21/4/10

Η Διεθνής Τραπεζική Χούντα κάνει πάρτι και η Ελληνική κυβέρνηση σερβίρει τις σαμπάνιες

Στις 522 μ.β (+9,1%) το spread – Άμεση προσφυγή στο ΔΝΤ

Ρεπορτάζ http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-522--91--spread-------2010042122313

Σε νέα ιστορικά υψηλά εκτινάχθηκε σήμερα το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα εν μέσω ανησυχιών για τους όρους του μηχανισμού βοηθείας που έχει στη διάθεσή της η χώρα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds ανήλθαν νωρίτερα έως τις 522 μονάδες βάσης, 9,1% πάνω από τα επίπεδα στα οποία έκλεισε χθες.

Πλέον, το spread του ελληνικού ομολόγου είναι υπερτριπλάσιο σε σχέση με το spread της Πορτογαλίας και υπερπενταπλάσιο σε σχέση με της Ισπανίας, οι οποίες θεωρούνται ως οι πιο «αδύναμοι κρίκοι» της Ευρωζώνης μετά την Ελλάδα. Συνεπώς καθίσταται πλέον αναπόφευκτη η άμεση προσφυγή στο ΔΝΤ καθώς ουσιαστικά οι αγορές κεφαλαίου έχουν κλείσει για την Ελλάδα…

Oι απώλειες στις μεγάλες τράπεζες του ΧΑ διευρύνθηκαν πιέζοντας το ΓΔ προς τις 1.940 μονάδες με πτώση άνω του 1%. Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Βιοχάλκο χάνουν άνω του 3%, ενώ ανάχωμα προβάλλουν οι ΔΕΗ και Coca Cola 3 E. Ο τζίρος φτάνει στα 72 εκατ. ευρώ.

Ασφαλώς η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα με φόντο την έναρξη των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς αξιωματούχους για το μηχανισμό στήριξης, καθώς στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που θα εξειδικεύσουν το «πακέτου» βοήθειας.

Η Γαλλία περιέλαβε 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2010 για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, από τα 6,3 δισεκατομμύρια της γαλλικής συνεισφοράς, που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού ενίσχυσης, σύμφωνα με προσχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2010 το οποίο κατατέθηκε σήμερα στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...