9/12/09

H KΕΔ για τους Συμβασιούχους της ΕΡΤ

Όχι, στις λίστες της ντροπής

Την άμεση αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων στην ΕΡΤ, με την ένταξη τους στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προτείνει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων(ΚΕΔ),που καταγγέλλει ως τουλάχιστον άθλια, την μεθόδευση για λίστες προγραφών, που κάποιοι μαγειρεύουν.

Αυτό τόνισε στη σημερινή συγκέντρωση των συμβασιούχων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Δημ. Τσαλαπάτης, επαναλαμβάνονας την ίδια θέση του κλάδου και στη συνάντηση που είχε με το μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ Τζώνη Καλημέρη.
Η ΚΕΔ απαιτεί από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά και τις άλλες ενώσεις συντακτών (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ), την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων επειδή η υπογραφή νέας ΣΣΕ και η ένταξη σ΄ αυτήν και όλων των συναδέλφων, που απασχολούνται με άλλες ψευδεπίγραφες συμβάσεις, δηλαδή όλων των εργαζομένων δημοσιογράφων, χωρίς διακρίσεις με μία ΣΣΕ, είναι υπόθεση όλων μας.
Ανάλογες πρέπει να είναι οι πρωτοβουλίες και στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά, όπου η δήθεν εθελουσία παίρνει διαστάσεις πανδημίας.

Η ρύθμιση οφείλει να συμπεριλάβει και τους συναδέλφους πού η σύμβαση τους έχει διακοπεί, όσους διεκδικούν δικαστικά την δικαίωσή τους αλλά και αυτούς πού η σύμβαση τους λήγει ή έληξε και μένουν στο «ψυγείο» απλήρωτοι .

Η πρόταση για παράταση των συμβάσεων που διατυπώνει η Κυβέρνηση στην ΕΡΤ, είπε στη συνέλευση - αλλά και στον εκπρόσωπο του ΔΣ της ΕΡΤ σήμερα - ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ, οφείλει να υπηρετεί την αποκατάσταση των συμβασιούχων, με βάση την ΣΣΕ της ΕΡΤ, δηλαδή δημοσιογραφική εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όπως είχε την ευκαιρία να επισημάνει ό Δ. Τσαλαπάτης , αναφορικά με τις υποχρεώσεις της ελληνικής Πολιτείας, υπάρχει ακόμη ανοικτό ζήτημα η αίτηση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους, που η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων υποστηρίζει με όλες τα ενδεδειγμένες ενέργειες, έστω κι αν κάποιοι βιάζονται να στείλουν, εκ του πονηρού, την υπόθεση στο αρχείο.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: