3/9/14

Η "κίνηση " της Μόσχας και η απάντηση των Αθέατων

Όπως γράφω στο βιβλίο μου «Οι Αθέατοι» ,με «Αυτούς» επικοινωνείς με «χειρονομίες».
 Ο Ρακόφσκι στη συνομιλία του με τον «Γαμπριέλ Κουσμίν», είχε πει . «Η επιλογή τους είναι να επικοινωνούν με γεγονότα και αυτή τους η τακτική δεν αλλάζει. θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνει σεβαστή. Εάν για παράδειγμα, αποφασίσετε να κάνετε ένα άνοιγμα, προς την πλευρά τους, δεν χρειάζεται προσωπική επαφή. Θα πρέπει να περιοριστείτε, στην διατύπωση σκέψεων,… και μετά θα περιμένετε».
Η έκκληση της Μόσχας προς το «κόμμα της Ειρήνης» ήταν ακριβώς αυτό το .. «άνοιγμα».

«Το σημαντικότερο πράγμα τώρα είναι η ανάγκη να λογικευτεί το κόμμα του πολέμου και κατά μεγάλο μέρος μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να το κάνουν αυτό», είχε πεί ο Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα. «Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους όσο το δυνατόν περισσότερο για να στείλουν τα αναγκαία μηνύματα», ήταν το αίτημα της Μόσχας. Και η απάντηση ήρθε με την αναδίπλωση των Ουκρανών.

Τα «Γεράκια», των αγορών, έβγαλαν ότι έβγαλαν. Πριν η κρίση πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μπήκε φρένο. Από τους «Άνωθεν» χωροφύλακες.
   Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε και τις κινήσεις για την ένταξή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας «είναι κρίμα που οι ΗΠΑ, ορισμένα κράτη μέλη και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην ιδέα αυτή, γιατί στόχος είναι η υπονόμευση των προσπαθειών τερματισμού του πολέμου στο ανατολικό τμήμα της χώρας».
«Ενώ το κόμμα της ειρήνης προσπαθούσε, και ακόμη προσπαθεί, να προωθήσει μία πολιτική διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων όλων των θεμελιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί, στο Κίεβο, το κόμμα του πολέμου παίρνει μέτρα με σαφή στόχο την υπονόμευση αυτών των προσπαθειών», είχε πει ο ρώσος Υπουργός.
Και ο Πούτιν έκανε την «χειρονομία», και πήγε στην Ουλάν Μπατόρ και περίμενε.

Στο κόμμα του Πολέμου η Μόσχα περιλαμβάνει τα «γεράκια»,τους «ιμπεριαλιστές» που νομίζουν ότι αποτελούν τον «πολιτισμό» και για τους οποίους η Ρωσία είναι ο απόλυτος εχθρός, και οι οποίοι θέλουν ριζοσπαστικά μετρά κατά της Ρωσίας, που επιζητούν να οδηγήσουν στο μέγιστο την αντίθεση με τη Ρωσία μέχρι την άμεση σύγκρουση.
Στο Μαϊντάν, εκπροσωπήθηκαν από Victoria Nuland, σύζυγο του Robert Kagan, ενός από τα σημαντικότερα στοιχεία του νεοσυντηρητικού στρατόπεδου.
Στην ουκρανική πλευρά του κόμματος του Πολέμου είναι ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης τράπεζας της Ουκρανίας, (PrivatBank), Ιγκόρ Καλομόισκι, ο νεοναζιστικός και ρωσοφοβικός ατλαντισμός του «Δεξιού Τομέα» και η Γιούλια. (Τινμοσένκο).

Η Μόσχα θεωρεί ότι η ομάδα του Council on Foreign Relations (CFR) η οποία σε γενικές γραμμές χαράζει την ατλαντική γεωπολιτική και προωθεί τις πολύχρωμες επαναστάσεις, αναπτύσσει «φιλελεύθερα δίκτυα», που αγωνίζονται ενάντια σε όλες τις παραδοσιακές αξίες και τις αντίστοιχες κοινωνικές δυνάμεις , προτιμά να μην αντιμετωπίσει τη Ρωσία σε άμεση σύγκρουση, αλλά προτιμά να υποσκάπτει στο παρασκήνιο και να κάνει διάλογο προσκήνιο. Το Council on Foreign Relations προσπαθεί να δρα κυρίως μέσω της «soft power», και προτιμά την εξαπάτηση τη δωροδοκία, την κολακεία και το ψέμα, παρά την άμεση βία.
Το Council on Foreign Relations εκπροσωπείται από τον Σόρος, , ο τον Κίσινγκερ, τον Μπρεζίνσκι. Στο Κίεβο, διάλεξαν τον Ποροσένκο και εγκατέλειψαν την Τιμοσένκο. Συνδετικός κρίκος οι Rothschild των οποίων τα συμφέροντα είναι και από τις δυο πλευρές. Ο Καλομόισκι συνδέεται με την τράπεζα Rothschild στο Λονδίνο μέσω του συνεργάτη και συνεταίρου του Bogolyubov.

Ο Ντούγκιν υποστηρίζει ότι το CFR προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν, και υπόσχεται να αναγνωρίσει την Κριμαία, με αντάλλαγμα την παράδοση της
Νοβορωσιας.

Ο Ποροσένκο αφού πήρε γραμμή από το CFR δήλωσε ότι ελπίζει οτι την Παρασκευή να ξεκινήσει στο Μινσκ η ειρηνευτική διαδικασία για τις ανατολικές επαρχίες και κάλεσε τους «έξαλλους πολιτικούς» του «κόμματος του πολέμου» να στηρίξουν αυτές τις συνομιλίες.
« Ο λαός της Ουκρανίας τάσσεται υπέρ της ειρήνης ενώ οι πολιτικοί θέλουν να παίξουν με τον πόλεμο. Θέλω να τονίσω ότι δεν θα το επιτρέψω αυτό», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του. Στην ίδια γραμμή του CFR και το Βερολίνο. 
 Ο Σταϊνμάγερ, ο αρχιτέκτονας ,μαζί με την Νούλαντ, του πραξικοπήματος του Φεβρουαρίου, είπε ότι «η παγκόσμια κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, είναι έτοιμη να συμβάλει στην κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία». «Προς το παρόν, τα πραγματικά βήματα είναι απαραίτητα για μια ανακωχή στην Ουκρανία», είπε.

Τα άλλα, τα νατοϊκά, οι βάσεις στην Ουκρανία και τη βαλτική, η δύναμη ταχείας αντίδρασης, το καθεστώς του συμμάχου στο Κίεβο, είναι δευτερεύοντα. Ο Αθέατοι τώρα άρχισαν τη διαπραγμάτευση με τον Πούτιν. Το ζήτημα είναι να βρούμε τον εντεταλμένος απεσταλμένο. Κάτι σαν τον αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα το 1938 τον Joseph Edward Davies.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...