11/9/14

Αναρμόδιος ο αρμόδιος

Ψήφισαν «παρόν» στον ΟΗΕ στην πρόταση της Αργεντινής και των 77 για ένα διεθνές νομικό πλαίσιο αναδιάρθρωσης των Χρεών των Κρατών, διότι το ζήτημα αυτό είναι της αρμοδιότητας του ΔΝΤ όπως είπαν ΗΠΑ και Γερμανία.
Και το Ταμείο τους αντάμειψε.
Οι ελπίδες της κυβέρνησης Σαχλαμαρά για «ενδεχόμενη συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους» το Νοέμβριο στην Ουάσιγκτον, διψεύστηκαν.
«Δεν είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει συνάντηση το Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος» είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ., που «δεν το γνωρίζει», εάν το ΔΝΤ πρότεινε σύνοδο για το ελληνικό χρέος, για τη στρατηγική του Ταμείου απέναντι στο ελληνικό χρέος και το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» ο κ. Μάρεϊ είπε πως υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο με τους Ευρωπαίους για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.
Τελικά είναι θέμα αρμοδιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 1940.37η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Η Απελευθέρωση της Πρεμετής και του Δέλβινου. και η κατάληψη του Υψώματος 1532 στο Πόγραδετς

Κατά την 37η ημέρα του Πολέμου, ο  διοικητής του Ιταλικού εκστρατευτικού Σώματος στην Σκιπερία στρατηγός Σοντού, πρότεινε στον Μουσολίνι «δι...