24/7/22

Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία δεν ζητά την άρση των κυρώσεων


 Η Ρωσία δεν ζητά από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις εναντίον της, αλλά η Δύση θα πρέπει να άρει τα εμπόδια στις εξαγωγές τροφίμων, τα οποία η ίδια δημιούργησε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του  Σαμέχ Σουκρί στο Κάιρο. 
Ο Λαβρώφ  σημείωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τώρα την οικονομία της στηριζόμενη σε αξιόπιστους εταίρους και «όχι σε εκείνους που απέδειξαν για άλλη μια φορά την πλήρη ανικανότητά τους να διαπραγματευτούν». 
 "Όσον αφορά τα τρόφιμα,  οι δυτικοί , θα πρέπει να απομακρύνουν τα εμπόδια που δημιούργησαν οι ίδιοι", δήλωσε ο Λαβρόφ που ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία τονίζοντας οτι "η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει προκαταλήψεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία". 
"Η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο για ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων", είπε ο Λαβρόφ . 
 Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας εξαρτάται από την ουκρανική πλευρά. 
Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «οι ουκρανικές αρχές, ξεκινώντας από τον πρόεδρο και τελειώνοντας με έναν μεγάλο, ανυπολόγιστο αριθμό συμβούλων του, δηλώνουν συνεχώς ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις έως ότου η Ουκρανία νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης». 
 Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η  Δύση πιέζει το Κίεβο να συνεχίσει τις εχθροπραξίες. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια εξέλιξη της κατάστασης δεν ωφελεί «τον ουκρανικό λαό και το ουκρανικό κράτος». 
 Νωρίτερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι επί του παρόντος οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν νόημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές δεν θα διαπραγματευτούν μέχρι να ληφθεί η αντίστοιχη απόφαση στην Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...