10/4/17

πΓΔΜ-BJRM: Αρχίζει εβδομάδα «παθών»

Η SDSM και το VMRO-DPMNE αντάλλαξαν το Σαββατοκύριακο προειδοποιήσεις για να μην καταφύγει ο άλλος στην βία.
Οι Σοσιαλδημοκράτες κάλεσαν «τον Νικόλα Γκρουέφσκι και το VMRO-DPMNE να μην γίνουν ηθικοί αυτουργοί της βίας για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την ανάληψη της ευθύνης για τα εγκλήματά τους», και τόνισαν ότι «το VMRO-DPMNE πρέπει να έρθει στα συγκαλά του και να δεχτεί ότι είναι στην αντιπολίτευση», ότι «δεν μπορεί να κρατάει τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ομήρους». «Το VMRO DPMNE και ο Γκιόργκε Ιβάνοφ υποχρεούνται να επιτρέψουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας! Η βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών είναι σαφής και αυτό είναι το θέλημα 700.000 πολιτών, Αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους κανόνες και τους κανονισμούς και τους νόμους»», είπε η πλευρά Ζάεφ.

Σημασία από όλα αυτά,  έχει η «νομιμότητα». Δηλαδή θα προσπαθήσουν να μαζευτούν κάπου εκτός βουλής και να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, που θα ορκίσει «πραξικοπηματικά» τον Ζάεφ, πρωθυπουργό;

Ο Γκρουέφσκι απάντησε την Κυριακή καλώντας την SDSM και τον Ζάεφ «να μην ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου» διότι τότε το VMRO-DPMNE θα «μπουκάρει μέσα». 
«Το VMRO-DPMNE θα απαντήσει κατάλληλα αλλά με σφοδρότητα εάν οι Σοσιαλδημοκράτες προσπαθήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες και τον κανονισμό του Κοινοβουλίου για να διορίσουν το δικό τους πρόεδρο, και ο λαός δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια». «Αν η SDSM αποφασίσει να εφαρμόσει το παράνομο, αντιδημοκρατικό σενάριο , θα πρέπει να γνωρίζει ότι το VMRO-DPMNE θα αντιδράσει έντονα, και θα πρέπει να αναμένουν μια σφοδρή αντίδραση από τον λαό της Μακεδονίας. Θα ήταν τεράστιο λάθος της SDSM να διαταράξει τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα της χώρας», είπε ο Γκρουέφσκι που τόνισε:
«Προειδοποιώ τον Ζόραν Ζάεφ να μην παίζει με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και το ευρύ κοινό. Αυτή η χώρα δεν του ανήκει. Είναι του λαού, που δεν κλίνει μυστικές συμφωνίες και δεν ακολουθεί σενάρια και πλατφόρμες από ξένες χώρες».

Περισσότερες ειδήσεις από τα Βαλκάνια στο....
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...και ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ