22/3/11

Παραλήρημα της κίνησης Μίκη Θεοδωράκη κατα των ανεξάρτητων πολιτών

http://www.stopcartel.info


Κατάπληξη και ερωτηματικά για τούς σκοπούς τους οποίους εξυπηρετεί προκαλεί η απροσδόκητη αυτή ανακοίνωση καθώς είναι γνωστή η πολιτική συμφωνία από 5 σημεία, βάσει της οποίας άρχισε στις 26 Φλεβάρη η συνεχιζόμενη Συνέλευση, εναντίον της οποίας επιτίθεται η οργάνωση του Μ.Θεοδωράκη.

Η συνεχιζόμενη ανοιχτή Συνέλευση, αποτελεί τη δημοκρατική έκφραση μιάς συγκεκριμένης πολιτικής πλατφόρμας -συνολικής εναλλακτικής λύσης-απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με την ανοχή (τουλάχιστον) αυτών που μετέχουν στο πολιτικό σύστημα σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Στη συνολική αυτή εναλλακτική λύση-πολιτική συμφωνία- ακρογωνιαίους λίθους άμεσης λυτρωτικής εφαρμογής, αποτελούν οι προτεινόμενες 5 οικονομικές και πολιτικές επιλογές.

Στο κάλεσμα για συνεχιζόμενη ανοιχτή συμμετοχή, περιλαμβάνονται όλα τα κινήματα ,πρωτοβουλίες και πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν ισότιμα στην πολιτική αυτή συμφωνία, χωρίς ποτέ να γίνει ειδική μνεία η πρόσκληση στην πολιτική κίνηση του κατά τα άλλα σεβαστού μουσικοσυνθέτη.

Απεναντίας και για την ιστορία, υπήρξαν εξ αρχής σοβαρές αντιδράσεις με πολιτικά επιχειρήματα, όταν εμφανίστηκαν στην πρώτη Συνέλευση πολίτες οι οποίοι δήλωσαν μέλη της πολιτικής κίνησης Μ.Θεοδωράκη.Οι πολιτικές εκείνες αντιδράσεις συζητήθηκαν στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου και αποφασίστηκε τελικά η προσωπική συμμετοχή κάθε πολίτη η ομάδας πολιτών υπό την αυστηρή προυπόθεση ότι συμφωνούν με τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

Πολίτες που μετέχουν στή Συνέλευση που αναδεικνύεται σε στόχο της οργάνωσης του Μ.Θεοδωράκη σχολίαζαν νωρίτερα σήμερα το πρωί πρός τη σύνταξη του stopcartel:

1.Παρήλθαν οι εποχές των προσωπικών στρατηγικών και αυτοδυναμιών στις επιχειρήσεις επίτευξης αδιαφανών μάλιστα πολιτικών σκοπών.Οι πολίτες ευτυχώς διαθέτουν κρίση και μνήμη και γυρίζουν την πλάτη σε τέτοιου είδους νοοτροπίες ολοκληρωτισμού,όπως αυτές που εκφράζονται μέσα από την ανακοίνωση της κίνησης Θεοδωράκη .

2.Οι συνεργασίες των φορέων και πολιτών που ήδη μετέχουν στη Συνέλευση με βάση τη συγκεκριμένη ξεκάθαρη πολιτική συμφωνία των 5 σημείων προκαλούν σύγχιση μόνο στούς εγκεφάλους των συντακτών του κειμένου της κίνησης Θεοδωράκη.

3.Η απίστευτη αλαζονία τών δύο τελευταίων παραγράφων της ανακοίνωσης και το ολοκληρωτικής νοοτροπίας πνεύμα πατριδοκαπηλίας το οποίο την διαπερνά αφήνει παγερά αδιάφορους τους ενεργούς πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά στούς δρόμους, στούς χώρους δουλειάς και σε κάθε μετερίζι για την ανατροπή του καθεστώτος δουλείας της ζωής τους.


Παραθέτουμε αυτούσιο το ανυπόγραφο κείμενο της οργάνωσης του Μίκη Θεοδωράκη η οποία ομολογεί απερίφραστα σε αυτό ότι φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ακόμη θλιβερό πολιτικό μονοπώλιο στη χώρα.

"Ανακοινώνεται προς τις ΣΠΙΘΕΣ και κάθε φίλο τους, ότι η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται από διάφορα κινήματα και σωματεία, τη 2α Απριλίου στο Σύνταγμα.

Η στρατηγική που ακολουθούμε είναι να επιτύχουμε τούς σκοπούς μας με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς συνεργασίες που προκαλούν συγχύσεις, χωρίς να δίνουμε το δικαίωμα εκμετάλλευσης τού κύρους μας για σκοπούς άλλων, και ιδιαίτερα να μάς εκλαμβάνουν ως ουρά άλλων κινημάτων.

Θα προχωρήσουμε με αυτοδυναμία και διαφάνεια, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας τής Πατρίδας, στο οποίο καλούμε όλους όσους αγαπούν την Ελλάδα να συμμετάσχουν."




ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ βάσει της οποίας λειτουργεί η συνεχιζόμενη Συνέλευση κινημάτων,πρωτοβουλιών και πολιτών που στοχοποιήθηκε από την οργάνωση του Μίκη Θεοδωράκη.


ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνέχιση της ανοιχτής Συνέλευσης* της συντονιστικης επιτροπης κινηματων και πρωτοβουλιών για την οργάνωση μεγάλης συγκεντρωσης και συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στον επόμενο μήνα, αυτό το Σάββατο 26/3/2011 και ώρα 16.00 στην μουσική σκηνή "Αυλαία", οδός Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως.(πλησίον μετρό Κεραμεικός).
Η συνεχιζόμενη ανοιχτή Συνέλευση προχωρεί με δημοκρατική διαδικασία τόσο στη διαμόρφωση θέσεων ανα τομέα όσο και στην οργάνωση της παραπάνω συγκέντρωσης.
Καλούνται όλοι οι πολίτες που ενεργοποιούνται στις διάφορες πρωτοβουλίες,θεματικά κινήματα και δράσεις όλων των μορφών,να συμμετάσχουν σε αυτή την συλλογική προσπάθεια με στόχο την έκφραση της λαικής ενότητας.

Για διευκρινήσεις τηλ.6982009611-6982009287-6982009287

*Η Συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής των κινημάτων και πρωτοβουλιών οργανώνεται ανοιχτά στη βάση πολιτικής συμφωνίας η οποία περιλαμβάνει τα εξής σημεία:



1.Απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την κατάρρευση της χώρας.

-Η προκλητική ανακολουθία μεταξύ του πολιτικού προγράμματος της παρούσας κυβέρνησης βάσει του οποίου ψηφίστηκε από το εκλογικό σώμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και των πολιτικών που σαν κυβέρνηση εφαρμόζει με το πρόσχημα της δημοσιονομικής και πιστωτικής κρίσης που οδήγησαν στην αποδοχή του μνημονίου, αποτελεί τη βάση της απονομιμοποίησης της παρούσας κυβέρνησης.

-Αλλά και σαν σύνολο το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα δεν δρα για το συμφέρον της κοινωνίας.

-Η διαπλοκή του πολιτικού προσωπικού με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, το καθεστώς της μίζας σε όλους σχεδόν τους τομείς των κρατικών προμηθειών,τα μεγάλα πολιτικοιοκονομικά σκάνδαλα,η προκλητική χρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής κατά της βούλησης των πολιτών, η προστασία των κάθε είδους καρτέλ που απομυζούν οικονομικά τον λαό και συντηρούν όχι απλά την ενδημική φτώχεια αλλά τη φτωχοποίηση όλο και περισσότερων ομάδων του πληθυσμού, είναι μερικοί από τους λόγους απαξίωσης του πολιτικο-οικονομικού συστήματος στις συνειδήσεις των πολιτών.

-Η απογοήτευση,ο θυμός και η επιθυμία για ριζική ανατροπή,είναι οι έννοιες που αποδίδουν την άποψη της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση,στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα συνδικάτα και λοιπούς πυλώνες του πολιτικού συστήματος.

-Είναι φανερό ότι υπάρχει συνολική εναλλακτική λύση, απέναντι σ αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση με την ανοχή (τουλάχιστον) αυτών που μετέχουν στο πολιτικό σύστημα σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Στη συνολική αυτή εναλλακτική λύση ακρογωνιαίους λίθους άμεσης λυτρωτικής εφαρμογής, αποτελούν οι προτεινόμενες οικονομικές και πολιτικές επιλογές:

2.Μή αναγνώριση του χρέους.

Άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα, σημαίνει άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές του ελληνικού κράτους.Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούμε πάνω από 80 δισ. ευρώ που είμαστε αναγκασμένοι να καταβάλλουμε κάθε χρόνο στους δανειστές και για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να δανειζόμαστε συνεχώς διογκώνοντας το δημόσιο χρέος.
-Γλιτώνοντας από τον φόρο αίματος που πληρώνει η χώρα στους δανειστές, ο οποίος το 2009 έφτασε στο 35% του ΑΕΠ, όχι μόνο μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά και με τους πόρους που θα περισώσουμε μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια γενναία αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος πρώτα και κύρια των μισθωτών και συνταξιούχων. Κι αυτό όχι μόνο ή απλώς για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης ή βελτίωσης του επιπέδου της ζωής τους, αλλά γιατί μόνο έτσι μπορεί να ξεκινήσει μια αληθινή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

- Με την άρνηση της χώρας να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της οι επικριτές αυτής της πρότασης τονίζουν ότι η χώρα δεν θα μπορέσει ξανά να βγει στη διεθνή αγορά ομολόγων για να δανειστεί. Αυτό, όμως, δεν είναι κακό, αλλά καλό. Αλίμονο αν η χώρα χρειάζεται να δανείζεται επ άπειρον από τη διεθνή κερδοσκοπία: έχει χάσει το παιχνίδι από χέρι. Αν εκλείψει η εξυπηρέτηση των δανείων, οι πραγματικές δανειακές ανάγκες της χώρας είναι ασήμαντες. Κάλλιστα μπορεί να τις καλύψει από το εσωτερικό, με όπλο το δικό της εθνικό νόμισμα, όπως έκανε για δεκαετίες πριν μπει στο ευρώ, χωρίς να κινδυνεύει από χρεοκοπία.
Σημαντική στην οικονομική αυτή διαδικασία είναι η παράλληλη διεκδίκηση πληρωμής πρός την χώρα όλων των συμβατικών οικονομικών υποχρεώσεων άλλων χωρών όπως πχ της περίπτωσης της Γερμανίας

-Αν το κράτος σπαταλά τα έσοδά του σε «ημετέρους», κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους και γενικά στο «τάισμα» της κομματικής ολιγαρχίας, τότε τα όποια ελλείμματά του αποτελούν μόνιμο βρόγχο για την οικονομία. Αντίθετα, αν το έλλειμμα του κράτους εντάσσεται σε ένα ευρύ δημοκρατικό σχέδιο επενδύσεων στην παραγωγή, που εξασφαλίζει για τον εργαζόμενο πληθυσμό σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς αμοιβές και στην οικονομία ως σύνολο νέο εισόδημα, τότε μπορεί να αποτελέσει έναν από τους στυλοβάτες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

-Ηδη οι τράπεζες είναι υπό κατάρρευση. Ο μόνος τρόπος για να διασωθούν, μαζί με τις λαϊκές αποταμιεύσεις και καταθέσεις, είναι η εθνικοποίηση των βασικών τραπεζών και η μεταστροφή τους από ιδρύματα σαράφικης εκμετάλλευσης της επιχείρησης και του νοικοκυριού σε μοχλούς αναδιοργάνωσης και αναπτυξιακής στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, του ατομικού παραγωγού και επιχειρηματία και του νοικοκυριού. Έτσι μπορεί να ελεγχθεί και η εκροή κεφαλαίου στο εξωτερικό, που αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες πληγές της ελληνικής οικονομίας.
Η μονομερής άρνηση της πληρωμής του χρέους,είναι ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η χώρα από την πτώχευση και την καταστροφή και η μόνη ευκαιρία για να διασώσουν οι εργαζόμενοι τα εισοδήματά τους,τη δουλειά τους, τις συντάξεις και τα δικαιώματά τους . Για να υπάρξει προοπτική για τους νέους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, για την ίδια τη χώρα

3.Συνολική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας μας με την Ευρωπαική Ένωση

-Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους το οποίο συνεχώς θα διογκώνεται.

-Η μόνη λύση για να ανακτήσει η Ελλάδα μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητάς της, δεν είναι να δεχθεί ένα νέο σύμφωνο στα πλαίσια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Γερμανίας και άλλων χωρών της Β.Ευρώπης αλλά η ανάκτηση του ελέγχου της οικονομίας που σαν πρώτο και αναγκαίο όρο έχει την έκδοση εθνικού νομίσματος.


4.Τιμωρία των υπευθύνων του πολιτικο-οικονομικού συστήματος για την κατάρρευση της χώρας

-Η κατάρρευση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας που βιώνουν οι πολίτες δεν είναι προιόν αυτόματης διαδικασίας.

-Για την τραγική υπερχρέωση στούς διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους,την ανεργία που καλπάζει,το κόψιμο μισθών,μεροκάματων και συντάξεων,τα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων,τις εκατοντάδες αυτοκτονίες πολιτών για χρέη και την υποθήκευση της ίδιας της χώρας,υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι πολιτικοί που κυβέρνησαν τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση όπως και συγκεκριμένοι κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι στο βωμό των υπερκερδών υπέθαλψαν διαχρονικά τα φαινόμενα της διαπλοκής.

-Όλοι οι αναφερόμενοι παράγοντες αποτελούν θεμελιώδες μέρος του τραγικού προβλήματος του τόπου.Απαίτηση των πολιτών είναι η προσαγωγή τους σε δίκες από ειδικό δικαστήριο στο οποίο θα λογοδοτήσουν απολαμβάνοντας δίκαιη δίκη ,σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες απόδοσης δικαίου.


5.Εισαγωγή στη χώρα πολιτικών συνθηκών πραγματικής Δημοκρατίας

-Το παρον κοινοβουλευτικό σύστημα δεν εκφράζει γνήσια τη βούληση των πολιτών καθώς ρυθμίζεται από μεταβαλόμενους εκλογικούς νόμους που νοθεύουν την αρχή της ισότητας της ψήφου των πολιτών (κάθε πολίτης και μία ισοδύναμη πολιτικά ψήφος).

-Αφ ετέρου ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών από το δημόσιο ταμείο η από επιχειρηματικούς κύκλους δεν διασφαλίζει παρά τη διαιώνιση συνθηκών διαφθοράς και διαπλοκής.

-Η μορφή αντιπροσώπευσης των πολιτών από πολίτες-πολιτικούς με θητείες απεριόριστου χρόνου οδηγεί σε πελατειακές σχέσεις, φαινόμενα διαφθοράς και καλπάζουσα διαπλοκή.

-Με βάση τις αναφερόμενες εμπειρίες των τελευταίων δεκαετιών,οι πολίτες επιθυμούν να εκφράζουν τη βούλησή τους σε τοπικό η/και εργασιακό επίπεδο μέσα από συνελεύσεις οι οποίες θα εκλέγουν αντιπροσώπους μικρής θητείας με απλό σύστημα ψηφοφορίας.
-Εφαρμόζεται η αρχή της ανακλητότητας όλων των δημόσιων αξιωμάτων με απλή πλειοψηφία,η αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου των πολιτών,η περιορισμένη διάρκεια κάθε δημόσιας θητείας.
-Για την υλοποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας δεν απαιτούνται οι τεράστιες δημόσιες και ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις οι οποίες συντηρούν τη διαφθορά.Αντίθετα χρησιμοποιούνται θεσμοθετημένα και ελεύθερα πλέον τα συμβατικά ΜΜΕ και αξιοποιούνται οι επικοινωνιακές δυνατότητες του διαδικτύου.

-Αντιπρόσωποι των επί μέρους συνελεύσεων από όλη τη χώρα και τα πεδία εργασίας των πολιτών συγκροτούν την Εθνοσυνέλευση των πολιτών η οποία εκπονεί νέο Καταστατικό Χάρτη της χώρας που διασφαλίζει πραγματικούς δημοκρατικούς θεσμούς οι οποίοι υλοποιούν τις παραπάνω βασικές αρχές.

-Εισάγεται η χρήση δημοψηφισμάτων άμεσης έκφρασης της βούλησης των πολιτών σε τοπικό η πολιτειακό επίπεδο για ζητήματα τοπικού,εργασιακού,οικονομικού και γενικού ενδιαφέροντος.


stopcartel Newsdesk

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Χατζάρας, πιστός συνοδοιπόρος των δήθεν αναρχικών στην Ουκρανία, Γεωργία, Τυνησία, Αίγυπτο, και πρόσφατα στη Λιβύη, αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πατρόνων του. Που είναι αυτοί ακριβώς που καταγγέλθηκαν (επανειλημμένα) στην πανελλαδική συνέλευση της οργάνωσης Σπίθα, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από το γεμάτο γενικολογίες, ασάφειες η και σκόπιμα αποπροσανατολιστικές "εξαγγελίες", κείμενο για την "εισαγωγή στη χώρα πολιτικών συνθηκών πραγματικής Δημοκρατίας", κείμενο που πέρα από φιλοσοφία του κεναπέ, δεν συμβάλλει παρά στον αποπροσανατολισμό των πατριωτικών δυνάμεων, Προσπαθεί να σπιλώσει μια γνήσια λαϊκή κίνηση που έχει την τύχη να συμμετέχει και ο παλαίμαχος καταξιωμένος αγωνιστής Μίκης.

Παρακαλούμε τον κ. Χατζάρα, να αφήσει τους Ελληνες στην ησυχία τους, να βρουν διέξοδο στο κεφαλαιώδες για τον ελληνισμό σταυροδρόμι, όπως χαρακτηρίστηκε η σημερινή εποχή από τη πανελλαδική συνέλευση της Σπίθα, και να πάψει να παίζει το παιχνίδι σύγχυσης που επιχειρούν τα γνωστά κέντρα, όπως καθορίστηκαν από την παραπάνω συνέλευση.