16/12/09

Οι ψευδαισθήσεις δεν βοηθούν την οικονομική ανάκαμψη

Στα όνειρα βολεύονται εκείνοι που κοιμούνται!

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2571

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Οι ψευδαισθήσεις δεν βοηθούν την οικονομική ανάκαμψη. Όπως έστω ο περιορισμός (η ολική ποδηγέτησή της υπό καπιταλιστικό καθεστώς μαθηματικά αποκλείεται) της μίζας και των λαμογιών της εξουσίας.
Ακόμη κι αν καθ’ υπόθεση εργασίας συνέβαινε, ελάχιστα θα πρόσφερε στο έλλειμμα. Παρωνυχίδα θα ήταν.

Η πάταξη έτσι της διαφθοράς που εκτίναξε ως πυροτέχνημα στους προεκλογικούς μας ορίζοντες ο υιός Ανδρέα, Παπανδρέου Γεώργιος, θα σβήσει ταχύτερα απ’ ότι και ο ίδιος φαντάζεται αφού τα μεγέθη της στο σύνολο της οικονομίας είναι αμελητέα.
Για να πέσουμε ξανά στην μαύρη τρύπα της απραξίας μας. Επειδή αυτή χρόνια τώρα μας ρουφά ως δίνη στην άβυσσο της ανεργίας. Και το βαρύ μας σώμα δεν ανατάσσεται με καλές προθέσεις. Ούτε και από ομιχλώδεις εξαγγελίες του τύπου πράσινες αναπτύξεις της κ. Μπιρμπίλως. Αλλά μήτε και η άγρια μεσαία θάλασσα τιθασεύεται από μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα κατά δικαίων και αδίκων.
Πολύ σύντομα η κυβέρνηση νεοΠΑΣΟΚ θα αντιληφθεί πως η οργή θα σηκώσει το κύμα της βουνό και θα την πνίξει. Μαζί με την Ευρώπη των μονοπωλίων που επί σειρά ετών τη συνενοχή των δικών μας υποτακτικών τους, αφαίρεσε κάθε δικαίωμα συμμετοχής μας στην παραγωγή. Στην εξέλιξη. Στην τεχνολογία. Για να μας μεταλλάξει σε σερβιτόρους της ραστώνης τους.
Ουδείς Έλλην κ. Παπανδρέου εντοπίστηκε έστω να ψελλίσει το «όχι» στην θεσμική οχύρωση του κράτους κατά της διαφθοράς. Πολυτέλεια περιττή σε μίζερους καιρούς η αναφορά της. Επί της εποχής σας, (εποχής που παροικούσατε της διεφθαρμένης «Ιερουσαλήμ» του πολιτικά θλιβερού και καταθλιμμένου εκ των της αυλής του άναρχης κυκλοφορίας των μιζών Σημίτη) κατεδαφίστηκε. Αρχής γενομένης από την νομοθετημένη παραγραφή του χρηματιστηριακού εγκλήματος (ΔΕΚΑ) και στην συνέχεια με το επίσης συνταγματικά (Βενιζέλος) κατοχυρωμένο ατιμώρητο των οικονομικών εγκλημάτων, που από αξιωματούχους του κράτους είχε διαπραχθεί. Λέξη δεν αρθρώσατε γι αυτά. Περιοριστήκατε σε γενικές αναφορές. Έτσι για να ίπτανται εμπρός μας προκειμένου με τις χαριτωμένες φιγούρες τους να μας υποκλέπτουν την ματιά για λόγους επικοινωνιακούς. Να πέψετε στους νεοφιλελεύθερους τύπου Πανωραίας και Μπιρμπίλως συγγραφείς των λογοπαιγνίων σας, πως ετούτα τα ηχητικά τρυκ είναι παρωχημένης τεχνοτροπίας ρητορική διατροφή και πως εμείς πλέον δεν μασάμε.
Παλιμπαιδισμοί του τύπου «θα φορολογήσουμε με 90% τα bonus» ο σύγχρονος μορφωμένος Έλληνας ούτε ως παραμύθια στα παιδιά του δεν διαβάζει.

Επειδή δεν θα έχει απαντήσεις στις έλλογες απορίες τους.
Κάτω από ποιες συνταγματικές προϋποθέσεις θα παρέμβει το κράτος στην διοικητική διαχείριση μιας ιδιωτικής εταιρίας δηλαδή... Λουστείτε τώρα την νεοφιλελεύθερη οικονομία που εσείς και οι συν εσάς περιθάλψατε.
Ως εκ τούτων κ. Παπανδρέου δεν σας θωρώ να βιώνετε επί μακρόν την χλιδή του πρωθυπουργικού θώκου.

Εκτός και αν ως εκ θαύματος και συναινόντων των εκ Βρυξελλών κατακτητών μας αναστρέψετε δια μιας το παραγωγικά παγωμένο μας πλάνο. Σας το εύχομαι αλλά απαισιοδοξώ...

eandrik@otenet.gr

1 σχόλιο:

Χρήστος Κασανής είπε...

Υπάρχει καποιος ο οποίος πιστεύει ότι η οικονομία θα ανακάμψει;
Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε και οι κυριοι και οι κυρίες της κυβέρνησης, αλλά ούτε και οι πιό πιστοί τους οπαδοί.
Αν κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο θα δούμε ότι το τελευταία 30 - 35 χρόνια βαδίζουμε σε ένα οικομονικό κατήφορο.
Για να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να έρθουν στη χώρα χρήματα. Οχι όμως χρήματα από δάνεια αλλά από κέρδη. Οπως τα χρήματα από τις εξαγωγές.
Που σημαίνει ότι πρέπει να παράγουμε προϊόντα που θα τα εξάγουμε.
Ποιά;
Μόνο τα αγροτικά προϊόντα μας απέμειναν και κατι από τον τουρισμό. (κάτι διότι οι περισσότερες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν περάσει στα χέρια ξένων και προσφερουν "all inclusive" υπηρεσίες).
Οι πολιτικές των τελευταίων ετών έδιωξαν τις υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις ενώ οδήγησαν στο κλείσιμο των αδύναμων ή μικρότερων.
Βρισκόμαστε εδώ και 35 χρόνια στον κατήφορο και με σπασμένα φρένα! Και το τέλος του δρόμου είναι κοντά.
Τώρα πώς θα φρενάρουμε;

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...