21/4/10

Ιδιώτες σε απόρρητα στοιχεία φορολογουμένων;

http://www.koutouzis.gr/strava+anapoda.htm

Όπως ανακοινώνει το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, gsis.gr, taxisnet.gr κ.λ.π. «τα στοιχεία των φορολογούμενων είναι απόρρητα. Διατηρούνται από το Υπουργείο Οικονομικών σε αρχείο, που υπάγεται στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο ν.2472/1997 και τις ειδικές ρυθμίσεις των φορολογικών νόμων. Κάθε φορολογούμενος έχει δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία που τον αφορούν».
Πώς, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών θα αναθέσει επεξεργασία οικονομικών στοιχείων φορολογουμένων, σε «ειδικές ομάδες δράσης με τη συμμετοχή και ιδιωτών ελεγκτών που θα τοποθετηθούν στις εφορίες και θα αναλάβουν την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών»;
Τι μας διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν ζητήματα χειρότερα από αυτά με ορισμένους επίορκους εφοριακούς; (21-4-10 )

Ρεπορτάζ (ΑΠΕ)
Τη συνδρομή ιδιωτών τόσο για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όσο και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη σύναψη της συμφωνίας - πλαίσιο με τις εγχώριες και διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες για τον έλεγχο των δαπανών, διευκρινίζοντας ότι δύο ορκωτοί ελεγκτές θα τοποθετηθούν σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία και μεγάλα νοσοκομεία.

Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες και όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου οι εταιρείες αυτές θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού με συγκεκριμένα άτομα σε κάθε υπουργείο, τα οποία θα βοηθήσουν στην εκπόνηση των τριετών προϋπολογισμών, αλλά και στην παρακολούθηση του φετινού προϋπολογισμού.

«Θα μας βοηθήσουν», συμπλήρωσε ο υπουργός, «στην επικαιροποίηση της στρατηγικής μεταρρύθμισης του δημοσιονομικού συστήματος, δηλαδή προϋπολογισμό προγραμμάτων, δημόσια λογιστική, δημοσιονομικό έλεγχο, στη μελέτη προτυποποίησης της δομής του προϋπολογισμού προγραμμάτων, στην υλοποίηση διορθωτικών ενεργειών στην κατάρτιση του προϋπολογισμού προγραμμάτων στα υπουργεία».

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης, τη σύσταση ειδικής ομάδας ελέγχου με τη συμμετοχή και στελεχών του ιδιωτικού τομέα, που θα αναλάβει το έργο της είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Εισπρακτικές και για τα χρέη στην εφορία. Στα χέρια ιδιωτών "το κυνήγι" των οφειλετών του Δημοσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: