23/8/15

Οι δημοσκοπήσεις του Αυγούστου

Οι έτσι κι αλλιώς αναξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων γνωρίζουν ότι οι θερινές μετρήσεις έχουν χαμηλό ποσοστό αξιοπιστίας και ειδικά στις τρείς πρεώτες εβδομάδες του Αυγούστου δεν διενεργούνται σφυγμομετρήσεις λόγω χαμηλών ποσοστών, αξιοπιστίας. Οι μετρήσεις για τη δημοφιλία του Alexis στο 46% είναι έτσι κι αλλιώς «καλοκαιρινές».

Με αυτά τα δεδομένα οι μετρήσεις , που είναι όλες τηλεφωνικές, γίνονται με βάση τα δείγματα που απεδείχθησαν λάθος στο δημοψήφισμα, και το αποτέλεσμα τους είναι απλά ενδεικτικό. Οι μετρήσεις δε σε ότι αφορά τη «Λαϊκή Ενότητα» δεν έχουν καμιά αξία.

Τα στοιχεία που έχουν κάποια σημασία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ψήφους προς τη Λαική Ενότητα , την ΝΔ και την Χρυσή Αυγή. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ΑΝΕΛ. Πολύ χαμηλά ποσοστά εμφανίζουν oι ΑΝΕΛ, αλλά και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, που δεν εισπράττουν τίποτα, ούτε από τη στάση τους στην κρίση ουτε από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή και το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» οι εταιρείες τα μέτραγαν και με κάποια υπέρβαση στα δείγματα τους, η πραγματική τους πτώση είναι πολύ μεγαλύτερη.
 Φαίνεται ότι ο κύριος κορμός των "συνετών" οπαδών του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ θα κατευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει το κύριο φιλοευρωπαϊκό και μνημονιακό κόμμα.
Αυτή την τάση αποκαλύπτει και η εκτίμηση της Metron Analysis για ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ περί το 30%. Αυτό σημαίνει ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ εκτός Βουλής.
Το ΠΑΣΟΚ ίσως πιάσει το 3% αν λειτουργήσει η συμφωνία της FOFIS με το Αβάπτιστο. «Μέσα», αλλά οριακά μπορεί να βρεθεί και ο ΟΧΕΤΟΣ.

Η ΝΔ, που έχει διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή, καταγράφεται με ποσοστά από 18% ως 21% , και αν καταφέρει να προσεγγίσει τη συσπείρωση του Ιανουαρίου θα προσεγγίσει το 25%.

Για τη Χρυσή Αυγή το ακούς ,αλλά και το καταλαβαίνεις. Πολύς κόσμος που ήταν με τον ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2012, και που μετά, πήγαν στη ΝΔ ή στον Καμμένο στρέφεται τώρα απογοητευμένος στη Χρυσή Αυγή. Το βλέπουν και οι δημοσκόποι στο λεκανοπέδιο. Στην Α Αθηνών βρίσκουν «ποσοστά Κασιδιάρη» και βάλε, 16-17% ,δηλαδή κάτι πάνω από τις 36-37.000 ψήφους. Στη Β Αθηνών βρίσκουν περί το 10% δηλαδή κάτι πάνω από 100.000, και συνολικά στην περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι η «Χρυσή Αυγή» θα είναι κοντά στις 230.000 σε σχέση με τις 180.000 που είχε πάρει ο Παναγιώταρος το 2014. Αυτό που δεν μπορούν να εκτιμήσουν που εταιρείες , γιατί τα «δείγματά» τους δεν είναι ούτε σωστά ούτε κατάλληλα, είναι το τι θα γίνει στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές. Η γενική τάση , που την ομολογούν και διάφορες δημοσκοπικές πλευρές, είναι ότι η«Χρυσή Αυγή» κινείται προς τις 700.000 ψήφους, και σε ποσοστά, αναλόγως της τελικής συμμετοχής, πάνω από το 10%. 

  Με αυτά τα δεδομένα η εικόνα είναι.

ΤΣΙΠΡΑΣ στο 24-25%, ΝΔ στο 21-25%, ΧΑ στο 10-12%, ΚΚΕ-λιμιτεδ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ 10% συνολικά, 6-7% οι άλλοι «εκτός», και κάπου 20% η «Λαϊκή Ενότητα».

Η γνώμη μου είναι ότι από την προεκλογική εκστρατεία θα κριθεί αν ο ΤΣΙΠΡΑΣ θα είναι πρώτος, δεύτερος η τρίτος, και αν πρώτη θα είναι η ΝΔ ή η «Λαϊκή Ενότητα».
Στο πλαίσιο της ευρω-κοινοπραξίας η άνοδος των ποσοστών ΤΣΙΠΡΑ και ΝΔ σημαίνει την εξαφάνιση των ευρω-Εταίρων ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.
Έτσι στη Βουλή του Σεπτεμβρίου μπορεί να βρίσκονται από την πλευρά του ΝΑΙ ο ΤΣΙΠΡΑΣ και η ΝΔ που θα πρέπει να συνεργαστούν, και από την πλευρά του ΟΧΙ η «Λαϊκή Ενότητα», και η Χρυσή Αυγή και όπως πάντα η ΚΚΕ λιμιτεδ.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η αποτύπωση είναι περισσότερο σωστή Σπύρο.
Εγώ πιστεύω ότι τα δεξιόστροφα κόμματα θα έχουν συνολικό άθροισμα 51% και πάνω
Τη ΧΑ την υπολογίζω στο 13-15%, με ΝΔ πρώτο κόμμα οριακά 1-2 μονάδες
Το Λαφαζάνη στο 5-6%

Ανώνυμος είπε...

Να δεις που πέφτεις έξω Σπύρο

ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που θέλουν δραχμή τα βγάζεις 6+ 20+2+12= 40%
Ναι στο ευρώ όμως θέλει 73%-75%. Το ΛΑΕ που πριν τις εκλογές Ιανουαρίου έκρυβε την πρόθεσή του
έχει οροφή το 10%.

Η ΧΑ αντιθέτως θα Κινηθεί 13%-15%. 2 μονάδες θά πάρει από τη ΝΔ, 2 από τον Καμμένο, 2- 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ. η ΝΔ θα πάρει το 2% πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

ο Ζουράρις είχε πει σε συνέντευξη πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα πιάσει διψήφιο ποσοστό διότι "σε αυτά τα μάρμαρα κακή σκουριά δεν πιάνει".

όντως εκείνη την στιγμή έτσι έγινε, δεν έπιασε διψήφιο.

έπειτα ο Ζουράρις μπαίνει στην βουλή με τους ΑΝΕΛ και αφού μιλήσει στα αρχαία Ελληνικά για τους Αλεμάνους, δήλωσε ότι θα ψηφίσει μνημόνιο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΔΙΨΗΦΙΟ.

ΟΝΤΩΣ Η ΚΑΚΗ ΣΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΕΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΣΕ ΕΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί η αριστερά να έχει

ΛΑΕ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 24%
ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ 10%

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 54% + 6% ΑΠΟΧΉ=60%

Εδώ έχει να γίνει της Ελπίδας το κάγκελο!
Αυτό θα ψηφίσουν Ιθαγένεια σε όποιον πατάει ελληνικό έδαφος!

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/617508/ekloges-dimoskopisi-poio-komma-tha-psifisete-stis-epikeimenes-ekloges

1η η ΧΑ,2ος Λαφαζάνης

Ανώνυμος είπε...

Ενισχυστε με τα μεζεα σαs τον ΛΑγΟΣ 0.62%δωστε του τα 3 σαs (@ρχιδι@) βοηθειστε εναν βρωμοπ...ουστο
και η πολλαπληs χρησεωs θα σαs ανταμειψη με ενα ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ και μια ΠΙΠΑ δωρο

asepites είπε...

Με βάση τις εκλογές του ιαν2015:
1. ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% 2.246.064 ψήφους (149 έδρες)

2. Ν.Δ.: 27,81% 1.718.815 ψήφους (76 έδρες)

3. Χρυσή Αυγή: 6,28% 388,447 ψήφους (17 έδρες)

4. Το Ποτάμι: 6,05% 373.868 ψήφους (17 έδρες)

5. ΚΚΕ: 5,47% 338.138 ψήφους (15 έδρες)

6. ΑΝΕΛ: 4,75% 293.371 ψήφους (13 έδρες)

7. ΠΑΣΟΚ: 4,68% 283.482 ψήφους (13 έδρες)

8. [Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών] 152,265 ψήφους 2.46%

9. [Ένωση Κεντρώων] 110,827 ψήφους 1.79%

10. [Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος] 109,483 ψήφους 1.77%

11. [Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός] 63,698 ψήφους 1.03%

12. [Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία] 39,473 0.64%

13. [Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά]ψήφους 30,064 0.49%

O Συριζα θα χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και πολύ πάνω από διψήφιο ποσοστό.Λίγο πάνω από το μισό ποσοστό του τον κόβω να έχει.
Η Νουδούλα αν φτάσει το 19% του Μαίου2012 θα πρέπει να πανιγυρίζει.Θα είναι κάτω από το 20% σί-γου-ρα.
Το ποτάμι μπορεί να μπει, μπορεί και να μην μπεί στη Βουλή.Εξαρτάται πόσοι από τους κεντρώους κατά βάσει ψηφοφόρους του θα πάνε σε Τελεία/Γκλέτσο, ΕνωσηΚεντρώων/Λεβάντη ή ακόμα και στη Χρυσή Αυγή.
Το κκε οριακά θα περάσει το 3% αφού η θέση του στο δημοψήφισμα αλλά και η όλη τακτική του ως "αποροφητήρας του συστήματος" το έχει ξεφτιλίσει ακόμα και στους πορωμένους ψηφοφόρους του.
Οι Ανελλ αν πιάσουν πάνω από 1,01% θα πρόκειται για σκάνδαλο και το Πασοκ θα μπει στην Βουλή αν δεν κατεβεί το κιδησο του γιωργάκη.Αν κατέβει όμως...
Λεβέντης και Γκλέτσος δύσκολα θα πιάσουν από 3% αλλά με τη βλακεία των Ελλήνων ψηφοφόρων κανείς δεν είναι σίγουρος.

Το Λα.ο.ς. κατέβει δεν κατέβει στο 0,03% θα βρεθεί και τους 60.000 ψηφοφόρους του θα τους πάρει (και αυτούς) η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η οποία ίσως και να τριπλασιάσει τους ψηφοφόρους της.
2η θέση σίγουρα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αλλά ακόμα και η 1η θέση παίζεται αφού τα 3 πρώτα κόμματα(συριζα, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , Νουδούλα) θα έχουν το 2 μπροστά από το ποσοστό τους.

Ανώνυμος είπε...

Περί Ζουράρη
Η κατάντια σας νεοέλληνες είναι τέτοια που δεν καταλάβατε καν οτι ο Ζουράρης, ως γνήσιος ψυχασθενής μπολσεβίκος με μίσος για την μητέρα του, ψήφισε υπερ του λαθρονόμου που δίνει πολιτικά δικαιώματα και άρα εθνική κυριαρχία στα πακιστανόπουλα.
Δεν σας νοιάζει η πατρίδα, δεν σας νοιάζει η ταυτότητα, δεν σας νοιάζει η υπαρξη των ελλήνων....Η τσέπη σας σας νοιάζει.....
Αν εμφανιστεί ο διάβολος με πύρινες ...ούτσες, χνώτα να βρωμάν σκατά και κέρατα και σας τάξει ένα κατοστάρικο για να τον ψηφίσετε...θα τον κάνετε πρωθυπουργό.....
Αυτο καταλάβατε απο τον Ζουράρη και απο όλο το πανηγύρι και δεν έχετε το μυαλό να καταλάβετε ότι η κρίση είναι στημένη πάνω στο δημοκρατικό τεμπελχανείο και είναι λαγός για την αντικατάσταση του πληθυσμού.
Και κάτι ακόμα Σπύρο...
Στο σπίτι της Κασσίμη και του Χριστόπουλου, πόσα χρήματα απο το κράτος μπαίνουν;;;;
Τον τύπο αυτόν η ΤαCIA τον διόρισε σύμβουλο της, εν μέσω κρίσης, με 40% επιπλέον του κανονικού του μισθού.
Η συζυγός του, χωμίζεται δεκαετίς στηνΕΡΤ ...λέγοντας αριστερίστικές μπούρδες...δηλαδή κάνει λάιφ στάιλ και την πληρώνουμε.... Πόσα χιλιάρικα πληρώνει ο ελληναράς που μίλησε για το μνημόνιο και τον Ζουράρη για να κάνει η αντιρατσιστική συμμορία, τα κέφια των περιούσιων;;;;;
Μην ξεχνάς ότι τον πρώτο εθνομηδενιστικό λαθρονόμο τον συνέταξε αυτός με την βοήθεια του συνεργάτη του Προκόπη Α-ΛΕΒΥ-ΖΑΤΟΥ.....
Μιλάμε για μια συνωμοσία.....και οι συνωμοσίες είτε πάνε σε δίκη....είτε όταν ο πρόεδρος του ΣτΕ...παίρνει αργομισθία στην προεδρία του Προκόπη....λύονται με τους πατροπαράδοτους και παραδοσιακούς τρόπους του Σουλίου

Ένας φίλος απο τα παλιά

Ανώνυμος είπε...

εχει 60.000 χιλιαδεs μαλακεs;;;;;;100 λαμογια κωλωγλυφτεs τουs διορισε στο κυνοβουλιο χ4=400 απομενουν 59.600 ορισμενουs τουs πηγε ατα ο χαρουληs ξανακαντε τον λογαριασμο τα νουμερα δεν βγαινουν τα περισσοτερα καπη κλεισανε...

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε πλέον να χαϊδεύετε το εκλογικό συνονθύλευμα του Ελλαδιστάν-Πασοκιστάν. Τώρα από ποτέ χρειάζετε στρατός και δικτατορία για να σωθεί το Γένος αναλύετε επί ποσοστών τα οποία καμία ωφέλεια δεν δίδουν στο Ελληνικό Γένος. Ακόμα και οι επικίνδυνοι αμμόρφωτοι χαμηλού Iq οπαδοί της Χ.Α. χειρότερο κακό θα κάμουν στο Ελληνικό Γένος. Το Κράτος δουλεύει με μέτριους έως ολοκληρωτικά ψυχικά διαταραγμένους μπολσεβίκους βαλκανικού τύπου. Απουσία ολικού σχεδιασμού οι τυχοδιώκτες μπολσεβίκοι είτε είναι Νδ είτε Σύριζα είτε τώρα τελευταία Χ.Α. (πιθανώς χειρότεροι και από τους ΚΚΕ) μιά αμμόρφωτη γηπεδική και άξεστη πλέμπα που νομίζει ότι με τα λεφτά που έβγαλε μπορεί και να αποφασίζει για το μέλλον των αγέννητων Ελληνόπουλων. Μοναδική λύση η διαφυγή πρός το εξωτερικό. Όπως οι φωτισμένοι επιβιώσαντες του Μογγολικού και Ελλαδικού συρφετού,(Οι μισοί έξω από την Πόλη(1453) ήσαν Έλληνες η αντίστοιχη πλεμπάγια της εποχής που πήγε με τον ισχυρό και οι Γενίτσαροι, που μπόλιασαν πνέυμα την Ευρώπη της εποχής.

Ανώνυμος είπε...

Πάμε δηλαδή γιά κυβέρνηση Χρυσής Αυγής - ΛΑΕ - ΚΚΕ; Δεν βλέπω πως αλλιώς θα αποφύγουμε τα μνημόνια... Έχουν τη σοφρωσύνη οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί να δώσουν τα χέρια προσωρινά, για το καλό της πατρίδας;

asepites είπε...

Aν θεωρείς αμόρφωτους τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής επειδή είναι αγρότες, γεωργοί και κτηνοτρόφοι πολλών εξ αυτών...ή επειδή ανήκουν πολλοί από τους χρυσαυγίτες στο στρατιωτικό, λιμενικό, αεροπορικό και αστυνομικό σώμα πολλών εξ αυτών...ή ακόμα ανήκουν αρκετοί στους μικροεπιχειρηματίες, μικρομαγαζάτορες, εμπόρους που είτε τους "καίει" το κράτος της αριστεροκεντροδεξιάς με τους εξωφρενικούς του φόρους είτε τους καίει το αριστερό παρακράτος...

Είτε επειδή αρκετοί από τα 2.000.000 ανέργων του ιδιωτικού τομέα έχουν ψηφίσει Χρυσή Αυγή και ανήκουν σε όλα τα μορφωτικά & κοινωνικά στρώματα(απόφοιτοι λυκείου, αει, τει, ιεκ, μεταπτυχιακών & διδακτορικών σπουδών)

...αλλά για εσένα όοοολοι αυτοί οι παραπάνω είναι οι "επικίνδυνοι αμμόρφωτοι χαμηλού Iq οπαδοί της Χ.Α." νομίζω ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ έχουμε καταλάβει το δικό σου μορφωτικό, κοινωνικό και φυλετικό επίπεδο/ορισμό.
Δεν μας άφησες καμία αμφιβολία περι τούτου.

Ανώνυμος είπε...

οι λαγουδοπεριστεροχεσμενεs κυλοτεs εχουν μελετησει το πονημα για χειροποιητα ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ και ΠΙΠΕS ΕΚΔΟΣΕΙS ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑS ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΟΥΡΑΔΕΣ Α.Ε

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΑγΟΣ και κερδιστε ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!!
Ποιο αρχιλαμογιο βρωμοκουραδο χωντρογουρουνο βαψωμαλλιαs ελεεινοs ξευτιλισμενοs λαλουστατο χωνδρο τζοβενο ετων κλασε χεσε ετοιμο για να το παει ατα ο χαρουληs απατεωναs σαπιοκοιλιαs κλεφτηs προδοτηs μασωνοs δεν πηγαινει βολτα στο συνταγμα;;;;;;;;;;
α)επειδη εχει περιστερια;;;;;;
β)επειδη εχει πολλα περιστερια;;;;;;
γ)επειδη φοβαται το χεσιμο απο τα περιστερια;;;;;;
Προσφορα εκλογων 20/09/2015 απο τιs κυριεs
κατερινα πρωκτοαυγου
νανσυ μπουλντοζα
βικυ τσιμπουκακη
ο υπερτυχεροs κερδιζει....
Aπο μια ΠΙΠΑ και ενα ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΔΩΡΟ!!!!!!!!!
α)Στην βιλα στο Λαγονησι
β)Στο κοτερο ANGOREA
γ)Στο LASTRADA

Ανώνυμος είπε...

Ναί τους θεωρώ ασεπίτη αμόρφωτους(δίδω μορφή στην ψυχή αγαπητέ-εξελίσσω τον ψυχικό φορέα γιατί ακολουθούν πειθήνια τα νεοναζιστάκια σκινάδες του 0.3% δεν φέρουν καμία ευγένεια καμία βαθύτερη ανάλυση σκέψη και δεν τους ενδιαφέρει το Γένος παρά μόνο ο κοινοβουλευτισμός. Οι παραπάνω μερίδες πληθυσμού που έγραψες μπορεί όντως να αγαπούν την Ελλάδα και να μην έχουν άλλη επιλογή παρά την Χ.Α. Αλλά η επικινδυνότητα των μπολσεβίκων ανθελλήνων αριστεριστών δεν με κάνει να μην δώ την αλήθεια. Αυτή που σου έγραψα. Αν ήσαν αληθινοί ιδεολόγοι ας μην αποκύρησαν τον εθνικοσοσιαλισμό Nazi(Nationalsozialismus) Από το Εθνικιστής είναι το Nazi. Οι αντίπαλοί τους κομμουνιστές - μαοϊκοί - τροτσικστές - λενινιστές δεν αποκύρηξαν την ιδεολογία τους. Στα ίσα σου λένε ότι θα σε γενοκτονήσω και πολιτικά και βιολογικά. Δεν εννόησες το προτρεπτικό του μηνύματός μου.

Ανώνυμος είπε...

Σχολη δημοσιογραφιαs''τα ξεροτσιμπουκα''ζαλοκωστα μητρουλια γκατσου με μαστερ στην πιπα στο κλαρινο στο φλαουτο στην κορνετα στην πιπιζα υπευθυνοs κ.κολοτρυπιδηs

Ανώνυμος είπε...

SCHOOL OF KLANON MPOYRDAS KLANOKOLOTRYPIDIS THE MPOYRDO PORDO PROKTO KLANOS

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...