29/9/14

Νέα Ρωσία: Νέες μάχες, νεοι νεκροί και εγκλήματα πολέμου (upd)

Παρά την «εκεχειρία», ο στρατός του Κιέβου προσπάθησε να ανακαταλάβει τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, που τον ελέγχει ο στρατός της Νοβορωσίας. Οι ρωσόφωνοι κατά τη σύγκρουση κατέστρεψαν το εικονιζόμενο ΤΟΜΑ της 79ης Ταξιαρχίας του Ουκρανικού Στρατού. Οι απώλειες (της εκεχειρίας) για τους ΟΥΚ ήσαν, επτά νεκροί και εννέα τραυματίες. Ο στρατός της Νοβορωσίας είχε 5 νεκρούς ενώ σκοτώθηκαν και 3 άμαχοι μέσα στην πόλη του Ντονέτσκ.

Στον χώρο του ομαδικού τάφου στο χωριό Κάτω Κρίνκα άρχισε να εργάζεται ομάδα από διεθνείς παρατηρητές του ΟΑΣΕ που αποτελείται από εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, και τη Λιθουανία.
Οι παρατηρητές παραδέχθηκαν ότι είναι συγκλονισμένοι από αυτό που είδαν. Και υποσχέθηκαν στους ντόπιους ότι «οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Στη Μόσχα ξεκίνησαν ανακρίσεις και συγκέντρωση καταθέσεων και αποδεικτικού υλικού για να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά της Πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας και των στελεχών της Εθνοφρουράς και του «Δεξιού Τομέα» σύμφωνα με το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας, με την κατηγορία της γενοκτονίας σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ. Ο εκπρόσωπος της ανακριτικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Μάρκιν είπε ότι οι ερευνητές κατά την προανάκριση διαπίστωσαν ότι, «κατά την περίοδο από τις 12 Απριλίου του 2014 μέχρι και σήμερα, κατά παράβαση της Σύμβασης του 1948 για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας [CPPCG], καθώς και άλλες διεθνείς νομικές πράξεις που καταδικάζουν τη γενοκτονία, άγνωστοι μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, και των αξιωματικών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνικής Φρουράς και της οργάνωσης του «Δεξιού Τομέα» έδωσαν εντολές που αποσκοπούσαν στην εξάλειψη των ρωσόφωνων πολιτών που διαμένουν στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ.»

Ο Βλαντίμιρ Μάρκιν είπε επίσης ότι τουλάχιστον 2.500 κατοίκοι της νοτιοανατολικής Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών με συστήματα Grad , Uragan, και Tochka-U και άλλων τύπων βαρέως πυροβολικού, και περισσότεροι από 300.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...