20/3/09

Περισσότερος Μπαρόζο.

Σπύρος Χατζάρας

Χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη», δήλωσε, ο Πρωθυπουργός, και ψήφισε την ανανέωση της θητείας του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διότι, « η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουν με αλληλεγγύη, προστατεύοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο».

Ο Κώστας ο «καλός στρατιώτης» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, « έπιασε τη γραμμή» και δήλωσε: «Συντονισμός και αλληλεγγύη για ισχυρότερη Ευρώπη ». Από εκεί και μετά θα αναλάβει ο Μπαρόζο, και οι τραπεζίτες.

Ο Κώστας, πήγε στις Βρυξέλλες για να βγάλει προεκλογικό λόγο, που του τον είχαν γράψει από την Αθήνα. και διακήρυξε για μια ακόμη φορά την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας»: «Αν χρειαστεί βεβαίως θα προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε νέες ανάγκες». οι «έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν έκτακτες πολιτικές»

Το «κοινωνικό κεκτημένο», έσπευσε να το προσδιορίσει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. «Τα μέτρα που εξήγγειλε κ. Παπαθανασίου, είναι μέτρα τα οποία δείχνουν πόσο υπεύθυνα στέκεται η κυβέρνηση απέναντι στον πολίτη που έχει περισσότερο ανάγκη. Είναι μέτρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Επειδή η κυβέρνηση, «στέκεται υπεύθυνα απέναντι στον πολίτη», για πρώτη φορά μετά το περίφημο 0+0=14% του Μητσοτάκη το 1992, 478.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 340.000 συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση. Θα έχουν όμως περισσότερη Ευρώπη .

Τον λογαριασμό θα πληρώνουν οι «έχοντες και κατέχοντες», με εισόδημα 1700 ευρώ το μήνα μεικτά, και δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι των 1100 ευρώ. Η κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει να πληρώνουν τα «κορόϊδα», ώστε να ενισχύσουν « τους ασθενέστερους», με …80 λεπτά την ημέρα.

Η κυβέρνηση, στοχεύει σε εξοικονόμηση 300 εκ. ευρώ από το «πάγωμα» των μισθών. Το κομματικό κράτος των 11.443 blue boys, οι 695 νέες Δημόσιες Υπηρεσίες, και 467 αμειβόμενες νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας, κοστίζουν 222 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.(Στους έχοντες και κατέχοντες;)

Αντί να φορολογήσουν τους τόκους του δημόσιου χρέους, αντί να απαιτήσουν τον απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επιτόκιο 1,5% αντι να χτυπήσουν την παραοικονομία και την φοροδιαφυγή στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα, ρίχνουν τα βάρη στους «πλούσιους των 1700 ευρώ» .
Αυτό εννοούν σαν αλληλεγγύη.
Οι 300 βουλευτές θα πληρώσουν συμβολικά 5%.
Στα εισοδήματα 100.000 - 150.000 ευρώ επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 3.000 ευρώ. Δηλαδή από 2,5 ως 3%.Για εισοδήματα πάνω από 150.000 ευρώ η εισφορά ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. Δηλαδή από 3.33% και κάτω. Όσο περισσότερα εισοδήματα έχεις, τόσο λιγότερο πληρώνεις.
Η «κοινωνική δικαιοσύνη» δεν επιτρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι, ούτε και οι τράπεζες.
«Είναι λάθος πολιτική», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, «το να επιχειρήσει κανείς εν ώρα κρίσεως και μάλιστα τη στιγμή που πολλές χώρες αντιμετωπίζουν ύφεση να επιχειρήσει κανείς την φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων. Την ώρα που η μεγάλη πρόκληση είναι να εξασφαλισθεί η ρευστότητα της οικονομίας δεν είναι ώρα να επιδιώξει κανείς τη φορολογική επιβάρυνση».
Είναι μια κυβέρνηση, των πλουσίων για τους πλούσιους.

ΥΓ. Και ψηφίζουν Μπαρόζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...