10/4/17

Η «Δημοκρατία» του Ταγίπ που πιστεύει στις αμερικανικές αξίες

Έκθεση του ΟΑΣΕ για την προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία για την περίοδο από τις 17 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές εμποδίζουν την εκστρατεία για το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ότι «παρατηρούνται νέοι ισχυροί περιορισμοί των δικαιωμάτων και των ελευθεριών» στην Τουρκία.
«Οι υποστηρικτές της καμπάνιας υπέρ του «Όχι» υπόκεινται σε αστυνομική βία και αρκετοί έχουν φυλακιστεί με την κατηγορία της δυσφήμησης του Προέδρου. Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση μιας ανεξάρτητης και ελεύθερης προεκλογικής εκστρατείας. Κάτω από έντονη πίεση και περιορισμούς δεν είναι μόνο η εκστρατεία του «Όχι», αλλά και η ίδια η ελευθερία της έκφρασης και η δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην πληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», αναφέρει η έκθεση, που επισημαίνει και τις φυλακίσεις των Στελεχών του Κουρδικού Κόμματος.
Παράλληλα το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα σχέδια για την κατασκευή μεγάλου μουσείου που θα είναι αφιερωμένο στους ήρωες που ματέωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, για την ανατροπή του Ρετζέπ Ερντογάν. Το υπό κατασκευή Μουσείο θα ονομάζεται «Μουσείο των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» και θα βρίσκεται στην περιοχή του Καχραμανκαζάν στην Άγκυρα. Αναμένεται ότι οι οικοδομικές εργασίες θα αρχίσουν τον Ιούνιο και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2018.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πώπω....αυτό με το μουσείο θυμίζει "πολυτεχνείο", το κεφάλι του Σβορώνου και τέτοια....

Οι Προδότες στην Ελβετία και το "Ανακοινωθέν" για το Ουκρανικό

  Οι ξεφτιλισμένοι «Τουρκοκύπριοι»από την Νικόζια,    και ο Πράκτωρ Εφιαλτάκης, έπρεπε να ζητήσουν να περιληφθεί στο Ανακοινωθέν της Ελβετία...