20/4/10

Να τιμήσουμε τη μνήμη του ήρωα της Ακρόπολης Κωνσταντίνου Κουκίδη

Πέρασαν 59 χρόνια, από τη μέρα που ο ηρωικός φρουρός της ελληνικής Σημαίας στην Ακρόπολη Κωνσταντίνος Κουκίδης διάλεξε να πέσει, μαζί με τη Σημαία, από τον Ιερό Βράχο, παρα να την παραδώσει στους Γερμανούς.
Ζητάν 27 Απριλίου 1941.

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας καλεί κάθε Αθηναίο και κάθε Πατριώτη την Κυριακή 25 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην οδό Θρασύλλου, κάτω από την Ακρόπολη, στο μνημείο του Κ.Κουκίδη για να τιμήσουμε την μνήμη του.

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ. Ο ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΖΩΝΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ). ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΧΗΜΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...