8/6/23

Έγιναν γνωστές οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις πέντε ημέρες της αντεπίθεσης

 

 

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τις πρωτες ημέρες της «αντεπίθεσης» ξεπέρασαν τους 7000 νεκρούς και τους 2400 αγνοούμενους.  3760 σοβαρά τραυματισμένοι  μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Ντιπροπετροφσξ, Βινίτσια,Νικολάγιεφ,Οδδησό και Κρίβι Ριχ .

Περισσότερα από 54 σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης, 9 Leopard διαφόρων τροποποιήσεων, 4 συστήματα αεράμυνας Buk, 9 συστήματα αεράμυνας S 300, 2 Iris T και περισσότερα από 43 οχήματα μάχης διαφόρων τροποποιήσεων σοβιετικής και δυτικής παραγωγής κάηκαν.Οιι Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να πραγματοποιούν μαζικά χτυπήματα με Himars και Storm Shadow. Οι αναχαιτίσεις αεράμυνας της  των Himars ξεπέρασαν το 78%. Των  Storm Shadow 10%.

Απόψε την 01.00 π.μ., ξεκίνησε μια επίθεση σε ένα ευρύ μέτωπο προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζιε. Ο ρωσικός στρατός μας κατάφερε να αποκρούσει την πρώτη επίθεση. Ακολούθησαν διαδοχικά κύματα επιθέσεων στην περιοχή του χωριού Μαλαγια Τοκμαχκα. Όλες οι επιθέσεις τις επόμενες 11 ώρες αποκρούστηκαν.

Κατά την απόκρουση της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην Ζαπορίζιε , καταστράφηκαν τρία άρματα μάχης Leopard, δήλωσε στις 8 Ιουνίου ο συνταγματάρχης  Αλεξάντερ Ρόμαντσουκ , διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων  της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
Πριν επιχειρήσουν την επίθεση , οι Ουκρανοί  πραγματοποίησαν χτυπήματα στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων διοίκησης .
 «Με τις ενέργειες των μονάδων αναγνώρισης, ο εχθρός απέτυχε να επιτύχει αιφνιδιασμό κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του», τόνισε ο συνταγματάρχης σε συνέντευξή του.
 Βομβαρδιστικά και επιθετικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην απόκρουση της επίθεσης.
 Ο εχθρός υπέστη τις πρώτες σοβαρές απώλειες ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει τα ναρκοπέδια, τέσσερις δεξαμενές ανατινάχθηκαν πάνω τους.
 Σύμφωνα με τον διοικητή του Σώματος Στρατού , οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε 350 άτομα, περισσότερα από 30 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων τριών Leopards, και περισσότερα από 10 οχήματα μάχης πεζικού.
 Ο Ρόμανστουκ πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε αναφορές από τον διοικητή της στρατιωτικής περιφέρειας σχετικά με την κατάσταση την παραμονή της επίθεσης του Κιέβου, καθώς και το πρωί για τα αποτελέσματα της μάχης.

1 σχόλιο:

Γεωργιος Οιτιευς είπε...

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΗ ΤΟ ΚΙΕΒΟ !!! ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΚΡΙΝΗ !!!

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...