22/5/20

Σαν σήμερα, άρχισε το έγκλημα της Δύσης στην Μπάνια Λούκα. Αμερικανοί Άγγλοι και Γάλλοι σήριαλκήλερς δολοφόνησαν 12 αθώα νεογέννητα από τις 22 Μαΐου 1992 μέχρι τις 19 Ιουνίου επειδή ήταν σερβόπουλα.

Στη Μπάνια Λούκα έγινε σήμερα το μνημόσυνο των 12 μωρών, που πέθαναν στο μαιευτήριο της πόλης λόγω έλλειψης οξυγόνου, επειδή η Διεθνής Κοινότητα απαγόρευε την αεροπορική μεταφορά οξυγόνου στην Σερβική Δημοκρατία. 
Το πρώτο πρόωρο μωρό, που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα πέθανε λόγω έλλειψης οξυγόνου, στο μαιευτήριο της Μπάνια Λούκα στις 22η Μαΐου, και ακολούξησαν άλλες 11 αθώες ψυχούλες μέχρι τις 19 Ιουνίου .
 Η τραγωδία στο μαιευτήριο της Μπάνια Λούκα έληξε με την επίθεση του Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ποσαββίνα που άνοιξε το διάδρομο προς τα σύνορα με τη Σερβία, ο οποίος είχε αποκλειστεί μέχρι τότε από τις μουσουλμανικές και τις κροατικές δυνάμεις, οπότε έφτασε στην Μπάνια Λούκα και το οξυγόνο και άλλες αναγκαίες ιατρικές προμήθειες. 
Στις εγκλήσεις των ανθρωπιστικών οργανώσεων για αεροπορική μεταφορά του οξυγόνου από το Βελιγράδι , Αμερικανοί Άγγλοι και Γάλλοι ήσαν ανένδοτοι. 
Ισχυε η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγόρευε τις διεθνείς πτήσεις. Και δεν δέχονταν εξαίρεση για μια πτήση που θα έσωζε τα μωρά. 
28 χρόνια μετά κανείς δεν έχει κατηγορηθεί ΄και κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για αυτό το έγκλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: