23/6/16

ΒRΕ EXODUS!

ΒRΕ EXODUS! Ήτοι: Ναί Βρέ έξοδος! Ελπίζομεν λοιπόν εις την διάλυσιν αυτού του οργίλου τοκογλυφικού αλλά άκρως λαβυρινθώδους δομήματος τό οποίον ονομάζεται EU, Ευρωπαϊκή Ένωσις παρά τάς Βρυξέλλας!
Ναι εκείνον το Ροτσιλδικόν Σύμπλεγμα με τόν Γιουνκέρ καί τήν Μερκέλλ.
Εκεί ωδηγήθη τελικώς τό «Σύμφωνον μή Επιθέσεως» είτε η «Ένωσις Άνθρακος» μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και Λουξεμβούργου.
Τέλος Πάντων οι Βρεττανοί θέλουν να αποχωρήσουν διότι αρνούνται να προφέρουν τήν Ευρώπη ως Εβ-ρώπη και προτιμούν τήν αλλοπρόσαλλον προφορά Γιούροπ.
Τώρα ποίος τρίβολος έπεισεν τούς αγγλόφωνους να «σαλιαρίζουν» τά γιούπ, γιουρόπια και γιούρο είναι θέμα Ερασμικόν.
Πάντως φαίνεται απίθανον να μεταπείσης τους απανταχού κακόγλωσσους. Σημασία έχει ότι η ορθή προφορά καί δή της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί μέσον αποθεραπείας πολλών ασθενειών. Θα έχετε ίσως ακούσει τό «Πές τά λόγια!».
Το 2003 Επιτελείον ερευνητών απεφάνθη ότι διαβάζων έν Ομηρικόν κείμενον υποβοηθείς την ομαλήν λειτουργίαν της καρδίας. Καλό Μεσόκαλόκαιρον από την Σουηδίαν!
Ως γνωστόν οι Σκανδιαναυοί εορτάζουν αύριον καί μεθαύριον το Θερινόν ηλιοστάσιον. Σημειωτέον ότι εχθές την νύκτα εις τήν πόλιν Κίρουνα της Βορείου Σουηδίας ο Ήλιος ούτε έδυσεν ...ούτε ανέτειλεν! BREXIT.

Γεώργιος Δ. Κανελλόπουλος
Ουψάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

13/24 Ιουνίου. Η Επέτειος του Μαρτυρίου του Ρήγα στο Βελιγράδι πριν από 226 χρόνια και το μνημόσυνο για την Ρήγα και τους επτά εθνομάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα που οργάνωσα το 1998 στα 200 χρόνια από την εκτέλεση τους

Όταν εκτελέστηκαν ο Ρήγας και οι επτά «μαθητές» του, στο Βελιγράδι, στον πύργο Νεμπόϊσα, το Ημερολόγιο στο Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη, ...