3/3/11

Το κίνημα της πράσινης occasion και οι πολιτικοί της Ευκαιρίας

«Συμμαχία των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει» προτείνει ο Μ. Καρχιμάκης

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παπακωνσταντίνου και την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και την Βόρειο Αφρική.
Η αίσθηση που αποκόμισε το Πολιτικό Συμβούλιο μετά και την ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι «υπάρχει και η άποψη πως η κρίση δημιουργεί και νέες ευκαιρίες».Στην ίδια κατεύθυνση, ( της ευκαιρίας) αντιμετωπίζεται και η κρίση της Βορείου Αφρικής, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις εμπεριέχουν και εκεί ευκαιρίες.
Ευκαιρίες παντού. Γιούργια στον ταυλά με τα κουλούρια. Ότι φάνε και ότι αρπάξει ο κώλος τους.

Οι ευκαιρίες στη Λιβύη ήταν οι πράσινες επενδύσεις που προσδοκούσε τον περασμένο Ιούνιο η κυβέρνηση από τον φίλο των Παπανδρέου, Μουαμάρ .
Το μνημόνιο, που υπογράφηκε και το οποίο διαπραγματεύτηκε ο investment Χάρι συμπεριλαμβάνονταν οι αποκρατικοποιήσεις, η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Λιβύη με την Ελλάδα, η σύνδεση της Λιβύης με την Κρήτη με υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών που θα αναλάμβαναν ελληνικές εταιρείες, η προώθηση κοινών τουριστικών δραστηριοτήτων στην Κρήτη (η οποία μαζί με τη Μύκονο είναι αγαπημένος προορισμός διακοπών του γιου του Καντάφι), η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου και οι τηλεπικοινωνίες. Ο υπουργός της ευκαιρίας Σπ. Κουβέλης, (που είχε επισκεφτεί τη Λιβύη με 45 επιχειρηματίες), είχε δηλώσει ότι: «Προχωράει με ταχείς ρυθμούς η συνεργασία στον τομέα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η συνεργασία στη διαχείριση υδάτινων πόρων και απορριμμάτων».
Η Λιβύη πάντως δεν επένδυσε ούτε μισό ευρώ και δεν ξόφλησε αυτά που χρωστά σε δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στη Λιβύη τη δεκαετία του '70 και υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Επίσης υπάρχει ένα χρέος προς τον ΟΤΕ ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ από την εικοσαετία 1984-2004.

Σπ.Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...