3/3/11

Η πράσινοι του papaEvraiou καταργούν την 25η Μαρτίου αλλά... γιορτάζουν το Ολοκαύτωμα

«Κόβουν» τον εορτασμό των εθνικών εορτών για... οικονομία, αλλά την ίδια ώρα στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, προχώρησαν με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα.
Στην εκδήλωση, με οικοδέσποινα τη Γενική Πρόξενο πρέσβειρα Αγλαΐα Μπαλτά, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο ραβίνος Μάρτιν Κοέν, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού κι ο πρόεδρος των Αμερικανών φίλων του ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου, Σολομόν Ασέρ.
Δόθηκε και παράσταση, από τα μέλη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και διαβάστηκαν αποσπάσματα του ημερολογίου της Ροζίνας Ασέρ Πάρντο «548 μέρες χωρίς όνομα, Θεσσαλονίκη 1943», μια ιστορία με αναφορά στην εποχή που η συγγραφέας ήταν κρυμμένη σε σπίτι χριστιανών. Έγινε και εβραϊκή παραδοσιακή προσευχή caddish...
«Φιλοφρονήσεις» να υποθέσουμε;
«Όταν ο άνθρωπος χάνει τη μνήμη του, όχι μόνο χάνει ένα κομμάτι από το παρελθόν του, αλλά κι από το παρόν και το μέλλον», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, κάνοντας λόγο για «κοινές ρίζες» χριστιανισμού και ιουδαϊσμού. Ο Έλληνας αρχιερέας σημειωτέον ότι δέχεται τα πυρά των ομογενών για την απαράδεκτη ως τώρα παρουσία του στα ελληνικά πράγματα, στην Αμερική. Ο ραβίνος Κοέν απέτισε φόρο τιμής στον αστυνομικό διευθυντή Αθηνών Άγγελο Έβερτ, που βοήθησε την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πολλούς Εβραίους να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες», Απόστολος Ζουπανιώτης, υπογράμμισε ότι «πριν δύο εβδομάδες τελέσαμε την 5η Ετήσια Εκδήλωση Μνήμης, τιμώντας τα αθώα θύματα, αλλά και τους ηρωικούς Χριστιανούς της Μαγνησίας, οι οποίοι με αυτοθυσία διέσωσαν το 80% της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου. Εμείς οι ‘Αργοναύτες' είμαι υπερήφανοι που είμαστε οι απόγονοί τους».
«Λεφτά υπάρχουν»...

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, το ΥΠΕΞ απαίτησε με μια εγκύκλιό του-μνημείο εθνομηδενισμού, που έφερε την υπογραφή του πρέσβη και γενικού γραμματέα του υπουργείου Αλ. Ζέπου, να μην οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, «προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους συμβολισμού»... Για την καθιερωμένη και ετήσια εορτή για το ολοκαύτωμα όμως, χρήματα υπήρχαν. «Προτεραιότητες» είναι αυτές...

Πηγή : http://www.elkosmos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπάζει απο παντού το ΥΠ.ΕΞ. - Οι "Τσάμηδες" φέρνουν θέμα "Τσαμουριάς" στο Διεθνές Δικαστήριο


Σε βρετανική δικηγορική εταιρία διεθνούς φήμης, απευθύνθηκαν οι "Τσάμηδες" για την διεθνή αναγνώριση της "γενοκτονίας" τους από τους Έλληνες, την επιστροφή τους στην Θεσπρωτία και την απόδοση των "περιουσιών" τους στην Ελλάδα... Ταυτόχρονα, δηλώνουν ότι ακόμα και το ζήτημα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, αποτελεί... εθνικό θέμα για την Αλβανία.

Αυτό αποκάλυψε με συνέντευξη του στην αλβανική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πρόεδρος του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας», Σπετίμ Ίντριζι. Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι η εταιρία που έχει προσλάβει είναι εξπέρ του διεθνούς Δικαίου σε παρόμοιες υποθέσεις. Κοινώς η Ελλάδα την έχει βαμμένη δηλαδή...

"Οι Τσάμηδες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους" δηλώνει προκλητικά ο Ίντριζι και συνεχίζει "εργαζόμαστε ακούραστα για να καταλήξουμε σε εκείνη την ημέρα".

Όπως ανέφερε, οι Τσάμηδες περιμένουν το πόρισμα της έρευνας των Βρετανών νομικών τους συμβούλων για να αποφασισθεί ποια θα είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν ώστε να φέρουν το θέμα στο διεθνές προσκήνιο, όπως και τι να απαιτήσουν από την Ελλάδα.

"Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων" τονίζει "αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Αλβανών-Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα".


Εθνικό θέμα της Αλβανίας το μεταναστευτικό της... Ελλάδος

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του, ο Σπετίμ Ίντριζι αναφέρει ότι το πλαίσιο των διεκδικήσεων των Τσάμηδων από την Ελλάδα έχει τις ευλογίες και του Μπερίσα, ενώ δεν κρύβει ότι τα ζητήματα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα αποτελούν και πρέπει να αποτελούν... εθνικό θέμα για την Αλβανία...

"Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα. Η στάση της κυβέρνησης Μπερίσα είναι μια στάση που πρέπει να έχει κάθε κυβέρνηση της Αλβανίας: να πιέζει συνεχώς, δηλαδή, για εποικοδομητική επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων, για την επίλυση του θέματος των Αλβανών της πΓΔΜ και για την επίλυση των ζητημάτων των Αλβανών μεταναστών, καθώς όλα αυτά αποτελούν εθνικά ζητήματα της Αλβανίας. Εμείς έχουμε καταφέρει σε πολύ λίγο χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Αλβανικό λαό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο".


Μπαράζ προκλήσεων τις τελευταίες ημέρες
Προ ημερών αλβανικό κανάλι με κρυφές και φανερές κάμερες εισέβαλε σε χωριά της Θεσπρωτίας, τρομοκρατώντας τους κατοίκους και παρουσίασε ντοκυμαντέρ στην Αλβανική τηλεόραση, σύμφωνα με το οποίο οι Τσάμηδες υπέστησαν γενοκτονία από τους Έλληνες, προκαλώντας την Αλβανική κυβέρνηση να αναδείξει το θέμα της «Τσαμουριάς».

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=
article&id=7052:-qq-qq-&catid=87:
epikairotita&Itemid=277

Demetra είπε...

X@στηκαμε!!!
Αναγκη τα εχουμε τα κλεμμενα φραγκοδίφραγκα του Τζεφρυ!!!!

Λοιπόν, αντιγραφω κι εδω:

Προς Ελληνες Μεγαλης Βρετανίας
Φετος, οπως και περσι, η γιορτη της 25ης Μαρτίου θα γινει κανονικά στο Hellenic Centre του Λονδίνου την Κυριακή 27 Μαρτίου, με εξοδα του Συλλόγου Πελοποννησίων Μεγάλης Βρετανίας. Θα μιλήσει ο Ιστορικός Σ. Καργάκος.

Sunday 27 March, 5.45pm
25 March 1821 A celebration organised by the Peloponnesian Association of Great Britain with a lecture in Greek on “How Kolokotronis Saved the Revolution” by Greek historian S. Kargakos followed by Greek traditional songs and dances. Further information and bookings on 07901 705962 or at peloponnesians_of_uk@yahoo.com. Free entry.
Venue: Great Hall, Hellenic Centre

http://www.helleniccentre.org/events.htm
(O Ιστορικός Σαραντος Καργάκος για την ανιστόρητη "υπερπαραγωγή" του ΣΚΑΙ: http://www.youtube.com/results?search_query=%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3&aq=f)

ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ, ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ. Χ@@ΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...