3/3/11

Η εξόφληση των προπολεμικών εθνικών δανείων (Αρχειο)

Ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης , ανακοίνωσε την Τετάρτη 29/12/1999 ότι η κυβέρνηση εξόφλησε πλήρως το προπολεμικό δημόσιο χρέος, που στις 31 Δεκεμβρίου 1998 ήταν 212, 4 εκατ. δρχ , 5, 9 εκατ. λίρες Αγγλίας και 24, 8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Ο υφυπουργός εξήγησε ότι η εξόφληση έγινε «επειδή η διαδικασία ένταξης της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση, θα οδηγούσε σε υψηλό κόστος για την εξυπηρέτηση των δανείων αυτών».
Ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για «γεγονός μεγάλης συμβολικής
σημασίας», αφού τερματίζεται μια δύσκολη περίοδος της ιστορίας του
δημόσιου χρέους. Μια περίοδος που σημαδεύτηκε από τις τέσσερις
πτωχεύσεις, 1827, 1843, 1893 και 1941, την επιβολή του διεθνούς
οικονομικού ελέγχου το 1898 και τη σύσταση στην Αθήνα της Διεθνούς
Οικονομικής Επιτροπής που καταργήθηκε το 1979.
Έτσι, η Ελλάδα -ύστερα από 110 χρόνια- κάνοντας τα πρώτα βήματα στην
Ενωμένη Ευρώπη, έχει πλέον χρέη μόνο από τη μεταπολεμική περίοδο.
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για τα δάνεια:
«Πάγιο» του 1889 (πριν από 110 χρόνια), με επιτόκιο 4%, το οποίο
συνήψε η τότε ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό την αποπληρωμή
προγενέστερων δανείων. Η αξία του ήταν 6, 2 εκατ. λίρες Αγγλίας,
με αρχική διάρκεια 30 χρόνια.«Σταθεροποιήσεως και προσφυγικό» του 1928 (πριν από 91 χρόνια) και επιτόκιο 6%, με σκοπό την ενίσχυση του εθνικού νομίσματος, την
κάλυψη του ελλείμματος του προϋπολογισμού και την αποκατάσταση των
προσφύγων. Η αξία του ήταν 17 εκατ. δολάρια, με αρχική διάρκεια 40
χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, τα λεγόμενα
δάνεια της Ανεξαρτησίας, που συνήψε το ελληνικό δημόσιο από το 1881
έως και το 1939, εξυπηρετούνταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα
μερικώς. Δηλαδή, με την καταβολή μέρους των οφειλόμενων τόκων, ενώ
από το 1950 έγινε ολική αναστολή της εξυπηρέτησής τους.
Σημειώνεται ότι για τοπροπολεμικό χρέος σε δραχμές εκδόθηκε το 1962 ομολογιακό ενοποιήσεως, ώστε να αντικατασταθούν όλα τα εν κυκλοφορία ανεξόφλητα ομολογιακά δάνεια, που είχαν εκδοθεί σε δραχμές στο εσωτερικό μέχρι το 1939.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ψυχολογικαι επιχειρησεις διαχρονικως...

Pepper, has suggested that Sirhan was brainwashed to target Kennedy, telling ABC News in an interview earlier this week: "There is no question he was hypno-programed."

At his trial, Sirhan declared that he killed Kennedy "with 20 years of malice aforethought."

The Palestinian-born Sirhan's motive was said to have been anger about U.S. policy in the Middle East.

http://news.yahoo.com/s/nm/20110303/us_nm/us_sirhan_hearing;_ylt=AoeqUGm.nLZ4XRYHR1CcomBvzwcF;_ylu=X3oDMTJpbG5nNjF1BGFzc2V0A25tLzIwMTEwMzAzL3VzX3Npcmhhbl9oZWFyaW5nBGNwb3MDMwRwb3MDNQRzZWMDeW5fdG9wX3N0b3J5BHNsawNyb2JlcnRrZW5uZWQ-

Ανώνυμος είπε...

Sημίτη μ' είπες μια βραδιά
χωρίς καμμιάν αιτία
μα του Sημίτη η καρδιά
δε σου κρατάει την εφορία

Θα 'ρθει καιρός όμως χωρα πικρή
να το μετανοήσεις
για του Sημιτη την ακυβερνησιά
θα κλάψεις θα δακρύσεις

Sημίτη μ' είπες μα εγώ
χωρίς να σε βρίσω
γελώ ακόμα κι ας μισώ
για να μη σ' εξοστρακίσω

Ανώνυμος είπε...

Παραιτείται η Σερβία από την υπόθεση Πούρντα

Οι δικαστικές διώξεις Κροατών βετεράνων πολέμου έχουν προκαλέσει καθημερινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ζάγκρεμπ και την πόλη Σπλιτ, οι οποίες παίρνουν και αντικυβερνητικό χαρακτήρα.

Σήμερα, η σερβική εισαγγελία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ποινική δίωξη του Κροάτη βετεράνου, Τίχομιρ Πούρντα, λόγω έλλειψης στοιχείων. Ο Πούρντα συνελήφθη στις 5 Ιανουαρίου, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, βάσει εντάλματος που εξέδωσε η Σερβία το 2007.

Η κατηγορία ήταν ότι το 1992, στο Βούκοβαρ, ως μέλος των κροατικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, πυροβόλησε εναντίον τριών αιχμαλώτων Γιουγκοσλάβων στρατιωτών, σκοτώνοντας τους δύο από αυτούς.

Η σερβική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι κατά τη διαδικασία ακρόασης 44 μαρτύρων από τη Σερβία και την Κροατία διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να ενοχοποιούν τον Τίχομιρ Πούρντα για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Η υπόθεση Πούρντα προκάλεσε ψυχρότητα στις σχέσεις Βελιγραδίου και Ζάγκρεμπ και είχε αναχθεί σε μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα και ήταν αυτή που πυροδότησε κύρια τις διαδηλώσεις των Κροατών βετεράνων.

Η πολιτική ηγεσία της Κροατίας καταδίκασε τη συμπεριφορά των σερβικών δικαστικών αρχών, κάνοντας λόγο για «μυστικούς καταλόγους κατηγορουμένων» και «πολιτικές διώξεις».

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/paraiteitai-h-serbia-apo-thn-ypothesh-poyrnta#When:14:46:42Z

Ανώνυμος είπε...

H εν ψυχρώ εκτέλεση αστυνομικών και οι υποκριτικές θρηνωδίες


Πολυπολιτισμική Ελλάδα: Ένα σύμφυρμα δωσίλογης πολιτικής λευχαιμίας, διεφθαρμένων ποικίλης και πολύχρωμης ύλης, γιγαντοκυτάρων αλλοδαπών μαφιών, κοινωνικών απορριμμάτων και κάθε είδους κακοποιών… Τι άλλο να περιμένει κανείς από αυτήν την κακοήθη νεοπλασία της πολυπολιτισμικής Αθήνας εκτός από ψυχρές και στυγερές δολοφονίες σαν αυτές των άτυχων αστυνομικών.

Και πόσο υποκριτικοί και αισχροί είναι οι θρήνοι των καθεστωτικών ιερατείων, ιδιαίτερα των πολιτικών και δημοσιογραφικών ιερατείων, απέναντι στα γιγαντοκύταρα του εγκλήματος τα οποία οι ίδιοι έσπειραν και έθρεψαν;

Έχουν ανοίξει τα σύνορα σε κάθε κακοήθη όγκο του εγκλήματος, σε όλες τις μαφίες και συμμορίες του κόσμου, στα διεθνή δίκτυα του εγκλήματος και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα ψυχρά δολοφονηθέντα θύματα-αστυνομικούς.

Το καθεστώς, τα «αριστερά» δεκανίκια του και όλα τα είδη των επιδοτούμενων «αντιρατσιστών» έχουν νομιμοποιήσει το μεγάλο ΕΓΚΛΗΜΑ της άλωσης της ελληνικής κοινωνίας από τις στρατιές των εισβολέων λαθρομεταναστών και των «μαφιών» τους (χορηγών και σπονσόρων) και τώρα ξεφωνίζουν για το ειδεχθές έγκλημα…

Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε κολαστήριο εξαθλίωσης, πείνας, κτηνωδίας και ΑΝΟΧΗΣ της εγκληματικής ασυδοσίας των άπειρων αλλοδαπών μαφιών και συμμοριών και τώρα κλαίνε σαν τις μωρές παρθένες…

Έχουν αποδεχτεί, ανεχτεί και νομιμοποιήσει κάθε παραβατικότητα, ασυδοσία και εγκληματική αυθάδεια των αλλοδαπών, στιγματίζοντας κάθε διαμαρτυρία εναντίον αυτής της αλλοδαπής βαρβαρότητας σαν ρατσισμό και τώρα καταναλώνουν αφηρημένες ηθικές κορώνες συμπόνιας για τα θύματα…

Έχουν αναγάγει σε υπέρτατη πολιτική και ηθική αξία το ΡΑΤΣΙΣΜΟ κατά της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της και τώρα χύνουν πλαστά δάκρυα για τα θύματα του δικού τους ρατσισμού.

Δεν τολμούν ούτε να αποκαλύψουν την καταγωγή και προέλευση των στυγερών δολοφόνων ενώ γνωρίζουν προφανώς πολύ καλά ότι αυτοί είναι αλλοδαποί. (Εάν ήταν Έλληνες θα το διατυμπάνιζαν).

Είναι τέτοια η υποκριτική τους απάτη που υπαινίσσονται ακόμα τρομοκρατική πράξη!!!

Όλα αυτά τα καθεστωτικά Μαντεία που στιγματίζουν ηθικά τη στυγερή δολοφονία των αστυνομικών είναι οι κεντρικές εστίες παραγωγής και αναπαραγωγής αυτού του εγκλήματος, οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που τα δικά τους εγκλήματα και τις δικές τους ευθύνες τις φορτώνουν ΠΑΝΤΑ στους «κακούς» μπάτσους, μετατρέποντας τους μπάτσους σε σάκο του μποξ, σε συγκεκριμένους στόχους κάθε συμμορίας.

Όλο αυτό το φρικώδες σκηνικό της πολυπολιτισμικής λευχαιμίας και της «στόχευσης» των αστυνομικών δεν είναι μόνο ένα σκηνικό υποκρισίας, αλλά και μεθοδευμένης απάτης.

Είναι ένα σκηνικό υποταγμένο στους στρατηγικούς στόχους της ολοκληρωτικής, νεοταξικής άλωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι: Η επάνδρωση της αστυνομίας και των γενιτσάρων καταστολής με αλλοδαπούς και μισθοφόρους…

Όλα τα άλλα είναι κροκοδείλια δάκρυα του θεάματος και τηλεοπτικά σήριαλ…
http://resaltomag.blogspot.com/2011/03/h.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=zHmgejzqOw8

Με τον Σπύρο Χατζάρα. Μεταδόθηκε στις 30 Ιουλίου 1983