9/5/20

Οι ΝΑΤΟναζιστές της ΣΝΟΦ τίμησαν σήμερα που γιορτάζεται η ημέρα της Ευρώπης το Ναζιστικό Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε τον πρέσβη της Σεβερνοματσεντόνιγια στο Βελιγράδι και τους έκανε διάβημα διαμαρτυρίας λόγω της κυκλοφορίας από τα ταχυδρομεία της Ρεπούμπλικας της Σεβερνοματσεντόνιγιας γραμματοσήμου με γεωγραφικό χάρτη του φασιστικού Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας (NDH). 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας απαίτησε ότι το επίμαχο γραμματόσημο θα αποσυρθεί αμέσως από την κυκλοφορία και να καταδικαστεί η εκτύπωση και η κυκλοφορία του από την κυβέρνηση της Ρεπούμπλικας της Σεβερνοματσεντόνιγιας.
 «Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του κατά της εκτύπωσης και της κυκλοφορίας γραμματοσήμου με το γεωγραφικό χάρτη του φασιστικού Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας, το οποίο περιλαμβάνει τμήματα της Δημοκρατίας της Σερβίας, τμήματα του Μαυροβουνίου και ολόκληρης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. , και των οποίων η αναφορά θυμίζει στους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας και σε ολόκληρο το σερβικό λαό στο σύνολό του την πιο σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης ιστορίας.
 Τέτοιες προσπάθειες ιστορικού ρεβιζιονισμού υπονομεύουν κατάφωρα τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρεπούμπλικας της Σεβερνοματσεντόνιγιας , καθώς επίσης τη συνεργασία και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή», αναφέρεται στο σερβική Νότα διαμαρτυρίας .
 Το σερβικό Υπουργείο εξωτερικών τόνισε ότι η κυκλοφορία του γραμματοσήμου την Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού είναι εχθρική πρόκληση ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Δημοκρατίας της Σερβίας, καθώς επίσης προσβολή προς ολόκληρο το Σερβικό λαό, ο οποίος υπέφερε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του φασιστικού Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας. 
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας ζητεί την άμεση απόσυρση από την κυκλοφορία του επίμαχου γραμματοσήμου, καθώς και την αυστηρή καταδίκη της κυκλοφορίας υτού του γραμματοσήμου από την κυβέρνηση της Ρεπούμπλικας της Σεβερνοματσεντόνιγιας , διαφορετικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας θα αναλάβει περαιτέρω δράση. για την προστασία των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Σερβίας. 
Ο επικεφαλής της Επιτροπής του Σερβικού Κοινοβουλίου για τη Σερβική Διασπορά και τους Σέρβους στη Περιοχή της τεως Γιουγκοσλαβίας Μίοντραγκ Λίντα δήλωσε ότι το γεγονός ότι ένα γραμματόσημο με χάρτη του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας εκδόθηκε στη Σεβερνοματσεντόνιγια είναι σκανδαλώδης εξύμνηση των Ουστασα. Ο Λίντα επεσήμανε ότι είναι τραγικό και προκλητικό το γεγονός ότι, με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης, οι κρατικοί θεσμοί της Σεβερνοματσεντόνιγιας προωθούν το γενοκτονικό Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας. «Είναι προφανές ότι οι ναζιστικές και φασιστικές δυνάμεις στην περιοχή σηκώνουν κεφάλι», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσοτουρκική Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1812 στην εφαρμογή της οποίας είχε ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ο οποίος δημιούργησε το δίκτυο των Ρώσων Προξένων . Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την Ελληνική Επανάσταση

  Ι  Στο άνω εικονιζόμενο Πανδοχείο, του Ρώσου πράκτορα Μανούκ Μπέη στο Βουκουρέστι, υπογράφηκε εσπευσμένα στις 16/28 Μαΐου η Συνθήκη του Βο...