24/4/10

Επιδρομή στον ΕΔΟΕΑΠ

Μας τρώνε 5 εκατομμύρια ευρώ

Σε δήμευση αποθεματικών και αγγελιόσημου του ΕΔΟΕΑΠ προχωρεί η κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται την ανοχή που έχει δείξει η διοίκηση του Ταμείου μας, τη συνενοχή των πλειοψηφιών στις Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ και άλλων…….. …δημοκρατικών δυνάμεων.
Έχει προηγηθεί βέβαια ερώτηση στη Βουλή, του γνωστού Μουλόπουλου, (που απ’ την αυλή του Ψυχάρη έγινε Πρόεδρος και τώρα βουλευτής Επικρατείας) προς τον υπουργό Εργασίας με την οποία ζητάει να μας πάρουν το 10% από τα Ταμεία μας όπως προβλέπει ο νόμος Πετραλιά.
Με την υιοθέτηση από την σημερινή κυβέρνηση του νόμου Πετραλιά και με το σικέ αυτό παιχνίδι βάζουν τώρα χέρι στα αποθεματικά μας (παρ’ όλο πού το Ταμείο είναι ιδιωτικού δικαίου και άρα περιουσία μας )και πάνε να το κουκουλώσουν με αφορμή τη προσφυγή στο ΔΝΤ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Σήμερα οργανώθηκε σύσκεψη και κλεισμένων των θυρών στο κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ με ρητή έγγραφη εντολή Σπανοπούλου στους Προέδρους των Ενώσεων που είχαν κληθεί να χειριστούν το θέμα ως εμπιστευτικό!!!

Μαθαίνουμε ότι από μέρες έχουν ζητηθεί τα λεφτά (4.900.000 για το 2009) και ποιος ξέρει πόσα ακόμα απ’ αυτά που εισπράττονται μέσω του ΤΣΠΕΑθ και πόσα ακόμη για το 2010.
Το θέμα κρατήθηκε μυστικό για να προλάβει το Προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ να ζητήσει δύο γνωμοδοτήσεις (Μανιτάκη και Μέλισσα) για να δείξουν ότι κάτι κάνουν και να κουκουλώσουν όπως οπως τις ευθύνες για τα λεφτά μας, τα λεφτά των μετόχων που χάνονται παράνομα και με πράξεις ή παραλείψεις κυρίως από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ που ήξερε το πρόβλημα από καιρό και είχε αποφασίσει να μην κάνει τίποτα.
Αντίθετα το τελευταίο καιρό για να φτιάξει κλίμα η αυτοκρατορική ηγεσία του Ταμείου μας, βάζει μαχαίρι σε συντάξεις, σε επιδόματα για τα παιδιά μας, σε παροχές, κάνει τυφλές απολύσεις, κλείνει ιατρεία και έχει ξεσηκώσει την κατακραυγή του κόσμου, αφού δεν υπάρχουν ούτε ισολογισμοί του Ταμείου ,ούτε κανείς ξέρει ποιες μπορεί να είναι οι τρύπες.
Σε πρόσφατη συνάντηση των συνταξιούχων η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καταγγέλθηκε από τον εκπρόσωπο της ΚΕΔ ότι κάνει από την πρώτη στιγμή τον λαγό για τις πολιτικές που θέλουν τα λεφτά από τα Ταμεία ώστε να φανεί ότι δήθεν, οι δημοσιογράφοι συμφωνούν με τέτοιες επιλογές.
Από τις 13/3/2008 όμως υπάρχει γνωμοδότηση Μανιτάκη ( εύκολα καταλαβαίνει κανείς το γιατί πληρώνουν κι άλλη) που έγινε με πρόταση του τότε Αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτη και την εισήγηση να γίνουν αμέσως δικαστικές ενέργειες κατά του νόμου.
Στη σημερινή σύσκεψη 3 χρόνια μετά συζητάνε πάλι τα ίδια και ψάχνουν να βρουν τρόπο να δικαιολογήσουν πώς χάσανε τις προθεσμίες ακόμη και για δικαστική προσφυγή, ενώ άφησαν την προσφυγή, που είχε κάνει ΠΟΕΣΥ και έμεινε στις καλένδες.
Δεν έκαναν τίποτα.
Πρέπει να κάνουμε εμείς, όλοι μαζί, για όλα και για όλους.
Τα Ταμεία έχουν δικά μας λεφτά, είναι η ζωή μας και ό,τι έχει απομείνει στο Κλάδο.
Δεν θα τα παραδώσουμε όπως θέλουν αυτοί του ΕΔΟΕΑΠ και οι πλειοψηφίες των Ενώσεων ούτε στα επαγγελματικά Ταμεία του Σπυρόπουλου,
Δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή και τα παιδιά μας, Τρισσέ και ΔΝΤ γωνία.
Φτάνει πια μ’ αυτή την παρέα, είναι όλοι τους επικίνδυνοι.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
23-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Η 18η Απρολίου. Ορκίστηκε η κυβέρνηση Ράλλη. Ο Μεραρχος Μαυρομιχάλης ζήτησε να υποχωρήσει στον Δομοκό

Η υποχώρηση στον Δομοκό  Οι αποδοκιμασίες του Λαού κατά του Γλξυμπουργκ  Οι Αγγλικές Φουστιές Πρωτοσέλιδο σχόλιο του «ΕΜΠΡΟΣ» για τους «αρχι...