21/3/09

«Tου Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει».

Ήθελα να'ξερα ο Κάλβος ποιον Έλληνα εννοούσε αφού είμαστε ο μοναδικός λαός που ήταν κατακτημένος από τους "κουμπάρους" του Καραμάν Αλή στην καλύτερη 400 χρόνια και στην χειρότερη...από την άλωση μέχρι σήμερα.
Εάν λάβουμε υπόψιν μας και την σημερινή τραγική συμπεριφορά αυτού του λαού μάλλον ο «τράχηλος του Έλληνος» σηκώνει τόνους αμέτρητους ζυγού και όχι μόνο τους υπομένει αλλά γουστάρει κιόλας.
Αφορμή παίρνω το γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε (μας παίρνει και μας η μπόρα που αντιστεκόμαστε) στην πρώτη θέση με διαφορά μεταξύ των υπολοίπων λαών όπου στις 28 Μαρτίου στις 8 η ώρα το βράδυ "διατάχθηκαν" να κλείσουν όλοι τα φώτα σε ένδειξη τάχα διαμαρτηρίας και θα το κάνουν.
Ρίχνουν κάτι στο νερό που πίνουμε;
Αλλά αφού εγώ αντιστέκομαι ακόμη δεν νομίζω, τι στο διάολο συμβαίνει λοιπόν, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί θα τρελλαθώ
Όταν άκουσα στην τηλεόραση ότι στις 28 θα κλείσουμε όλοι τα φώτα απευθύνθηκα στη σύζυγό μου λέγοντάς της ότι στις 28 εμείς θα ανάψουμε όλα τα φώτα, θα φωταγωγήσουμε όλη τη γειτονιά και το επόμενο βράδυ άκουσα τον Σπύρο Χατζάρα να λέει ακριβώς τα ίδια και βέβαια έσκασα στα γέλια γιατί χρησιμοποιήσαμε τα ίδια ακριβώς λόγια.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην ιστορία τα οποία φανερώνουν πόσο δουλικός μπορεί να γίνει αυτός ο λαός και ευτυχώς που αυτός ο τόπος βγάζει παλικάρια και ανεβάζουν στην επιφάνεια από τον πάτο του βούρκου όλους τους υπόλοιπους(τόση δύναμη ψυχής διαθέτουν) και σίγουρα ο Κάλβος αυτόν τον Έλληνα εννοούσε.
Για εμάς λοιπόν που αντιστεκόμαστε, στις 28 φωταγωγούμε τα πάντα, για να δείξουμε σε αυτούς τους σκοτεινούς τύπους ότι εμάς μας αρέσει το φως και ειδικά το φως της Ελλάδας που φώτιζε, φωτίζει και θα φωτίζει τους λαούς της γης (και γιατί σίγουρα ο δικός μας τράχηλος ζυγό δεν υπομένει) .

Χρήστος Παναγιωτόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο έχεις απόλυτο δίκιο
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως
ότι εδώ και χρόνια απλά
ζούμε στο ίδιο μέρος που
κάποτε ζούσαν Έλληνες
Οχι Νεοέλληνες (που τράχηλο
θεωρούν τον τράχηλο της μήτρας)

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...