12/4/17

πΓΔΜ-BJRM: Ο κλέφτης έκλεψε την παράσταση

Στα μέσα ενημέρωσης χθες, δεν ήταν πρωταγωνιστές ούτε «οι εγκληματίες του VMRO-DPMNE», ούτε «οι εγκληματίες της SDSM» αλλά ο Κλέφτης που έβγαλε έξω από την Τράπεζα «NLB» των Σκοπίων δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και περίπου 270.000 ευρώ, χωρίς να τον καταλάβει κανείς. Την κλοπή την αναλήφθηκε ο επικεφαλής του θησαυροφυλακίου στις 1700 της Δευτέρας.
Η αστυνομία συνέλαβε τον 40χρονο δράστη αλλά τα λεφτά δεν έχουν βρεθεί.

Ο κ. Γκρουέφσκι κατάφερε να μπει στις ειδήσεις, ως ομιλητής στα εγκαίνια της μονάδας της αμερικανικής «NYSK Holding», στα Σκόπια που καλύπτει περίπου 2000 τμ, που «θα δώσει δουλειά σε 200 οικογένειες», και «θα παράγει χασισέλαιο για ιατρικούς σκοπούς που θα το εξάγει κυρίως στη Γερμανία, την Ιταλία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ο κ. Γκρουέφσκι είπε ότι «η συνεχιζόμενη πολιτική μάχη στο Κοινοβούλιο δεν είναι μία μάχη για την εξουσία, αλλά μια μάχη για να διατηρηθεί τη Μακεδονία, όπως είναι, ενιαία, μαζί με το όνομα της που κάποιος από το εξωτερικό θέλει να το αλλάξει».

Η συζήτηση της Τρίτης στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ για την Επιτροπή των Εκλογών συνεχίστηκε όπως και στις προηγούμενες 10 ημέρες, με μακρά συζήτηση σχετικά με την πλατφόρμα των Τιράνων.
Οι βουλευτές της SDSM και πάλι απαίτησαν η συζήτηση να πάει στο επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης , την εκλογή νέου προέδρου του Κοινοβουλίου. Από τους Αλβανούς μίλησε ο Σούρια Ρασίντι από τη Συμμαχία των Αλβανών, που είπε ότι «η πλατφόρμα αντιπροσωπεύει τη βούληση των Αλβανών που ζουν στη Μακεδονία και θα πρέπει να εφαρμοστεί».
Ο Ρασίντι ζήτησε από τους εκπροσώπους του VMRO-DPMNE να δεχθούν την επίσημη χρήση της αλβανικής γλώσσας και μια σειρά από άλλες αλλαγές που περιλαμβάνουν και νέα εθνικά εμβλήματα».

Από το VMRO-DPMNE ο Αντόνιο Μιλόσοσκι απάντησε ότι οι Μακεδόνες που ψήφισαν τη SDSM δεν ήξεραν ότι μετά τις εκλογές το κόμμα θα δεχόταν να υλοποιήσει την πλατφόρμα των Τιράνων και αυτό καθιστά αναγκαία τη διεξαγωγή νέων γενικών εκλογών.
Από τα Τίρανα , ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είπε ότι δεν υπάρχει καμία πλατφόρμα Τιράνων και ότι τα Τίρανα δεν έχουν τίποτα να κάνουνμε την «πλατφόρμα που έχει υπογραφεί από τους Αλβανούς της πΓΔΜ.

Η SDSM, ως δήμος Σκοπίων, ανακοίνωσε ότι θα επιδοτηθεί η αγορά ποδηλάτων για να καταπολεμηθεί το νέφος.Το Κόμμα απάντησε στον Γκρουέφσκι, και είπε ότι «δεν είναι ο λαός», ότι, «κανείς δεν θέλει να τρέξει μαζί του 100 εκλογικούς γύρους», ότι , « ο Γκρουέφσκι γνωρίζει ότι είναι τελειωμένος και ως εκ τούτου εφευρίσκει ανύπαρκτα ζητήματα, προωθεί την αστάθεια, και θέλει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευτεί για αμνηστία», και επανέλαβε: «Όχι στους εγκληματίες! Θα υπάρξουν αλλαγές και δικαιοσύνη! Χρειάζεται επειγόντως μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας»! Στις ειδήσεις ήταν και η Γερμανίδα πρέσβης στην πΓΔΜ, που δήλωσε ότι χρειάζεται επείγουσα επίλυση της πολιτικής κρίσης , διότι «αντανακλάται αρνητικά σε όλους τους τομείς» Και ότι «απαιτείται πολιτική βούληση για να εκλεγεί σύντομα νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου, και στη συνέχεια νέα κυβέρνηση, διότι η λύση της κρίσης έχει ήδη αργήσει».

Ο "λαός" συνέχισε τις καθημερινές διαδηλώσεις για 44η ημέρα.Χθες εκτός από τα Σκόπια, ο λαός βγήκε στους δρόμους και στη Ρέσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: