29/6/23

Η ΑΠΟΣΤΑΛΙΝΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ 1957. ΟΤΑΝ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΧΡΟΥΤΣΕΦ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΤΟΝ ΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ

 Στις 29 Ιουνίου 1957 η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικης Ενωσης  απομάκρυνε από την εξουσία τη λεγόμενη Αντικομματική Ομάδα , Μολότοφ, Μαλένκοφ, Καγκάνοβιτς και άλλων». 

Ο Ιουδαίος Νικήτα Χρουστσόφ, ήταν ο προστατευόμενος του ιουδαίου Λάζαρ Καγκάνοβιτς ο οποίος τον έκανε γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης της Μόσχας και από αυτή τη θέση εξετέλεσε τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους. 

 Το 1939 έγινε γραμματέας στο φέουδο του Καγκάνοβιτς την Ουκρανία. 

 Το 1953 η συμμορία Καγκάνοβιτς-Χρουστσόφ χωρίς να έχει πλειοψηφία χάρη στους ανταγωνισμούς των ηλιθίων συνεργατών του Στάλιν πήραν την εξουσία στην ΕΣΣΔ.

 Πρώτα σκότωσαν τον Μπέρια που αποτέλεσε για σύντομο διάστημα μέλος της κυβερνώσας τρόικας με τον Γκεόργκι Μαλένκοφ και τον Βιάτσεσλαβ Μόλοτωφ.

 Το Φεβρουάριο του 1955 η συμμορία Καγκάνοβιτς- Χρουστσόφ απομάκρυνε τον Γκεόργκι Μαλένκοφ από την θέση του Πρωθυπουργού και τοποθέτησαν τον δικό τους Νικολάι Μπουλγκάνιν. 

 Τον Ιούνιο του 1957, ο Καγκάνοβιτς οργάνωσε μια δήθεν προσπάθεια ανατροπής του Χρουστσόφ, για να εκτεθούν οι Σταλινικοί και να διαγραφούν από το Κόμμα. 

 Ήταν δηλαδή ένα κομματικό πραξικόπημα-προβοκάτσια. 

 Με αφορμή τη νέα οικονομική πολιτική του Χρουστσόφ, οι Γκεόργκι Μαλένκοφ, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ και Λαζάρ Καγκάνοβιτς πρότειναν στο Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, την απομάκρυνση του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Νικίτα Χρουστσόφ. 

 Ο Μολότοφ, ο Μαλένκοφ και ο Καγκάνοβιτς, υποστηριζόμενοι από τους συνεργάτες τους από την «παλιά φρουρά του Στάλιν» καθώς και το νεότερο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής τον Ντμίτρι Σεπίλοφ, είχαν την πλειοψηφία στην Προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής και αποφάσισαν να απομακρύνουν τον Χρουστσόφ . 

 Ο Πρώτος Γραμματέας με την βοήθεια του Καγκάνοβιτς και των ανθρώπων του; εξασφάλισε την επείγουσα σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε στις 22 Ιουνίου 1957. 

 Στην πρώτη συνεδρίαση , ο Σοβιετικός υπουργός Άμυνας Στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκοφ καταδίκασε δριμύτατα τους αντιπάλους του Χρουστσόφ, κατηγορώντας τους για πολλά εγκλήματα που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Στάλιν. 

 Έτσι, κατάφερε να παρασύρει την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής στο πλευρό του Πρώτου Γραμματέα. 

 Ο Σεπίλοφ δεν συμμετείχε στις κατασταλτικές ενέργειες του Στάλιν, αλλά τιμωρήθηκε για «προδοσία του Χρουστσόφ» και δήλωσε ότι συνάσσεται με την πλειοψηφία του Προεδρείου. 

 Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 29 Ιουνίου 1957, υιοθετήθηκε το ψήφισμα , «Σχετικά με την αντικομματική ομάδα των Μαλένκοφ, Μολότοφ, Καγκάνοβιτς και Σεπίλοφ και όσων προσχώρησαν σε αυτές».

 Οι ενέργειες της αντικομματικής Ομάδας χαρακτηρίστηκαν «ασυμβίβαστες» με τις αρχές του λενινιστικού κόμματος και αποφάσισαν να τους καθαιρέσουν από μέλη της Προεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής και από την Κεντρική Επιτροπή» στερώντας έτσι κάθε επιρροή στο κόμμα και το κράτος. 

 Αυτός ήταν ο Επίλογος της δολοφονίας του Στάλιν. 


 26 Ιουνίου, 1953. Το πραξικόπημα του Ιουδαίου Χρουστσόφ και η Ανατροπή του Σταλινισμού 

 Ο Νικήτα Χρουστσόφ. συγκάλεσε συνεδρίαση της πολιτικής ηγεσίας της ΕΣΣΔ στις 26 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε ξαφνική επίθεση κατά του Μπέρια, κατηγορώντας τον ότι είναι προδότης και κατάσκοπος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Μπέρια αιφνιδιάστηκε εντελώς. Ο Μολότοφ και άλλοι επενέβησαν επίσης εναντίον του Μπέρια. 

Ο Χρουστσόφ πρότεινε την άμεση απόλυσή του.

 Ο στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκοφ και μια ομάδα ενόπλων αξιωματικών που περίμεναν σε παρακείμενο δωμάτιο συνέλαβαν την Μπέρια. 

Ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Μπουλγκάνιν διέταξε το Σύνταγμα τεθωρακισμένων «Καντεμίροβσκαγια» και το Μηχανοκίνητο Σώμα Τυφεκιοφόρων «Ταμαμανσκάγια» να καταλάβουν θέσεις στη Μόσχα για να αποτρέψουν την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας που ήταν πιστές στην Μπέρια. 

Πολλοί από τους υφισταμένους, προστατευόμενους και συνεργάτες του Μπέρια συνελήφθησαν επίσης, μεταξύ των οποίων οι Μερκούλοφ , Μπόγκνταν Κομπούλοφ , Σεργκέι Γκολγκίντζε, Βλάντιμιρ Ντεκανόζοφ , Πάβελ Μέσικ και Λεβ Βλοντζίμιρσκι . Μετά τη σύλληψή τους, κρατήθηκαν σε μυστική φυλακή κοντά στη Μόσχα. Η εφημερίδα «Πράβντα» , ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μπέρια μόλις στις 10 Ιουλίου, κάνοντας λόγο για εγκληματικές δραστηριότητες εναντίον του κόμματος και του κράτους. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό θυμίζει την ΧΑ, μπορούσε οποιοσδήποτε να κάνει προβοκάτσια εναντίον της και ό,τι και να έκανε ήταν "φασιστικό", ο ραγιάς με την σειρά του έλεγε ότι έφταιγε η ΧΑ διότι με αυτόν τον τρόπο ποινικοποιείτο ο εθνικισμός, δηλαδή αν δήλωνε κάποιος άλλος εθνικιστής θα του έλεγαν μπράβο ενώ φαίνεται ότι ο λαός έβραζε τόσο πολύ εθνικιστικά που τον ενδιέφερε κατά κύριο λόγο ποιος μιλάει για εθνικισμό και αν είναι εγκεκριμένος από το σύστημα!!!!

Ο εχων Φακελλο στην ΕΥΠ είπε...

@ Πέμ Ιουν 29, 01:10:00 μ.μ.
Εστι ειναι τα πραγματα και μπραβο σου φιλε μου.
Τα περι "δυσφημησις του πατριωτισμου" απ την ΧΑ τα ξερναει και μια αξιολυπητη παρουσια που δε ξερει να βρασει ουτε νερο, αλλα εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λεγονται.

Οι Ρώσοι έπληξαν σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις της CIA στο Κίεβο, που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Χτυπήθηκαν ακόμα η «Αντιτρομοκρατική», εγκαταστάσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεις της ενεργειακής υποδομής

  Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το πρωί το ελληνικό χωριό Κωνσταντινοπόλσκογιε (Οσυτρόφσκιγιε) κοντά του Κουράχοβο. Στο Κουρσκ οι ρωσικ...