21/7/18

Για τον αείμνηστο Πτέραρχο Νίκο Κουρή

Το 1986, η τελική φάση της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης, γινόταν στην Χίο και οι «Κυανοί» εξαφάνιζαν το προγεφύρωμα των «ερυθρών». Ο Κουρής που μου είχε εμπιστοσύνη με άφησε να κινούμε ελεύθερα με την κάμερα ,για να κάνω μια «υπερπαραγωγή» αλά «Κόπολα». 
Γυρίσαμε με τον ίδιο Ηρακλή, και στο δελτίο των 18.30 πρόβαλα ένα εντυπωσιακό θέμα 4 λεπτών, με « κορσέρ» να ρίχνουν ρουκέτες, ελικόπτερα Σινούκ, άρματα και πυροβολικό και στο τέλος την εξόρμηση του Πεζικού. Μόλις βγήκα από το Στούντιο, χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο μου. Ήταν ο πτέραρχος. Νόμισα ότι θα μου έλεγε «μπράβο» για την «υπερπαραγωγή», αλλά μου είπε, ότι είχα βάλει έναν «μαλλιά επίστρατο» που «περπατούσε και δεν έτρεχε» και ότι στο δελτίο των 9 θα έπρεπε να το διορθώσω.
 Πήγα στο μοντάζ και διαπίστωσα ότι όντως σε ένα γενικό πλάνο 6 δευτερολέπτων «από την εξόρμηση του πεζικού», φαινόταν ένας μακρυμάλλης που περπατούσε. 
Αυτή, ήταν η οξύνοια και η ταχύτητα αντιλήψεως του Πτέραρχου και για αυτό ήταν ο καλύτερος διοικητής που είχαμε ποτέ, μετά την εποχή του Κατσιμήτρου και του Τσακαλώτου.

 Σπύρος Χατζάρας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η σημερνή εκπομπή αναβάλλεται

επειδή ποτε ο Μιχάλης δεν μπορει

Ποτε ο Κωλος μου πονει


Θα τα πούμε την προπροηγουμενη Πέφτη.


ΤΣΙΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αυστηρός και απρόσιτος ήτανε ο πτέραρχος. Ή τουλάχιστον έτσι ήθελε να δείχνει...

Ανώνυμος είπε...

Χατζαρα φαντασιοπληκτε σ'ευχαριστουμε για τις παπαΡΙΕΣ που γραφεις
και μας εκανες να ΕΥΘΥΜΗΣΩΜΕΝ ΠΑΛΙ!!!
Απο το πολυ γελιο παρ'ολιγον να εχουμε Αφθονη Διουρηση!
ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑ ΧΑΑΑΑ
Καραγκιοζοοοοοοοοο εεεεε μα ρε Καραγκιοζοοοοοοοοο χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να αποδίδουμε τιμή σε άξιους αξιωματικούς και ο πτέραρχος ήταν άξιος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία, τι μεταχείριση είχαν όσοι Έλληνες αξιωματικοί πολέμησαν στην Κύπρο το 1974...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...