3/12/09

Οι αναρχικοί «φίλαθλοι» της ΑΝΤΙΦΑ, του Κόκαλη και του Βαρδινογιάννη, και το μνημόσυνο του «σύντροφου» ALEXIS.

Nέες πιο "καυτές" μολότοφ, διαθέτει ο επαγγελματικός στρατός των κουκουλοφόρων. Η συσκευασία των νέων αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών δεν είναι γυάλινη, αλλά πλαστική -των 500 και των 750 ml- και περιέχει υγρή αμμωνία.

Η υγρή αμμωνία είναι τοξική και διαβρωτική για όλα τα μέρη του σώματος, ενώ προκαλεί τα λεγόμενα «ψυχρά» εγκαύματα. Σε επαφή με τα μάτια προκαλεί μακροχρόνιες βλάβες που μπορεί να μην εκδηλωθούν σε όλη τους την έκταση από τις πρώτες μέρες. Οι ατμοί της μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και έντονο δάκρυσμα, ενώ σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρότατες βλάβες, όπως μεταξύ άλλων και δηλητηρίαση.
Οι νέες μολότοφ έκαναν την εμφάνισή τους το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη όπου γινόταν ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

«Βλέπαμε τις μολότοφ να σκάνε στον αέρα και να μας τυλίγει ολόκληρο σύννεφο από φωτιά» λένε οι αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ομάδας Δέλτα της αστυνομίας. «Ηταν τέτοια η έκταση και η διάρκεια της ανάφλεξης που ήταν πρακτικά αδύνατο να την αποφύγεις» σχολίαζαν οι ίδιοι αστυνομικοί που κατάλαβαν αμέσως ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα νέο όπλο.

Και πράγματι, όπως διαπιστώθηκε μετά από ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια επρόκειτο για μια νέα σύνθεση βόμβας μολότοφ.

Κάθε τέτοιο μπουκάλι, από τα περίπου πενήντα που εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών, είχε ως προσαρμοσμένο «περιτύλιγμα» συστοιχία από δεκαπεντάρες κροτίδες, που εκρήγνυνται στον αέρα και προκαλούν διάτρηση του μπουκαλιού, απελευθερώνοντας έτσι στον αέρα και διασκορπίζοντας σε μεγάλη ακτίνα το εύφλεκτο υγρό.

Οπως πάντως λέγεται, τα «εγκαίνια» της νέας μολότοφ έγιναν στις 27 Σεπτεμβρίου, στα επεισόδια που... συνόδευσαν το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στην Καλογρέζα. Τότε όμως έγινε μικρής έκτασης χρήση και όπως συμπεραίνεται, ήταν ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο.

Δεδομένης πλέον της αποτελεσματικότητας και της σύγχυσης που επέφερε στους αστυνομικούς, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το επόμενο όπλο στις συγκρούσεις του δρόμου.

Το δεύτερο στοιχείο που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς ήταν ότι όλες -από τις περίπου πενήντα μοτοσικλέτες που εγκατέλειψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά τη διαφυγή τους- είχαν... παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας. «Φορούσαν», δηλαδή, κανονικά τις δικές τους, όμως με μαύρες μονωτικές ταινίες είχαν παραλλάξει και τα γράμματα και τους αριθμούς.

πηγή ρεπορτάζ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΪΒΑΖ στην Εσπρέσσο

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η παιδεια της κυρα θαλειας και της αντιφα,ανευ σχολιων...

http://adesmeytos.gr/news.php?aid=5492

Ανώνυμος είπε...

υγ.δειτε στην φωτογραφια ποιες εχει διπλα της η κυρα αννα...

Aπολίτιστος είπε...

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!