24/6/16

Αμερικανικό Τσίρκο στα Σκόπια

Ο αμερικανός ανθύπατος στα Σκόπια Jess Baily, επισκέφτηκε την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ Λυδία Κυριακίδου, (Νεντέλκοβα), και απαίτησε να εκδοθεί απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου υπέρ της νομιμότητας του αντισυνταγματικού νόμου για τη συγκρότηση της ειδικής εισαγγελίας με την μανδάμ Γιάνεβα. Επισήμως ο Τζες ζήτησε να ενημερωθεί για τα των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη και η κ Νεντέλκοβα ευχαρίστησε την Πρεσβεία των ΗΠΑ για τη συνεργασία της και την υποστήριξη της στην την ανάπτυξη της δικαστικής εξουσίας στην πΓΔΜ. Και οι δύο συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Κατά ειρωνικό τρόπο , η αντισυνταγματική ειδική εισαγγελία μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες κατέθεσαν μήνυση κατά της δικαστίνας Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου , ( Aleksandra Pop Stefanija), για παράβαση καθήκοντος επειδή απέρριψε για έλλειψη στοιχείων την υπόθεση κατά της τέως υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνας Γιανκουλόβσκα. Κατά τον τρόπο αυτό όμως η SDSM και η μανδάμ Γιάνεβα ομολόγησαν δημοσίως ότι εργάζονται από κοινού για την κατασκευή υποθέσεων κατά των στελεχών του VMERO.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...