4/12/09

Ελληνορωσική Συμμαχία

Θεσσαλονίκη 3/12/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ενημερωτικές συνδιασκέψεις της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, με στόχους, τόσο την ενημέρωση των φίλων και στελεχών του Κινήματος, όσο και την πλήρη ανάπτυξη της οργανωτικής του δομής, με περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στην δεύτερη κατά σειρά συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της Συμμαχίας (μια που ολοένα και περισσότερα νέα μέλη προστίθενται στο δυναμικό της), ξεκίνησε ήδη η διαμόρφωση των συγκεκριμένων θέσεων εκείνων που αποτελούν τον πυρήνα των ιδεολογικοπολιτικών προσεγγίσεων του Κινήματος.
Να προσθέσουμε εδώ ότι, οι θέσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές της συνδιάσκεψης, συνέτειναν στην αποδοχή της βασικής αρχής της Συμμαχίας, «για αποκατάσταση της ετεροβαρούς - σε όφελος κυρίως των ατλαντικών συμφερόντων – γεωπολιτικής πολιτικής που ασκείτε τις τελευταίες δεκαετίες από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας». Μια εξάρτηση, που ως κραυγαλέα παραδείγματά της αναφέρθηκαν η άρνηση π.χ. της ελληνικής πλευράς να αποδεχθεί την δωρεάν συνδρομή σε ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στις πυρκαγιές της Αττικής, η υπόθεση των ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικούTOΜΑ καθώς και οι παλινωδίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τον αγωγό Πύργου - Αλεξανδρούπολης .
Στη συνδιάσκεψη αναπτύχθηκαν ακόμη θέσεις για την διαρκώς διευρυνόμενη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ειδικά στην απορρόφηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπως επίσης και στις διαφαινόμενες προοπτικές εισαγωγών φθηνών αγροεφοδίων από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μετά από εισήγηση εξάλλου στη συνδιάσκεψη, αποφασίσθηκε η συγκρότηση «Ομάδας Διαλόγου» της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, με στόχο την οργάνωση και υλοποίηση ανοιχτών εκδηλώσεων, με αντικείμενο την οργάνωση εκδηλώσεων απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της Πατρίδας μας.
Ως πρώτοι στόχοι τέθηκαν ανοιχτές συζητήσεις για το απαράδεκτο καθεστώς δανείων των ελληνικών τραπεζών, το ασφαλιστικό αλλά και ημερίδα σε Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ελλάδας με κεντρικό θέμα το κοινωνικό πείραμα της Βενεζουέλας και του ηγέτη της Ούγγο Τσάβες.


Ελληνορωσική Συμμαχία ,Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, Άρη Βελουχιώτη 57 Τ.Κ. 56430 Θεσσαλονίκη ,Τηλ. και Φαξ: 2310550104, www.elros.tk
Email:
elros@cyta.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eντάξει παιδιά ,καλή ιδέα ,αλλά αν θέλετε να τη προχωρήσετε και να επαναλάβετε πειράματα τύπου Τσάβες ,βάλτε φόρμες ,άρβυλα ,κράνη κλπ και πιάστε θέσεις μάχης στα δάση , στις γειτονιές και στα σύνορα. Αλλιώς δεν γίνεται.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...