15/2/16

Tα προβλήματα στη Ρωσική Οικονομία

Η μεγαλύτερη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία η Avtovaz ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σε τέσσερεις ημέρες την εβδομαδιαία εργασία λόγω των μεγάλων ζημιών του 2015 και της δυσκολίες που αντιμετωπίζει για την εξυπηρέτηση του χρέους της. Σύμφωνα με τους λογιστές της Ernst & Young, οι ζημιές της Avtovaz πέρσι ήταν 932,5 εκατ δολάρια , και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της στο τέλος του έτους ήταν 855,2 εκατ. Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου ανήλθαν σε 48,9 δις ρούβλια ( 617,1 εκατ δολάρια).
H εταιρεία διαπραγματεύεται με τους πιστωτές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η Rosbank, η Garanti Bank της Μόσχας και η Societe Generale την αναδιάρθρωση του χρέους και ανακοίνωσε  ότι ζήτησε την υποστήριξη των μετόχων ,για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας η καθαρή εκροή κεφαλαίων από τη Ρωσία το 2015 περιορίστηκε σε 56,9 δις δολάρια σε σύγκριση με τα 153 δις του 2014, και το μεγαλύτερο μέρος τους αφορούσε στην αποπληρωμή δανείων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας η εκροή κεφαλαίων από τη Ρωσία το 2016 θα ανέλθει σε 53 δις δολάρια .
Το ΑΕΠ της Ρωσίας συρρικνώθηκε κατά 3,7% το 2015 κυρίως λόγω της μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής κατά 3,4% .
 Ο Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ολέγκ Φομίτσεφ ανακοίνωσε ότι το εμπορικό πλεόνασμα το 2015 ανήλθε σε 161,4 δις δολάρια, και τόνισε οτι η οικονομία της Ρωσίας έχει πλέον προσαρμοστεί στις οικονομικές κυρώσεις και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent παραμένει πάνω από 33 δολάρια το βαρέλι και για αυτό το ρούβλι ενισχύθηκε σήμερα. Το δολάριο υποχώρησε κατά 83 καπίκια και πουλιόταν για 77,51 ρούβλια και το ευρώ έκανε 86,93 ρούβλια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αρκετά περίεργο, ότι με τόσα προβλήματα στην οικονομία, ο Πούτιν άνοιξε νέο μέτωπο στη Συρία; Δεν του έφταναν οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και ο πόλεμος στην Α. Ουκρανία; Ή μήπως πιστεύει ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...