3/3/11

ΕΣΕΕ: Αύξηση των «λουκέτων» κατά 30%

Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα και ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ.
Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα, ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 κατά 11%, οι αυτοαπασχολούμενοι σχεδόν κατά 4% και η κρίση φαίνεται ότι σαρώνει ακόμη και τα πολυκαταστήματα.

Αυτά προκύπτουν από εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που βασίζονται στα δεδομένα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις των δεδομένων, ο συνολικός τζίρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου εκτός των καυσίμων το 2010, έφτασε περίπου τα 51 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 έφτανε τα 57 δισ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων από 65,9 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι το 2010 κυμάνθηκε στα 58,5 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται, μάλιστα, κατά την ΕΣΕΕ ότι ο Έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι περιόρισε κατά πολύ τις μετακινήσεις του και μείωσε την κατανάλωση καυσίμων κατά 10% μέσα σ? ένα χρόνο, εντούτοις ελέω Ε.Φ.Κ πλήρωσε 25% περισσότερα.

Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες καταστημάτων, οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του κύκλου και του όγκου εργασιών το 2010, ήταν οι ακόλουθες:

- «πολυκαταστήματα», -16,4% σε κύκλο εργασιών και -18% σε όγκο,

- «έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακός εξοπλισμός», -34,5% και -34,6%,

- «ένδυση - υπόδηση», -21,9% και -23,6%,

- «βιβλία-χαρτικά», -14,3% και -16,7%,

- «φαρμακευτικά- καλλυντικά», -12,3% και -9,5%,

- «μεγάλα καταστήματα τροφίμων», -9,9% και -14,4%

- «τρόφιμα-ποτά-καπνός», -15,1 και -20,0%,

- «καταστήματα καυσίμων-λιπαντικών», +13,6% και -20,7%,

- «πωλήσεις εκτός καταστημάτων», -25%.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης αξιολογώντας την επισκόπηση των απολογιστικών στοιχείων του εμπορίου για το 2010 σχολίασε:

«Εξετάζοντας τα στοιχεία και τους δείκτες της πορείας της αγοράς τον τελευταίο χρόνο μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν είναι μόνο η κατάρρευση της κατανάλωσης που έδωσε τη χαριστική βολή στο εμπόριο, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι όσο βουλιάζουν οι πωλήσεις, η ασφυξία στην αγορά θα γίνεται εντονότερη.

Η αλήθεια των αριθμών για τους εμπόρους είναι σκληρή και τα «διαρκή» αρνητικά πρόσημα δείχνουν ότι ακόμα δεν «πιάσαμε πάτο». Πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα στο ελληνικό εμπόριο με σοβαρότητα και προσοχή και όχι επιπόλαια και καθησυχαστικά. Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι μας θέλουν λιγότερους, κάποιοι τους βοηθούν σε αυτήν την επιδίωξη και κάποιοι δεν κάνουν τίποτα».

Αύξηση 5,51% των ανέργων

Κατά 5,51% αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ.
Κατά αυξήθηκαν 5,51% αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά το μήνα Ιανουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι φθάνουν στα 689.558 άτομα. Από αυτούς 295.529 είναι άνδρες (ποσοστό 42,86%) και 394.029 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,14%).

Μειωμένες κατά 16,71% είναι και οι αναγγελίες προσλήψεων και αυξημένες κατά 7,06% οι απολύσεις, ενώ έχει μειωθεί κατά 7,06% ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων.

Συγκεκριμένα:

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,31%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,29%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,40)%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το (45,76%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το (38,83%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το (14,09%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το (1,32%).

Στους Έλληνες Υπηκόους αναλογεί το (92,26%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στους Υπηκόους τρίτων χωρών το (6,15%) και στους Υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το (1,59%).

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 258.285 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά 19.619 άτομα, ποσοστό -7,06% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το ποσοστό 57,21% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το ποσοστό 29,27% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το ποσοστό 10,11% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι, το ποσοστό 3,10% είναι Οικοδόμοι επιδοτούμενοι, το ποσοστό 0,20% είναι λοιποί επιδοτούμενοι και το ποσοστό 0,10% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 49.626, μειωμένες κατά -16,71% σχετικά με τον Ιανουάριο του 2010. Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 30.481 (αυξημένες κατά 2,62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 25.530 (μειωμένες κατά -17,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.610 (μειωμένες κατά -0,19% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα). Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 56.011, το 45,58% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 6,58% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (52.552) και μειωμένο κατά -7,38% από τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο (60.476).

Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε

-28.995 έναντι -16.273 τον Ιανουάριο του 2010 και -33.455 τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μετανάστες απεργοί πείνας «είναι οι μάρτυρες της Ελλάδας», αναφέρει η «Guardian»
Απεργός πείνας στο Μέγατο Υπατία.

Αθήνα: Στην πολυήμερη απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αφιέρωσε άρθρο του την Τρίτη η βρετανική εφημερίδα «Guardian», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι μετανάστες είναι «τα διπλά θύματα της οικονομικής ανόδου και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα» και ότι είναι θύματα απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης.

Το δημοσίευμα, που υπογράφεται από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστα Δουζίνα.

Πρόκειται για 300 μετανάστες χωρίς επίσημα χαρτιά κυρίως από τη βόρεια Αφρική που έχουν ξεπεράσει τις 35 ημέρες απεργίας πείνας. Ορισμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο με προβλήματα υγείας, προσθέτει το δημοσίευμα. Μετά από χρόνια «εκμετάλλευσης και εξευτελισμού που υπέστησαν, τους λένε τώρα ότι δεν τους χρειάζονται πια (...) και τους πετάνε σαν σκουπίδια», συνεχίζει.

Οι απεργοί ζητούν «να τους προσέξει η Ελλάδα, ζητούν την αναγνώριση ότι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αλλά τους μεταχειρίζονται χειρότερα από κατάδικους», προσθέτει το δημοσίευμα. Υπογραμμίζει δε ότι «είναι νομικά ανύπαρκτοι, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τους μεταχειριστούν με τον χειρότερο τρόπο το κράτος, οι εργοδότες, οι ενοικιαστές και η ξενοφοβική μειονότητα». Η Ελλάδα, αναφέρει ακόμα ο συντάκτης, έχει κατηγορηθεί για τις οικτρές συνθήκες κράτησης των αιτούντων άσυλο.

Υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι οι απεργοί πείνας είναι μάρτυρες με τη διπλή σημασία που έχει η λέξη στα ελληνικά: Του ανθρώπου που είδε και του ανθρώπου που θυσιάστηκε.

«Η διαμαρτυρία απέναντι στη χειρότερη αδικία και κακοποίηση, το να ζητάς να είσαι ορατός, να ακούγεσαι και να αναγνωρίζεσαι κατ’ελάχιστο, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουν σε θάνατο για αυτό είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρουν οι μετανάστες χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα», επισημαίνει τέλος ο συντάκτης.

«Αντιστεκόμενοι στον αποανθρωπισμό τους, γίνονται ελεύθεροι και πολεμούν για την τιμή των Ελλήνων κατά της φαυλότητας της κυβέρνησης τους. Υπενθυμίζουν ακόμα στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς χαρτιά στην Ευρώπη ότι μετά την πλατεία Ταχρίρ μπορούν επίσης να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να αντισταθούν στις ρατσιστικές πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων», καταλήγει

Ανώνυμος είπε...

εμαθα οτι καποιοι αλητες δημοσιογραφοι συμμαχησαν με τους τρομοκρατες εποικους -εκβιαστες της πατησιων και τους ντοπιους τρομοκρατες ινστρουκτορες με τα ανηλικα ελληνοπουλα αναρχοταλιμπαν-βομβιστες αυτοκτονιας τους.

τους διαμηνυω.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ,ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΟΠΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΞ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.

ΓΙΑΤΙ?

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ Η ΕΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΩ ΜΕ ΔΟΛΟ.

ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ!!

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΩΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝ ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΩ ΠΟΙΝΙΚΑ.

ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ,ΑΞΕΣΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΣΚΑΛΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ,Ο ΔΟΛΙΩΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝ ΝΑΥΑΓΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΩΣ ΝΑΥΑΓΟΣ!!!

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΑΖΑΝΤ ΠΡΟΒΟΚΑΤΕΡ,ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΡΕΜΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ!

ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΩ ΜΕ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !(ΕΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ)

ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠAIΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

Δεν είναι νοητό να απαιτούν ορισμένοι συμπατριώτες μας από την ελληνική πολιτεία να παρέχει στους εκβιαστικα εποικους περίθαλψη και διατροφή που αδυνατεί να παράσχει στους δεινοπαθούντες Έλληνες.

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται φιλανθρώπως, συντηρών ΕΞ ΙΔΙΩΝ όλους τους κατατρεγμένους η τυχοδιωκτες της γης.

Αλλά ουδείς δικαιούται να απαιτεί από το κράτος να αναλάβει τη διατροφή και περίθαλψη όλων αυτών που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση εποικιστικης στεγης.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ


Διαψεύδει κατηγορηματικά η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας το δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ που κυκλοφορεί σήμερα, η οποία αναφέρει πως βρέθηκαν υπολείμματα ανθρώπινου κρέας κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεσπρωτίας Βασίλη Τσίγκο μας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα και ανέφερε ότι το δημοσίευμα θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας για περαιτέρω έλεγχο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγετε κάτι τέτοιο για τους λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα.
Και πριν 4 μήνες κυκλοφορούσε η φήμη πως είχαν βρεθεί ανθρώπινα οστά μαγειρεμένα. Και τότε οι φήμες είχαν διαψευσθεί από την Αστυνομία



Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2

http://892fm.blogspot.com/2011/03/blog-post_5815.html

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011
Μεθυσμένοι μαροκινοί λαθρομετανάστες βρίσκονται ταμπουρωμένοι με μαχαίρια και σπαθιά σε σπίτι στην Καλλιθέα !

Μια περίεργη όσο και επικίνδυνη υπόθεση εκτυλίσσεται στην Καλλιθέα εδώ και μερικές ώρες. Δυο Μαροκινοί λαθρομετανάστες είναι ταμπουρωμένοι μέσα σε σπίτι.

Δέκα περιπολικά έχουν ζώσει το σπίτι και οι αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν τους δύο άνδρες να βγουν και να παραδοθούν, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει σταθεί αδύνατο καθώς είναι και οι δύο μεθυσμένοι.

Όλα ξεκίνησαν κάποια στιγμή χθες τη νύχτα. Οι δυο Μαροκινοί είναι φιλοξενούμενοι στο σπίτι στο οποίο μένει ένα συγγενικό τους ζευγάρι.

Το ζευγάρι τους ζήτησε να φύγουν από το σπίτι. Οι δυο άνδρες, ήδη από τότε σε κατάσταση μέθης, αντέδρασαν και άρπαξαν ένα μαχαίρι και ένα μικρό παραδοσιακό σπαθί που υπήρχε στο σπίτι.

Κράτησαν όμηρο τη γυναίκα ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί την άφησαν ελεύθερη και από τότε παραμένουν ταμπουρωμένοι μέσα στο σπίτι!


σχόλιο: ΑΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Η ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΝΩΝΤΑΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com/2011/03/blog-post_6743.html

Ανώνυμος είπε...

Παραδόθηκαν οι Μαροκινοί που είχαν ταμπουρωθεί στην Καλλιθέα..

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Πάνω από 12 ώρες παρέμεναν μέσα στο σπίτι κρατώντας μαχαίρια και σπαθιά. Είχαν κρατήσει όμηρο όλη τη νύχτα μια γυναίκα.

Δέκα περιπολικά έζωσαν το σπίτι στην οδό Λυκούργου και οι αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν τους δύο άνδρες να βγουν και να παραδοθούν, ωστόσο ήταν αδύνατο να συνεννοηθούν μαζί τους καθώς ήταν μεθυσμένοι.

Όλα ξεκίνησαν κάποια στιγμή χθες τη νύχτα. Οι δυο Μαροκινοί που ήταν φιλοξενούμενοι στο σπίτι στο οποίο μένει ένα συγγενικό τους ζευγάρι άρχισαν να πίνουν και να συμπεριφέρονται άσχημα.

Το ζευγάρι τους ζήτησε να φύγουν από το σπίτι. Οι δυο άνδρες, ήδη από τότε σε κατάσταση μέθης, αντέδρασαν και άρπαξαν ένα μαχαίρι και ένα μικρό παραδοσιακό σπαθί που υπήρχε στο σπίτι.

Κράτησαν όμηρο τη γυναίκα ολόκληρη τη νύχτα. Ώρες αργότερα η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει, όμως οι δύο άνδρες έμειναν ταμπουρωμένοι για να μην πέσουν στα χέρια της αστυνομίας.

Ανώνυμος είπε...

http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=use+eficiency&d=4525779015304421&mkt=en-ww&setlang=en-US&w=3e0f32b4,7f3b6eea

TA ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΡΙΝ ΣΒΗΣΤΕΙ

http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=use+eficiency&d=4525779015304421&mkt=en-ww&setlang=en-US&w=3e0f32b4,7f3b6eea

Ανώνυμος είπε...

Πολύτεκνη 65χρονη ηρωίδα μάνα 6 παιδιών εκλιπαρεί για ανανέωση της άδειας να πουλάει κάστανα!!!!!!
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΑΡΕΜΠΟΡΟΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ!


Δεν της ανανεώνουν την… «άδεια του καστανά» και για άλλη μια φορά «καλείται» να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά η 65χρονη σήμερα κ. Χριστίνα Καραμπάτσου, που για περίπου 30 ολόκληρα χρόνια, σε μια γωνιά στο κέντρο του Ηρακλείου, έστηνε τη φουφού της, άναβε τη φωτιά και έψηνε τα κάστανα, βρίσκοντας παράλληλα την τόλμη και το θάρρος να τα βγάλει πέρα… μεγαλώνοντας ολομόναχη έξι παιδιά!

Τώρα, οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου αρνούνται να της ανανεώσουν την άδεια για να συνεχίσει την τίμια αυτή εργασία της!

Τη γυναίκα του καθημερινού μόχθου, της βιοπάλης και του αγώνα για την επιβίωση, το οικείο αυτό πρόσωπο σε μεγάλους και μικρούς, αφού όλοι μας την έχουμε συναντήσει περνώντας από την πλατεία των Λιονταριών, από το… «σπίτι» της, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει η ίδια σε παλαιότερο ρεπορτάζ της «Ν.Κ.», φαίνεται πως ακόμη την «κυνηγά» η ζωή.

Χθες, όπως πληροφορηθήκαμε από αρκετούς συμπολίτες που μας πήραν τηλέφωνο και συγκεκριμένα καταστηματάρχες του κέντρου του Ηρακλείου, η Χριστίνα Καραμπάτσου, που σε ηλικία μόλις 34 ετών – μετά το θάνατο του άνδρα της – αναγκάστηκε να πάρει αγκαλιά τις τρεις κόρες και τους τρεις γιους της και να βρεθεί στο Ηράκλειο κάνοντας μια νέα αρχή, δεν μπορεί να πάρει την ανανέωση της άδειάς της προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται.

Όλοι ανεξαιρέτως μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και παρακάλεσαν μέσω της «Ν.Κ.» να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και να παραμείνει στην πλατεία των Λιονταριών η γυναίκα αυτή, που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και ανέθρεψε με αξιοπρέπεια, χωρίς ζητιανιά, την πολυμελή οικογένειά της, έχοντας γύρω από το μαγκάλι της πάντοτε τη στήριξη του κόσμου, που περίμενε και περιμένει μέχρι και σήμερα με λαχτάρα να ψηθούν στη χόβολη τα κάστανα.

Όπως μας ανέφεραν, «δεν έχει ούτε ασφάλεια, ούτε σύνταξη. Είναι με ένα νεφρό και τα φάρμακα που παίρνει κάθε εβδομάδα κοστίζουν τουλάχιστον 100 ευρώ». Όλοι διερωτήθηκαν πώς θα ζήσει αυτή η γυναίκα, η οποία έχει κάνει στη ζωή της συνολικά έξι χειρουργεία, ενώ έχει έξι λάμες στο πόδι της, διότι είχε σπάσει πέρυσι το ισχίο.

Τα χέρια της, όπως η ίδια τονίζει, αντέχουν ακόμα να δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι έχουν βγάλει ρόζους από το καθάρισμα των κάστανων, ενώ από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην πόλη μας παρέμειναν «καθαρά» και ζεστά για τον κόσμο του Ηρακλείου, που την αγάπησε και που συνεχίζει, όπως διαπιστώσαμε και χθες, να την αγαπά, όπως ακριβώς τον αγαπά κι εκείνη.

Ούτε μια στιγμή δεν άφησε ποτέ να καταλάβουν τα παιδιά της σε τι δύσκολη κατάσταση βρισκόταν, τι κούραση, άγχος και πόνο ένιωθε, αλλά και τι οικονομικές δυσκολίες αντιμετώπιζε όταν πρωτοήρθε στην Κρήτη και στο Ηράκλειο. Υπήρξαν πολλές στιγμές που δεν άντεχε το κρύο, που η κ. Χριστίνα πέρασε πολύ άσχημα, που δεν είχε τίποτα για να φάνε τα παιδιά της. Όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Μεγάλωσε έξι παιδιά μόνη της

Δε μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή της να έρθει να εγκατασταθεί και να ζήσει στο Ηράκλειο, γιατί κατάφερε να μεγαλώσει, όπως τόνισε η ίδια, τα παιδιά της με αξιοπρέπεια. Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να γίνει βάρος στα παιδιά της από τώρα, όπως μας είχε πει πριν λίγο καιρό μπροστά στο φωτογραφικό φακό της «Ν.Κ.».

Να σημειώσουμε ότι κάνει ενέσεις ινσουλίνης δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον δέκα χρόνια, ενώ έχει βγάλει τον έναν της νεφρό από την ηλικία των 35 ετών.

Όταν πέθανε ο άντρας της, που διατηρούσε μανάβικο στην Αθήνα, αναγκάστηκε να δουλέψει. Ξεκίνησε να πουλά φιστίκια στους δρόμους της πρωτεύουσας. Έμεινε με έξι παιδιά – το μικρότερό της ήταν δύο χρονών. Μετά από περίπου τέσσερις μήνες από το θάνατο του άνδρα της ήρθε στο Ηράκλειο.

Σήμερα ζητά τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η δημοτική Αρχή θα την ακούσει και θα την αντιμετωπίσει θετικά!

Πηγή: neakriti.gr

από το tsantiri.gr

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουν τους δολοφόνους των δύο αστυνομικών

- Οι δυο πήραν άδεια απ' τη φυλακή και δεν επέστρεψαν ποτέ

- Σε διαρκή ετοιμότητα τα ΕΚΑΜ για επέμβαση
- Ζήτημα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. τους αναζητούν όλες οι υπηρεσίες
Ο πυρήνας της δολοφονικής ομάδας αποτελείται από μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, λένε οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τη σπείρα συμπληρώνουν ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Ευθύνονται για “πάμπολλες χαμηλού οικονομικού ενδιαφέροντος ληστείες σε όλο το λεκανοπέδιο”

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στους δύο από τους τρεις μετανάστες από την Σοβιετική Ένωση. Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς. Και οι δύο είχαν βρεθεί πίσω απ' τα κάγκελα της φυλακής όμως σε μια άδεια που πήραν δεν επέστρεψαν ποτέ.

Ειδικά ο ένας, ο οδηγός στην περίπτωση του μακελειού στο Ρέντη, θεωρείται αδίστακτος και επικίνδυνος."Εκπαιδευμένος Δολοφόνος" όπως δείχνει η δράση του καθώς δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο, κατέβασε το τζάμι, έβγαλε το καλάσνικοφ και έριξε 23 σφαίρες εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι οκτώ από αυτές βρήκαν στόχο.

Για τους δύο δραπέτες οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα πάντα, όπως λένε. Φαίνεται ότι έχουν σχηματίσει όμως άποψη και για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι με βάση το παρελθόν τους αλλά και τις πληροφορίες από τις ληστείες που έχουν διαπράξει και τώρα μετά το μακελειό συνέθεσαν σαν ένα παζλ.

Ήδη σε δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι έφτασαν μια ανάσα από τη σύλληψή τους μετά το μακελειό. Και τις δύο φορές σήμανε συναγερμός στα ΕΚΑΜ που βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι κακοποιοί δεν θα παραδοθούν εύκολα, ειδικά μετά τη διπλή δολοφονία αστυνομικών.

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τη σύλληψη της συμμορίας των δολοφόνων, ακόμη και η δίωξη ναρκωτικών.

Πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση συγκέντρωσης πληροφοριών ώστε να εντοπιστεί έστω ένα ίχνος τους. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι όπως κατάφεραν να αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία και να φτάσουν στο “οργανόγραμμα” της σπείρας έτσι θα μπορέσουν να φτάσουν και στους ίδιους.
http://hellenicrevenge.blogspot.
com/2011/03/2_492.html