21/4/10

Η μεγάλη ώρα των μαζών

«Συχνά οι μάζες είναι ηρωικές»(G. Le Bon)

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Χρόνια και χρόνια το πιο διεφθαρμένο «πολιτικό» σύστημα που γέννησε η Ελλάδα μπόρεσε να κονιορτοποιήσει τις ψυχές των Ελλήνων, ώστε να μην είναι σε θέση ούτε ατομικά ούτε συλλογικά να δράσουν ως μάζα.
Τώρα πια ήρθε η ώρα της, αν θέλει να επιβιώσει. Αυτές οι ίδιες οι μάζες των ψηφοφόρων που το στήριξε με την συμφεροντολογική ψήφο έχουν χρέος να το καταλύσουν για να ζήσουν.
Αναλύοντας ο Γάλλος ψυχολόγος το ρόλο των μαζών στην Ιστορία, γράφει: «Εύκολα τις πείθει κανείς να σκοτωθούν για το θρίαμβο της πίστης ή μιας ιδέας». Τώρα, οι ίδιες αυτές μάζες οφείλουν να σώσουν και την πατρίδα και τον εαυτό τους. Αρκετά σελάγισαν στα πέλαγα της διαφθοράς, όμως «συχνά οι μάζες είναι ηρωικές», όπως γράφει ο Le Bon (βλ. το έργο του: «Ψυχολογία των μαζών», εκδ. «Το Βήμα» Αθήνα, 2010, σελ. 37-38).
Ο πολιτειολόγος ομοεθνής του, ο γνωστός Μοντεσκιέ, πολλά χρόνια πριν απ’ αυτόν, έγραφε: «Κάποτε, με εκατό χιλιάδες μπράτσα ο λαός ανατρέπει το παν, και άλλοτε με εκατό χιλιάδες πόδια δεν βαδίζει παρά σαν τα έντομα» (βλ. το έργο του: «Το πνεύμα των νόμων» εκδ. «Αναγνωστίδη», χ.χ., σελ. 41).
Τώρα, θέλει δε θέλει, ο «κυρίαρχος» λαός θα σηκωθεί όρθιος, θα εγκαταλείψει τον άχαρο ρόλο των εντόμων και θα νιώσει την καταλυτική δύναμη των μπράτσων.
Έτσι, και μόνο έτσι, θα ανοίξει τους δρόμους του ελπιδοφόρου μέλλοντος, όπως έγραφα εδώ και μια δεκαετία: «Η ουτοπία και η εξέγερση είναι οι δίδυμες αδελφές που αποτελούν τον εμβρυουλκό του μέλλοντος» (βλ. το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», 2002, όπου και το παράθεμα του Γάλλου νομπελίστα Α. Καμύ που λέει: «Χάσαμε και την αρετή της εξέγερσης».
Για να δούμε τι θα γεννήσει η γκαστρωμένη Ιστορία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O EΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΤΑΙ

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ



ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ!

Συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Μουσείο, με αιτήματα τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ άσυλο και στέγη ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Εκπρόσωποι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ από την Αλβανία, το Πακιστάν, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, τη Σενεγάλη, τη Σρι Λάνκα και το Ιράν, τόνισαν την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να οργανωθούν οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και να διεκδικήσουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και τη ΜΗ ΤΙΜΩΡΙΑ της (έτσι κι αλλιώς αυτό το αίτημα έχει δικαιωθεί προ πολλού) σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που ο Έλληνας έχει δεύτερο λόγο και ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ.



Άντε και καλή ψυχή συνέλληνες

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/04/blog-post_6796.html

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ


Αναρωτιέμαι: πόσο κομπλεξικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος και να μη τόχει πάρει χαμπάρι; πόσο πλανεμένος να είναι ένας και να μη το έχει μυριστεί; πόσο δραματικά αμόρφωτος; πόσο εκνευριστικά ανάγωγος; Σημεία της εποχής αυτής. Της εποχής του χάους.

Κυρίες & κύριοι, με ιδιαίτερη τιμή σας παραθέτω ένα απόσπασμα από το "προχω" κείμενο μιας Λένας Κιτσοπούλου στο Κοντέινερ της πάντα "προχωρημένης" "Ε", σχετικά με την οικονομική κρίση που βιώνουμε:

"... Να βοηθήσουμε το κράτος, φίλοι. Βουλιάζει. Βγείτε στους δρόμους, βοηθάει, θα ακουστείτε σίγουρα. Όλοι όσοι βγήκαν στους δρόμους βοηθήθηκαν. Μην κηδεύετε τον δέκατο τέταρτο μισθό σας, μην κάνετε έξοδα σε κηδείες, μην τα δίνετε στους παπάδες. Λυπηθείτε τους κι αυτούς, θα φορολογηθούνε. Ή, έστω, κάντε μία κηδεία. Μία και καλή για όλους τους μισθούς σας. Και για τους δεκατέσσερις. Αφού σπίτι του χωριού. Ξαδέρφια, μανάδες, γιαγιάδες, πεθερές, όλοι. Γαμηθείτε και μεταξύ σας, καλό κάνει, να ανακυκλώνεται το σπέρμα, δεν πειράζει η αιμομιξία, δεν πειράζει, δεν πρόκειται να γεννηθούν χειρότεροι βλάκες από αυτούς που ήδη υπάρχουν. Αποκλείεται. Γαμηθείτε, μη χαθεί κι αυτό το ελληνικό DNA. Είναι κρίμα...."

από skinious


Αν αναρωτιέστε ποια είναι αυτή που μιλά με τόσο ΜΙΣΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ για τους Έλληνες είναι κάποια που φαντασιώνεται να συνουσιάζεται με μαύρους και το ίδιο επιθυμεί και για την κόρη της -ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (τι σύμπτωση!) - διαβάστε το ακόλουθο λινκ:


"ΜΑΚΑΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗ ΓΑΜ.... ΜΑΥΡΟΣ" - Ακραίος και αισχρός ρατσισμός κατά των Ελλήνων απο κάποια...Λένα Κιτσοπούλου


Υ.Γ. Εκ μέρους των μανάδων μας και των γιαγιάδων μας που έπιασες στο στόμα σου,θλιβερό γύναιο που έγινες και μάνα-τσατσά βολέψου με τον παρακάτω και πολύ σου είναι.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/04/blog-post_8693.html