11/9/14

Στρέλκοφ: Στηρίζει Πούτιν αλλά χαρακτηρίζει ντροπή τις συμφωνίες του Μίνσκ

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Ιγκόρ Στρέλκοφ σε κλειστή συνέντευξη τύπου, μίλησε για «ανακτορικό πραξικόπημα» που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός του Κρεμλίνου και ακόμα αναφέρθηκε σε «προδότες», οι οποίοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν τον πρόεδρο Πούτιν και να προκαλέσουν οργή για την πολιτική του στη Ρωσία.
«Το κύριο μέτωπο του αγώνα είναι στη Μόσχα , στη Ρωσία», είπε ο Ιγκόρ Στρέλκοφ που απέκλεισε την επιστροφή του Νοβορωσία, λέγοντας ότι προέχει η διάσωση της Ρωσίας που θα ωφελήσει και τη Νοβορωσία. Η Δύση ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τη Νοβορωσία είπε και υπογράμμισε:
«Είναι απαραίτητο να απέχουμε από οποιαδήποτε αντιπολιτευτική δραστηριότητα στο εσωτερικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του πολέμου» ενώ είπε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές.
Για τις συμφωνίες του Μινσκ, είπε ότι τις θεωρεί ότι ντροπή και ότι οι όροι που προέβαλε το Κίεβο οδηγούν στην ολοκληρωτική ήττα της Νέας Ρωσίας.
Σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ ο Στρέλκοφ είπε διοικητής ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ντομπάς είναι πολύ δύσκολο να ονομαστεί ανακωχή αφού κάθε 2-3 ώρες υπάρχει μια σύγκρουση και τόνισε ότι η εκεχειρία επέτρεψε στο Κίεβο να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του.

ΥΓ. Θυμίζω ότι ο τέως πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Στεπάσιν σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Ομπάμα ανέφερε ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι να οδηγήσουν τον Πούτιν σε παραίτηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ !

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ... ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ...

Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών !!!Εδρες σε ΑΕΙ, Στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικών ΣπουδώνΕδρες στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικών Σπουδών, στα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Μακεδονίας, θα λειτουργήσουν από φέτος και για 4 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη ερευνητικού έργου αλλά και την ακαδημαϊκή εκπαίδευση των στρατιωτικών.

Η αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ, ύστερα από συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), κατέληξε στις προτάσεις:
•Την ίδρυση της Εδρας «Στρατιωτικής Ιστορίας και Γεωπολιτικής Αναλύσεως του Ελληνισμού στη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, Ηρόδοτος»

του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
•Την ίδρυση Εδρας «Στρατηγικών Σπουδών ΓΕΕΘΑ, Θουκυδίδης» του Τμήματος ΔΕΣ του ΠΑΜΑΚ.
•Οι Εδρες να λειτουργήσουν για 4 έτη, με δυνατότητα ανανεώσεως από το ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενέκρινε τις παραπάνω προτάσεις δίνοντας την εντολή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ίδρυση και λειτουργία των εδρών από το φετινό ακαδημαϊκό έτος.