16/3/11

Καταργούν την 25η Μαρτίου σαν εθνική επέτειο (Ρεπορτάζ στυξ)

Οι εννέα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάνουν δώρο στους εργοδότες
τις αργίες και τα μεροκάματα

Σε κλίμα Αλαφούζου για την Επανάσταση, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προσχώρησε σήμερα στην ιδέα να μην υπάρξει εφέτος, επέτειος του 1821 για τους δημοσιογράφους και να κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.
Δυο μόλις ημέρες, πριν την 24ωρη απεργία της Πέμπτης, το ΔΣ αποφάσισε:
1. Να υπακούσει και στους ιδιοκτήτες των εφημερίδων, για κατάργηση της αργία την 25ης Μαρτίου, και για τις πρόσθετες αμοιβές που θα πρέπει να πληρώσουν για την εργασία σ’ αυτές τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα
Έτσι οι εφημερίδες (πρωινές-απογευματινές) θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή 25 Μαρτίου μέρα της αργίας και την επομένη το Σάββατο, οι κυριακάτικες. Το ίδιο ισχύει για τις αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες.
Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες , με την συναίνεση της γνωστής παρέας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κάνουν κουρελόχαρτο τη σύμβαση πληρώνουν (αν πληρώσουν) ό,τι και όποιους γουστάρουν, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν τα φύλλα τους στο περίπτερο περισσότερες ημέρες, ανεβάζοντας έτσι τις πωλήσεις τους.
Άλλωστε το αγοραστικό ενδιαφέρον προμηνύεται αυξημένο λόγω της συνόδου κορυφής και όσα φέρνει το τετραήμερο μέσα στη σακούλα.
2. Να δώσει πράσινο φως για γενική απογραφή εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην Κυβέρνηση και βέβαια στους εργοδότες, κάτι που ζητάνε από καιρό, ώστε να δηλώσουν τώρα οι δημοσιογράφοι στα αφεντικά τους, αν έχουν κι άλλη δουλειά και πόσα παίρνουν.
Έτσι με πρόσχημα έγγραφο από το γραφείο Χυτήρη, που αφορά μόνο στην καθιερωμένη διαδικασία -για όποιον εργάζεται ταυτόχρονα και σε γραφείο Τύπου-θέλουν τώρα, με πρόταση Νταβανέλλου, να φακελώσουν τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ, όπου εφαρμόζεται η ΣΣΕ των εφημερίδων και να επεκτείνουν την υποχρέωση αυτή, για όλους τους συντάκτες, που δουλεύουν με την ίδια ΣΣΕ.
Επιχειρούν για δεύτερη φορά να κρεμάσουν τους συναδέλφους στα μανταλάκια, όπως έκαναν στις μέρες του Ρουσόπουλου, έστω και αν είχε ρίξει τότε γι’ αυτό, «καμπάνα» στην Ένωση, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

ΥΓ. Η αργία θα μετατεθεί στη μέρα του «ολοκαυτώματος»; Δελτίο11.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενο, όπως και πολλά άλλα ακόμη που έρχονται.
Άφεριμ ή καλύτερα Σαλόμ;
Χ.Π.

Ανώνυμος είπε...

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=wounded-turkish-singer-in-critical-condition-2011-03-15

Ανώνυμος είπε...

Μάχη του Μαραθώνος,11η Σεπτεμβρίου 490 π. Χ.
Πριν από τη μάχη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στον Μαραθώνα, ο στρατηγός των Αθηναίων Μιλτιάδης, απευθυνόμενος στους Έλληνες, είπε:



«Εάν τους νικήσουμε αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν,

Εάν μας νικήσουν εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε.»

http://antiparakmi.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.imerazante.gr/koinonia/eklevan-revma-gia-pisines-kia-viles-15-03-2011/

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εικοσιπέντε περιπτώσεις κλοπής ρεύματος από το δημοτικό φωτισμό, εντόπισε το τελευταίο διάστημα ο Σύνδεσμος Καθαριότητας!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Ανδρέα Ξένο, σκοπός των δραστών ήταν να φωτίσουν τσάμπα τις πισίνες τους, τις βίλες τους και τους κήπους τους, όμως αυτή η πράξη κόστιζε στο Δήμο αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Τα συγκεκριμένα άτομα συνέδεαν τους προβολείς των σπιτιών τους με το δημοτικό φωτισμό και ήδη ο Σύνδεσμος εξετάζει την επιβολή κυρώσεων.
Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει πρώτα να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, προκειμένου ο ηλεκτροφωτισμός να “περάσει” στην αρμοδιότητα του Συνδέσμου.
“Είναι γεγονός ότι έχουμε εντοπίσει γύρω στις 25 περιπτώσεις για κλοπή ρεύματος από τον δημοτικό φωτισμό. Ελέγξαμε τα δίκτυα και διαπιστώσαμε ότι κάποιοι προέβαιναν συστηματικά στην παράνομη κατανάλωση ρεύματος, φωτίζοντας τις βίλες τους και τις πισίνες τους. Θα εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιβολή προστίμου σε όσους έκαναν αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπογραφεί πρώτα η προγραμματική σύμβαση” σημείωσε ο κ. Ξένος.
Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας είναι αποφασισμένος να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια, με τον κ. Ξένο να δηλώνει ότι θα αντικατασταθούν, σταδιακά, όσες λάμπες είναι 250 βατ, από λαμπτήρες μικρότερης ισχύος (40 βατ), οι οποίοι δεν θα είναι πυρακτώσεως.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ηλεκτρική ενέργεια εντοπίζεται στους πρώην Δήμους Αρκαδίων και Αλυκών, ενώ μικρότερης έκτασης είναι οι “απώλειες” στην πόλη και στον πρώην Δήμο Λαγανά.
Να προστεθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο δημοτικός φωτισμός παρέμενε σε λειτουργία μέχρι το… μεσημέρι! Τώρα, η κατάσταση αυτή δεν υφίσταται, με το Δήμο να “γλιτώνει” αρκετά χρήματα. Έστω και αργα έχει μπει μια τάξη στον ηλεκτροφωτισμό.