20/3/09

Χαμός με το ευρω-σωσίβιο


Ο Χριστιανοδημοκράτης Ότο Μπέρνχαρντ, επικεφαλής της επιτροπής χρηματοοικονομικής πολιτικής του κόμματος της κ.Μέρκελ στην Βουλή, είπε στο Reuters. ότι υπάρχει σχέδιο βοήθειας των χωρών που απαίλούνται από την υπερχρέωση.΄ «Οι υπουργοί Οικονομικών έχουν συμφωνήσει στις διαδικασίες, τόνισε και πρόσθεσε: «Το βασικό σημείο είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να χρεοκοπήσει'». είπε
Ο κ. Μπέρνχαρντ είπε ότι «από όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης,η Ιρλανδία βρίσκεται «στην πιο δεινή από όλους θέση», με την Ελλάδα να ακολουθεί, ενώ πρόσθεσε ότι η παροχή οποιαδήποτε βοήθειας θα έχει και το κόστος της. «Θα κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά τις αμαρτίες του παρελθόντος», είπε ο Μπέρνχαρντ. «Δεν θα ανεχτούμε χώρες με χαμηλή φορολόγηση, όπως η Ιρλανδία για παράδειγμα».

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι πιθανότητες χρήσης του σχεδίου, ο ίδιος είπε: «Εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί η διεθνής κρίση. Πιθανόν να μπορέσουν να τα καταφέρουν χωρίς να λάβουν οικονομική βοήθεια. «Αλλά υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστεί να προσφέρουμε βοήθεια από ό,τι να μην χρειαστεί να βοηθήσουμε», πρόσθεσε.

Λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ είπε : «Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν για την ΕΚΤ είναι αναληθείς».Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στο διπλασιασμό του ταμείου για τις εκτός ευρωζώνης χώρες, ειπε: «Αυτή η βοήθεια δεν μπορεί να δοθεί στα μέλη της ευρωζώνης. Η συνθήκη της ΕΕ το απαγορεύει. Δεν μπορεί να συμβεί χρεοκοπία ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης».Για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες. Και ειπε: «Δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, ούτε τέτοια απόφαση».«Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένως για ανάλογες αναφορές, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα τέτοιο πρόβλημα», είπε μέσω εκπροσώπου του και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...