28/2/16

Μόνο 22 «μετανάστες» πέρασαν από το Τσιπριστάν στην Μπουγιουρουμού

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μπουγιουρουμού, (BJRM- Bivse Jugoslovenska Republike Makedonije), ανακοίνωσε ότι το Σάββατο εξέδωσε έγγραφα διέλευσης τράνζιτ σε 22 μετανάστες, που εξέφρασαν την πρόθεση τους να ζητήσουν άσυλο στην ΕΕ. Από αυτούς 15 δήλωσαν υπήκοοι της Συρίας και 7 Ιρακινοί.
Ησαν 10 άνδρες, πέντε γυναίκες και επτά παιδιά , δύο από τα οποία ταξίδευαν ασυνόδευτα.
Από τις αρχές του 2016, έχουν εκδοθεί έγγραφα για 87.228 αλλοδαπούς συνολικά. 42.794 Σύροι, 26.546 Αφγανοί και 17.885 Ιρακινοί.
 Από αυτούς 21 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 14 Σύριοι και επτά Αφγανοί, έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής, αίτηση για να ζητήσουν άσυλο στη πΓΔΜ.
Χθες περίπου 400 «μετανάστες» του Γραφείου Σορος διαμαρτυρήθηκαν στο στρατόπεδο της «Ειδομένης» σε σκηνοθετημένη εκδήλωση, και κρατούσαν Χαρτιά με το χειρόγραφο σύνθημα “Open the Borders”.
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και φίλος του ΑΞΕΛ, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, την έπεσε στους «αριστερούς» του ΤΑΣΙΑ ΤΟΥΡΣ, λέγοντας ότι «Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα πάρει 37.500 για εφέτος αιτούντες άσυλο και ούτε έναν παραπάνω.
Η Μέρκελ κάνει πολύ φασαρία επειδή έστειλε αυτή την εβδομάδα 125 Αφγανούς πίσω στην πατρίδα τους. Η συμβολική χειρονομία από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ως στόχο να δείξει στους χαζούς γερμανούς ότι οι «μετανάστες» θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, και δεν θα διαμένουν στη Γερμανία. Μάιστα το Σπίγκελ γράφει για τα 10εκ ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για τα έξοδα απέλασης των μεταναστών. Θα τους διώξουν φθηνά.
Το «γερμανικό πρόγραμμα» που το εφάρμοζε και ο φαλακρός Μασόνος στη θέση δίνει χρήματα σε όσους απορριφτήκαν οι αιτήσεις για άσυλο και σε άλλους που επιλέγουν ελεύθερα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τα στοιχεία που ρεπορτάζ του Σπίγκελ δείχνουν τα διάφορα ποσά που παίρνουν οι μετανάστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Στους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία που απελαύνονται συχνά δίνεται ένα αεροπορικό εισιτήριο, αν και μερικές φορές δίνονται εισιτήρια τρένων ή ακόμη και 250 ευρώ, δηλαδή την αξία του καυσίμου στην περίπτωση των μεταναστών από χώρες όπως η Αλβανία ή η Βοσνία .

Δεν υπάρχουν σχόλια: