15/5/24

Ο Πούτιν εξήγησε στους Στρατηγούς την επιλογή του οικονομολόγου Αντρέϊ Μπελούσοφ ως υπουργού Άμυνας

 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση με τους διοικητές των στρατευμάτων και τους διοικητές στρατιωτικών περιοχών, και τους εξήγησε δήλωσε ότι ο διορισμός του Αντρέι Μπελούσοφ ως υπουργού Άμυνας της Ρωσίας οφείλεται στο γεγονός ότι οι δαπάνες για τη στρατιωτική συνιστώσα αυξάνονται και πλησιάζουν το 7% του Κρατικού Προϋπολογισμού. 

Στη συνάντηση ήταν παρών (με πολιτικά) και ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέϊ Σόϊγκου.

Ο Πούτιν στη συνάντηση με τους διοικητές των στρατευμάτων των στρατιωτικών περιοχών είπε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν σχεδιάζονται

  «Η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος και τόνισε ότι « η  ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας θα πρέπει να προχωρήσει διατηρώντας παράλληλα τη μακροοικονομική σταθερότητα και την υγεία της ρωσικής οικονομίας». «Οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να είναι έτοιμες να στραφούν ανά πάσα στιγμή σε μεγαλύτερο όγκο πολιτικής παραγωγής» είπε ο Πούτιν στους στρατηγούς , και τόνισε ότι ο Μπελούσωφ , ως επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρέπει να συνεχίσει αυτό που έκανε όλη του τη ζωή  την οικονομία.


 Ο Σεργκέϊ Σόϊγκου, εκτός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, «θα ηγηθεί επίσης της επιτροπής του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, που λειτουργεί υπό τον πρόεδρο, και θα οργανώσει το έργο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Συνεργασίας με Ξένες Χώρες», , δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντηση με τους διοικητές των στρατευμάτων των στρατιωτικών περιοχών.
 Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο Σοϊγκού «κατανοεί όσο κανένας άλλος την ανάγκη να διασφαλιστούν οι υποχρεώσεις προς τους εταίρους στην προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην ξένη αγορά», αλλά, «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πρώτα απ' όλα πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας.Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ λεπτός και σημαντικός. Ο Σεργκέι Σόιγκου, μαζί με το Υπουργείο Άμυνας, με την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, θα ασχοληθούν με αυτό το έργο, μεταξύ άλλων», πρόσθεσε ο Πούτιν.

 Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «εκπληρώνονται όλα τα καθήκοντα που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο». «Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο που εγκρίθηκε και προετοιμάστηκε από τη διοίκηση της ομάδας, το Γενικό Επιτελείο, και όλα τα καθήκοντα εκτελούνται. Όχι μόνο σύμφωνα με τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, θέλω να το πω ξανά, όλες οι αντεπιθέσεις του εχθρού αποκρούστηκαν, αλλά και από φέτος, τα στρατεύματά μας προς όλες τις κατευθύνσεις βελτιώνουν συνεχώς, κάθε μέρα, τη θέση τους. Θα επανέλθω σε αυτό για άλλη μια φορά: Εκπληρώνουν όλα τα καθήκοντα που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο. Αυτό περιμένει ολόκληρη η χώρα από εμάς, από εσάς», δήλωσε ο Πούτιν.
  Την προηγούμενη μέρα, ο Μπελούσοφ, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, είπε ότι το βασικό καθήκον παραμένει η επίτευξη νίκης με ελάχιστες ανθρώπινες απώλειες ενώ τόνισε ότι υπό τον πρώην υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, σχηματίστηκε ένα σύγχρονο σύστημα ενόπλων δυνάμεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Σοβιετική Ένωση, επί (προδότη) Χρουστσώφ, υπουργός αμύνης έκανε ο Ζούκοφ. Λέμε τώρα...

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...