11/9/14

Σκωτία: Μια εβδομάδα έμεινε

Στην κόψη του ξυραφιού το δημοψήφισμα
Στις 50.000 ψήφους τα κριθεί το αποτέλεσμα


Μετά το επικοινωνιακό μπαράζ των αγορών του Λονδίνου και τις απειλές προς τις σκοτσέζες νοικοκυρές του εβραίου «νομπελίστα» ΠΩΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ, από τους New York Times, που κουνώντας το δάχτυλο έγραψε, «Μπορεί να νομίζετε ότι η Σκωτία μπορεί να γίνει ένας νέος Καναδάς αλλά δε είναι έτσι. Το πιο πιθανό είναι να γίνει Ισπανία, χωρίς τον… ήλιο. Ο Καναδάς έχει οικονομική σταθερότητα και προσφέρει παροχές στους πολίτες του με την χώρα όμως να έχει δικό της νόμισμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι τράπεζες της δεν πρόκειται να μείνουν ποτέ από χρήματα. Ο Καναδάς θα μπορούσε να διασώσει μόνος τους της τράπεζες του, αν χρειαζόταν, ενώ μια ανεξάρτητη Σκωτία όχι», δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation έδειξε ότι περίπου 1.900.000 Σκωτσέζοι σκοπεύουν να καταψηφίσουν την ανεξαρτησία και ότι 1700000 θα πουν ΝΑΙ, ενώ περίπου 400.000 είναι ακόμα οι αναποφάσιστοι.
Αυτό λέει ότι στην καλύτερη περίπτωση για τις αγορές και το Γουέστμίνστερ το αποτέλεσμα θα είναι αβέβαιο μέχρι και την τελευταία ψήφο.
Αν το «στατιστικό λάθος» της αθώας εταιρείας είναι υπέρ του ΟΧΙ, τότε οι διαφορά είναι μόνο 100.000 1850000 ΟΧΙ -1750000 ΝΑΙ , ενώ μεταξύ των «αναποφάσιστων» η τάση υπέρ του ΝΑΙ είναι 75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: