7/9/14

Προς βελούδινο διαζύγιο της Σκωτίας



11 μέρες πριν το δημοψήφισμα της Σκωτίας δυο νέες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το ΝΑΙ στην ανεξαρτησία έχει δυναμική Νίκης, προκαλώντας πανικό στο αγγλικό πολιτικό κατεστημένο.
Η δημοσκόπηση της YouGov για τους Sunday Times έδειξε ότι το ΝΑΙ προηγείται με 47% το ΟΧΙ έπεσε στο 46% και οι αναποφάσιστοι από 10% έπεσαν στο 7%. Αυτό δείχνει την στροφή των αναποφάσιστων στο ΝΑΙ. Ταυτόχρονα άλλη δημοσκόπηση της Panelbase κατέγραψε το ΝΑΙ στο 44% με αύξηση 4% και τους αναποφάσιστους στο 8%. Η ίδια δημοσκόπιση έδειξη ότι η υποστήριξη της ανεξαρτησία μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων έφτασε το 47%. 
  Όπως δείχνουν τα πράγματα, στις 18 Σεπτεμβρίου η Μεγάλη Βρετανία θα πάψει να είναι «μεγάλη». 
 Η Σκωτία μετά από 307 χρόνια αγγλικής επικυριαρχίας θα διαλέξει με τη θέληση της πλειοψηφίας, τον δρόμο της ανεξαρτησίας, ανατρέποντας τις ισορροπίες των πονηρών και δόλιων συνωμοτών της παγκόσμιας χούντας των αγορών.
Η εφημερίδα «The Observer», στην κυριακάτικη έκδοση της, αποκάλυψε ότι το υπουργικό συμβούλιο του Κάμερον, πανικόβλητο μετά την αποκάλυψη από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι το ΝΑΙ προηγείται, θα προσφέρει στους Σκωτσέζους ένα ομοσπονδιακό μέλλον για τη χώρα τους. Μάλιστα , ο πρώην εργατικός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, που είναι Σκωτσέζος, υποσχέθηκε στους «συμπατριώτες του» περισσότερες εξουσίες στην φορολογία και τις κοινωνικές υποθέσεις.
Μπροστά στα δύσκολα οι πονηροί και δόλιοι συνωμότες της παγκόσμιας χούντας των αγορών, προσφέρουν προς τους Σκωτσέζους Εργατικούς ψηφοφόρους ακριβώς ότι αρνήθηκαν με τα όπλα στους Ουκρανούς . Η «Ομοσπονδία» είναι η τελευταία πρόταση του Λονδίνου προς το Εδιμβούργο.
Ο αρχηγός του αγγλικού Εργατικού κόμματος , ο εβραϊκής καταγωγής Εντ Μίλιμπαντ, σε συνέντευξη του στη σημερινή Scottish Daily για να φοβίσει τους Σκωτσέζους ψηφοφόρους του που τον εγκατέλειψαν, τους απείλησε με σύνορα και την ανάπτυξη συνοροφυλάκων, αν η πλειοψηφία της Σκωτίας ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτησίας . «Αν δεν θέλετε σύνορα, ψηφίστε για να μείνετε στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο εβραϊκής καταγωγής Εντ Μίλιμπαντ.
Αν οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, οι πιθανότητες του Εργατικού Κόμματος να κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές του Μάιου του 2015, θα ανατραπούν , γιατί οι εργατικοί κερδίζουν στις 40 από τις 59 έδρες της Σκωτίας, ενώ οι συντηρητικοί έχουν μόνο μία.
Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Σκοτίας κατηγορούν το Λονδίνο για την κατασπατάληση του πλούτου της Σκωτίας και λένε ότι η Σκωτία θα είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου αν ανακτήσει τον έλεγχο του πεπρωμένου της. Το πολιτικό μήνυμα των οπαδών της ανεξαρτησίας είναι σαφές. «Η Σκωτία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο». «Όχι στους φόρους του Λονδίνου».
 Όλο και περισσότεροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι το ΝΑΙ στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα δώσει τη δυνατότητα αυτός ο τεράστιος πλούτος να αξιοποιηθεί υπέρ των ανθρώπων που ζούν στη Σκωτία, για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, και να προστατευθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις βλαβερές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και τις περικοπές. του Westminster.
Αν πλειοψηφήσει το ΝΑΙ, θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο σχετικά με τη χρήση της Λίρας, το επιμερισμό του Εθνικού χρέους, τα πετρελαία της Βόρειας Θάλασσας και το μέλλον της βάσης πυρηνικών υποβρυχίων της Βρετανίας στη Σκωτία πριν την επίσημη ανεξαρτησία που έχει προγραμματιστεί για τις 24, Μαρτίου, 2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περιμενετε ν' αρχισουν τις προβοκατσιες και την τρομοκρατια εναντιον του Σκωτσεζικου λαου, οι τσιφουητηδες και "αθεατοι" σαγιανιμ.
Θα την κανουν την Σκωτια ....."Νεα" Ιρλανδια

Πατρικιος

Η παραμονή του Παπάγου στην Αθήνα ήταν δική του απόφαση

Από τα Πρακτικά της Συσκέψεως στα Ανάκτορα  Τατοίου στις 11 το πρωί  της 18ης Απριλίου 1941 . Παρόντες: Γεώργιος Β', Βασιλεύς των Ελλήνω...