3/9/14

Επτά ιδέες Βλαντιμίρ Πούτιν για την σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ντονμπάς


Ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου στο Ουλάν Μπατόρ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Μογγολία , ξεκαθάρισε το σκηνικό για την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ποροσένκο. «Μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου ενδέχεται να επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών» είπε, της Ουκρανίας, που αποτελείται από επτά σημεία.
«Στο αεροπλάνο κατά την πτήση από το Blagoveshchensk στο Ουλάν Μπατόρ σκιαγράφησα μερικές ιδέες και ένα σχέδιο δράσης, σε ένα χαρτί που έχω ακόμα στη τσέπη μου είπε , το έβγαλε και διάβασε 7 σημεία.

-Να σταματήσουν οι επιθετικές επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και της πολιτοφυλακής στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ.
-Να αποσυρθούν όλες οι ένοπλες ομάδες των δομών ασφαλείας της Ουκρανίας σε απόσταση, που αποκλείει τη δυνατότητα των βομβαρδισμού οικισμών από όλα τα είδη πυροβολικού και όλα τα είδη εκτοξευτών πυραύλων.
-Να συμφωνηθεί η πλήρης αμερόληπτη διεθνής παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τους όρους της κατάπαυσης του πυρός
- Να συμφωνηθεί ζώνη απαγόρευσης των στρατιωτικών αεροσκαφών ώστε να αποκλειστεί η χρησιμοποίηση τους κατά των αμάχων και των ανθρώπινων οικισμών στη ζώνη των συγκρούσεων.
-Να οργανωθεί ανταλλαγή κρατουμένων σύμφωνα με τον κανόνα «Όλοι για όλους» χωρίς προϋποθέσεις.
-Να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τη μετακίνηση των προσφύγων και την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις πόλεις και κωμοπόλεις του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ
- Να προβλέπεται η δυνατότητα αποστολής στις πληγείσες περιοχές του Ντονμπάς συνεργείων επισκευής για την αποκατάσταση των καταστροφών την υποστήριξη των υποδομών και της κοινωνικής ζωής.

Οι επτά όροι του Πούτιν σημαίνουν απόσυρση των Ουκρανών 25χλμ από την πλησιέστερη πόλη της Νοβορωσίας, Κυανόκρανους παρατηρητές της εκεχειρίας, ζώνη απαγόρευσης πτήσεων των στρατιωτικών αεροσκαφών και ρωσική βοήθεια γατην αποκατάσταση των υποδομών που κατέστρεψαν οι Ουκρανοί.

Το σχέδιο Πούτιν δεν λέει τίποτα για την «αμνηστία», που ενδιαφέρει τους εγκληματίες Ουκρανούς που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, ούτε για τις αξιώσεις των θυμάτων για αποζημίωση.
Αυτά άλλωστε δεν αφορούν στην εκεχειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

19 Απριλίου 1965. Η Ελληνοτούρκικη Κρίση. Η τουρκική κυβέρνηση, αποφάσισε την άμεση απέλαση 6.000 Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που διατηρούσαν την ελληνική υπηκοότητα,

  Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Κοινοποίηση στο Pinterest