28/4/10

Επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα ζητά η Μέρκελ

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας πως διακυβεύεται η σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν στο Βερολίνο η κ. Μέρκελ διερωτήθηκε αν η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν σοφή: «Το 2000 υπήρχε μία κατάσταση όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ερώτημα αν η Ελλάδα έπρεπε να μπει στη ζώνη του ευρώ. Αποδείχθηκε πως ίσως δεν εξέτασαμε πολύ προσεκτικά αυτή την απόφαση».

Νωρίτερα, σε κοινές δηλώσεις της με τον κ. Στρος Καν επανέλαβε την πρόθεση της Γερμανίας να παράσχει βοήθεια στη χώρα μας υπό όρους.

Όπως ανέφερε, το Βερολίνο ενημερώθηκε πως η Ελλάδα συζητά με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με εντατικούς ρυθμούς, επισημαίνοντας πως η Γερμανία ελπίζει οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν σύντομα ώστε «να λάβει τις αποφάσεις της».

«Μας απασχολεί η σταθερότητα στην Ευρωζώνη, θα αναλαβουμε αυτήν την ευθύνη, θα πρέπει όμως και η Ελλάδα να υλοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα ... θα κάνουμε ως Γερμανια ό,τι περνάει από το χέρι μας» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως οι Ελληνες «θα πρέπει να κάνουν κάτι παρα πολύ δύσκολο», τονίζοντας πως «θέλουν να το κάνουν». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να κινηθούμε με ταχύτητα».

Επίσης, έκανε λόγο για κατάσταση κρίσεως για όλη την ευρωζώνη, διαβεβαιώνοτας πως η κοινότητα θα επιδείξει αλληλεγγύη.

«Δεν θα χαρίσουμε λεφτά στην Ελλάδα, θα της δανείσουμε» συμπλήρωσε.

NAFTEMPORIKI.GR

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ....ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.....ΔΗΛΑΔΗ Π Α Ζ Α Ρ Ε Υ Ο Υ Ν ΓΙΑ ΜΑΣ Α Λ Λ Ο Ι=ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ....ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ??????

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...