9/6/23

Όταν το φιλελεύθερο Κράτος δολοφονούσε για να εισπράξει τα χρέη προς το Κράτος

Η εκτέλεση από το Βενιζελικό Κράτος- χωροφύλακα ,του φτωχού αγρότη Βασίλειου Πηγούρα για φορολογικό  χρέος 1000 δραχμών. 

250.000 εντάλματα προσωποκράτησης  είχε εκδώσει ο Βενιζέλος το 1930.
Υπουργός Οικομνομικών ήταν ο Γ.Μαρής. Στο Γενικό Λογιστήριο ο Β. Δεληγιάννης 
Το ψήφισμα των Αγροτών μετά την επίθεση του Βενιζελικού Κράτους ανέφερε:




 

Το "ΕΜΠΡΟΣ" ήταν Βενιζελική εφημερίδα, αλλά την περίοδο της κρίσης τάχθηκε με τον λαό και για το λόγο αυτό υποχρεώθηκε να κλείσει το 1930.
Αντίθετα η "Μακεδονία" παρέμεινε Βενιζελική. Δημοσίευσε στις 10 Ιουνίου το ακόλουθο ρεπορτάζ για την Πετρομαγούλα στην τελευταία σελίδα:
Το Ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη
Στον Ορχομενό δεν είχαν ΚΚΕ αλλά στις Σέρρες που είχαν η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ πήγε καλά Ο Βενιζελισμός όπως και η Τουρκοκρατία υπενοικίαζαν τους φόρους στους Τσιφούτ-Τσιφούτ. (Είδηση Από το "ΕΜΠΡΟΣ" της 9ης Ιουνίου 1930)

 Ο Βενιζελισμός, ο Κομμουνισμός , η Πλουτοκρατία, και η Μοναρχία, ήσαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Η «κυβέρνηση των Πλουτοκρατών» όπως αποκαλούσε  ο Ριζοσπάστης το 1929 την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου νοίκιαζε  τους φόρους στο λάδι, ακριβώς όπως οι Τούρκοι νοίκιαζαν την «δεκάτη».

 Οι «Ενοικιαστές  των φόρων» ήταν οι λαδέμποροι που τους χρηματοδοτούσαν οι Τσιφούτηδες. Ο Τσιφούτης δάνειζε τον λαδέμπορο να αγοράσει του φόρους και μετά ο λαδέμπορος έγδερνε τον αγρότη και συγκέντρωνε το λάδι. 

Ο μεγαλοτσιφούτης  έδινε και  χρήματα στα υποκαταστήματα, τους τοπικούς δανειστές που δάνειζαν τους αγρότες.

Ολη τη «Φάμπρικα», την διέλυσε ο Ιωάννης Μεταξάς καταργώντας τον φόρο του Βενιζέλου.

Για το λόγο αυτό ο Τσιφουτισμός (Βενιζελικοί μαζί με τους Κομμουνιστές) έκαναν  το Κίνημα της 28 Ιουλίου 1938 στην Κρήτη όπου οι Μητσοτάκηδες μαζί με τον Βαφειάδη και τον Πλουμπίδη μαζί με τον Μπάλφουρ  ζήτησαν από τον Βασιλιά για να διώξει τον Μεταξά και να αναθέσει σε μια "οικουμενική"  κυβέρνηση των Κλεφτολουμπινέ , να μαζεύει τους φόρους.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πόσα πράγματα τελικά δεν γνωρίζουμε για αυτον τον Βενιζέλο! Για αυτό του έχουν σε κάθε μια περιοχή ή άγαλμα ή δρόμο με το όνομά του...Μάλιστα...Μέγας διώκτης των Ελλήνων

Ημέρες του 1974.Ουδείς στην Αθήνα, κατάλαβε τι εννοούσε ο Κίσσινγκερ τον Ιούνιο του 1974, όταν είπε στην Γερουσία των ΗΠΑ ότι η αμερικανική πολιτική για την Ελλάδα εξαρτάται από τα «Εθνικά Συμφέροντα» και 52 χρόνια μετά ο χαζός «λαός στιφάδο» εξακολουθεί να μην έχει καταλάβει ότι η Προδοσία της Κύπρου και Προδοσία των Πρεσπών εξυπηρετούσαν τα εθνικά στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και ότι οι Μπατριώτες Μητσοτακένσκι . Γεραπετρίτης , η φαλακρή Πρτογαλέζα με το Κιπά, ο Τσιπρέφσκι, ο Ααβρούρι, και οι Φον Αντωνάκηδες υπηρετούν το αμερικανικό Εθνικό συμφέρον. Το Σάββατο 8 Ιουνίου, ο Μακάριος, (37 ημέρες πριν το πραξικόπημα της Εθνοφρουράς), ζητούσε διευκρινήσεις για τις Τουρκικές προτάσεις για την «Ομοσπονδία» και απαιτούσε οι «δικοί του» ΑΚΕΛικοί να έχουν τα κλειδιά για τις αποθήκες όπλων της Εθνοφρουράς. Η ΝΑΤΟμασονική Χούντα απειλούσε με επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, πράγμα που δεν εξυπηρετούσε τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα και για αυτό δεν έγινε. Για τους ηλιθίους συνεχιζόταν η δίκη των Κρεάτων.

  ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ