20/4/10

Ενωμένοι οι διεφθαρμένοι, ποτέ νικημένοι!

Τα δάνεια της ανεξαρτησίας του 1824 οδήγησαν σε δύο εμφύλιους πολέμους, ενώ τα σύγχρονα έχτισαν εξουσιαστικούς βόθρους, πισίνες και βίλες

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Διαβάζω το ενδιαφέρον άρθρο του Δρος Τ. Ηλιαδάκη στο έγκριτο «ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ» (τεύχ. Μαρτίου 2010) με τίτλο: «Το Δημόσιο χρέος στο Ελληνικό κράτος από το 1824», το οποίο αρχίζει έτσι: «Τα δάνεια (αυτά), κατά κοινή ομολογία υποκίνησαν τους δυο εμφύλιους το 1824. Όπως έλεγε ο Γκούρας «χρυσού λαλούντος άπας άπρακτος λόγος».
Συνεχίζοντας ο αρθρογράφος γράφει: «Επιπλέον ήταν προφανές ότι θα επικρατούσε εκείνο το κόμμα που θα έπαιρνε το δάνειο, καθ’ όσον, «νόμος και ισχύς αι λίραι του δανείου». Με την εξαγορά βουλευτών και στρατιωτικών διέφθειραν τον κοινοβουλευτισμό και την διοίκηση»! Παράλληλοι βίοι. Αυτά ήταν τα ολέθρια αποτελέσματα των δανείων της εποχής εκείνης. Τα δάνεια της μεταπολίτευσης του 1974 έχουν πιο «πολιτισμένα» αποτελέσματα στην καθημαγμένη Ελλάδα: Τη χρεοκόπησαν, έχτισαν βίλες και πισίνες, σύστησαν off shore εταιρείες και άνοιξαν χοντρούς λογαριασμούς στις Ελβετικές τράπεζες.
Ενωμένοι οι διεφθαρμένοι, ποτέ νικημένοι!
Άντε «δημοκράτες», «σοσιαλιστές» και «κομμουνιστές» συνέλληνες να δούμε πως θα δραπετεύσουμε από την χρεοκοπία και τους εξουσιαστικούς υπονόμους, στο χτίσιμο των οποίων βάλατε και τα δικά σας υλικά, παίρνοντας το ανάλογο μερίδιο διορισμών.
Με τα δάνεια της ανεξαρτησίας «εδιώρισαν εις όλας τας επαρχίας οπαδούς των υπαλλήλους», γράφει αγωνιστής της εποχής.
Όπως ακριβώς γίνεται και όλα ετούτα τα χρόνια της κομματικής ασυδοσίας, με τους διορισμούς των «δικών μας» υπαλλήλων που αποτελούν τη βάση του διεφθαρμένου συστήματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑ,ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΛΠ. ΤΟ ΕΞΗΣ:

Η ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΤΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΛΕΟΝ.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

Η ΜΕ ΕΜΑΣ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ.

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ(ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ)...

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΙΤΑΜΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια πολίτη Παπαγαρυφάλλου. σας παρακολουθώ ανελλιπώς. Φίλος σας

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...