24/8/15

Τα ουσιαστικά διλλήματα των εκλογών

Το ερώτημα δεν είναι φυσικά Αριστερά ή δεξιά. Το ερώτημα είναι Ευρω-Κοινοπραξία ή Εθνική Ανεξαρτησία.
Οι δυνάμεις της Ευρω-Κοινοπραξίας προσφέρουν όλες τις «γεωμετρικές» λύσεις. Αριστερό Τσίπρα, δεξιά ΝΔ, Fofi σοσιαλίστρια, Panos patriotis, Μπομπολομαιντανούς, και «επαναστάτες» της ΚΚΕ λιμιτεδ.
Άσπρος λύκος, μαύρος λύκος, όλοι οι λύκοι μια γενιά. Τι Τσίπρας, τι Μειμαράκης. Το Τζαμί στον Ελαιώνα ,το χτίζει η ΝΔ.

 Επομένως είτε ψηφίζεις Ευρω-Κοινοπραξία είτε ΟΧΙ στην Ευρω-Κοινοπραξία. Σαν δημοψήφισμα είναι.

Εκτός Ευρω-Κοινοπραξίας είναι η «Λαϊκή Ενότητα» και η «Χρυσή Αυγή» που δεν έχουν την εκλογική επιρροή για να κυβερνήσουν. Απλά, θα καταγράψουν μια «αυξημένη» δυναμική. Μέχρι εκεί. Η κυβέρνηση και αυτή τη φορά θα ανήκει στους έξωθεν.
Για να αλλάξουν τα πράγματα, δεν αρκεί να πάει στο 12-13% η «Χρυσή Αυγή», αλλά στο 27-28%.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί; άμα πάει η Χρυσή Αυγή στο 28% πώς θα κυβερνήση χωρίς συγκυβέρνηση με κάτι από τα σάπια τής βουλής;

εννοείς ότι αν πάει 28% μετά θα ψηφίσουν και άλλοι και θα πάει 40%;

δεν υπάρχουν 40% Έλληνες στο εκλογικό σώμα ακόμα και αν βάλεις μέσα όλους όσοι ψηφίζουν Εθνικά Μέτωπα και λοιπά επειδή η Χρυσή Αυγή είναι "ναζί".

Ανώνυμος είπε...

http://www.continentalnepal.com/dem_n_neg/files/guarantee_letter.jpg

chakra είπε...

Με εξαπάτησαν ο Σίσκο και ο Κίσινγκερ για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στην Κύπρο.


Μ΄ αυτά τα λόγια ο ταξίαρχος Δημήτρης Ιωαννίδης, γνωστός και ως ο αόρατος δικτάτωρ, έλυσε το 2009 τη σιωπή του για τα γεγονότα του ΄74.

Ο Ιωαννίδης ξεκινά την αφήγησή του από την κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974 στο Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων, παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας Φαίδωνος Γκιζίκη, του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, των υπουργών Εξωτερικών και 'Αμυνης Κυπραίου και Λατσούδη και των αρχηγών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, εκεί όπου παρόντες ήταν και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Χένρι Τάσκα, και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Σίσκο. Σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, οι Αμερικανοί προσπάθησαν να αποκοιμίσουν την Αθήνα, ενώ συνεχιζόταν η τουρκική εισβολή.

-----------

«Ο Σίσκο, που πήρε το λόγο αμέσως μετά την είσοδό του στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου όπου συνεδριάζαμε, μας ζήτησε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Μας διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι αυτός και ο Κίσινγκερ θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη περίπου 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και της τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων. Γι΄ αυτό και μας κάλεσε να αποφύγουμε κάθε πολεμική ενέργεια».


στο σημείο αυτό παρενέβη ο ίδιος και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά.


«Μας εξαπατήσατε, όπως κάνατε και προ ημερών, όταν μας υποσχεθήκατε ότι ο έκτος στόλος θα περιπολούσε στα στενά της Μερσίνας, ώστε να αποτρέψει τουρκική αποβατική ενέργεια»

-------
Ο Ιωαννίδης θυμάται ότι αμέσως σηκώθηκαν τόσο ο Γκιζίκης όσο και ο Κυπραίος και απευθυνόμενοι στους δύο Αμερικανούς στα αγγλικά, τους προειδοποίησαν ότι αν οι Τούρκοι δεν αποχωρούσαν άμεσα, η Ελλάδα θα έφευγε από το ΝΑΤΟ (κατι που επραξε ο Καραμανλης μετα 20 μερες σε λαθος σκελος ομως)

και θα κήρυττε τον πόλεμο στην 'Αγκυρα.



«Αμέσως έπεισα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο, να κηρύξουμε γενική επιστράτευση. Παράλληλα, αποφασίσαμε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που το ίδιο βράδυ έβγαζε το 353/74 ψήφισμα, να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».

Όπως ανέφερει ο Ιωαννίδης, ο ίδιος διέταξε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Πέτρο Αραπάκη, να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρίσκονταν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινε επίσης να κηρυχτεί η Ενωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα οπως προεβλεπε το σχεδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ιωαννίδη,


«διατύπωσαν δισταγμούς τόσο ο Μπονάνος, που ακόμη πίστευε στη μεσολάβηση των Αμερικανών όσο και ο Γκιζίκης. Αλλά και ο τότε αρχηγός της Αεροπορίας, Παπανικολάου, όταν του ζήτησαν να στείλουμε τα Φάντομ που είχαμε και να διαλύσουν τους εισβολείς, άρχισε τις... αναλύσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών».

chakra είπε...

Θα κερδίζαμε


Ο Μίμης Ιωαννίδης διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα θα κέρδιζε τον πόλεμο, εάν ερχόταν αντιμέτωπη με τον τουρκικό στρατό.



«Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην αεροπορία και στο ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας.
Ακόμη και στον στρατό ξηράς, όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Έβρο.

Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια, σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-΄49, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ΄22. Η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών.

Ο Έλληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο. Τα 22 Φάντομ που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία.

Απ΄ ό,τι θυμάμαι, πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι.

Στο Ναυτικό πρέπει να ΄χαμε δύο-τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλάκατους που μόλις είχαμε παραλάβει.

Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις.


Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάφο και τα Φάντομ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.


Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κερύνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί».


Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν έγιναν όλα τα παραπάνω, ο Ιωαννίδης επικαλείται προδοσία του από τους αρχηγούς των επιτελείων.



«Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, οι τρεις αρχηγοί, μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν κρυφά και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία,

ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και να μην σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».




δεν ειναι τυχαιο οτι τα προσωπα αυτα ακριβως ,ουδεποτε εκληθησαν να εξηγησουν τις αποφασεις και τις συμφωνιες αυτες (με ποιους αραγε εκτος και εντος ελλαδος) που εκαναν σιωπηρα,ενω ειναι εμφανες οτι μερος αυτης της συμφωνιας υπηρξε η προσωπικη τους αμνηστευση απο τους πολιτικους δια βιου που ακολουθησε και η μετατοπιση σε αλλους ευκολα σερβιριζομενων στη κοινη γνωμη ευθυνων απο το πολιτικο συστημα που τους διαδεχτηκε και οχι για την πραγματικη και μοναδικη προδοσια,την αρνηση να πολεμησουν ...

chakra είπε...

Τελος ο Ιωαννίδης μιλά για την οργάνωση του κινηματος της 15ης Ιουλίου, ανατροπης του Μακαρίου




«Σε καμία περίπτωση δεν τον θελαμε νεκρό γιατί έτσι θα κλονιζόταν το έρεισμα της Ένωσης, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι περισσότεροι Κύπριοι ήταν μακαριακοί.

Η διαταγή που είχα δώσει προσωπικά στον συνταγματάρχη Καταδρομων Κωνσταντίνο Κομπόκη, που ήταν επικεφαλής της επίθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν να συλληφθεί ο Μακάριος ζωντανός».



Ο Ιωαννίδης αναφέρει, ακόμα, ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ, που δεν έβλεπε με καλό μάτι τον Μακάριο, του είχε προτείνει να φιλοξενηθεί για ένα διάστημα σε μοναστήρι του Αγίου Όρους.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον πρώτο σχολιαστή, όχι "ναζί" σε εισαγωγικά, αλλά είναι ολοφάνερα ναζιστές, εκτός κάθε εισαγωγικών.

Η υπέρτατη ξεφτίλα της σάπιας Ελληνικής κοινωνίας, το άκρον άωτον της πολιτικής σκηνής, να αυτο-αναγορεύονται ως πατριώτες.

Ψάξτε ρε ζώα την ιστοσελίδα τους για αποδείξεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ είπε...

@ Δευ Αυγ 24, 08:19:00 μ.μ.

ΚΑΡΑΤΖΑΦΙΟΖΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΟΦΣΟΡΑΚΙΑ ΜΙΖΑΔΟΡΕ

Οι μονοι ΝΑΖΙ που υπαρχουν σημερα στην Ελλαδα ειναι τα 3.000.000 των ισλαμοναζι λαθροεισβολεων και οι ισλαμοναζιδες αριστεροι και ψοφοδεξιοι συνεργατες τους.

Στην Κατοχη συνεργαζονταν με τους εισβολεις οι δωσιλογοι....

........ΑΡΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ειναι οι αριστεροι και οι ψοφοδεξιουληδες που ειναι υποστηρικτες και συνεργατες των 3.000.000 μωαμεθανων εισβολεων.

Ανώνυμος είπε...

Ζώο είσαι εσύ κι όλο σου τό σόι παλιοφασίστα (με την κακη ενοια)

Ανώνυμος είπε...

Ζώο είσαι και φαίνεσαι ωρέ αλβανολακαμά Δευ Αυγ 24, 08:19:00 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Δίνουν το κεφάλι από 2 μέχρι και 5 χιλιάρικα στους τούρκους για να τους μεταφέρουν σαν τουριστες διχως βιζα ένα μίλι απόσταση στην Ελλάδα με φουσκωτές βαρκούλες και του λαθροεραστη Ευαγγελάτου με τα κοτερα και τις βιλες του ξίνισαν στο σαιτ του και θεώρησε ως ντροπή τα 60 ευρώ εισιτήριο με τα BlueStars των βαρδινογιαννηδων που τους έφεραν στον Πειραιά από την Κω!!!!

φαντασου να τα πληρωνε ο μαλακας απο το μουνι της γυναικας του κιολας και να μην ειχε μια αυτος.

Μάλιστα η αλήθεια είναι πως οι σιχαμεροι λαθροπρόσφυγες τουριστες δεν πλήρωσαν ούτε δεκάρα βεβαια.

Τα αποκόμματα εισιτηρίων κόπηκαν τυπικά ως αποδεικτικά για το πλοιο ώστε να πληρωθούν βεβαιως βεβαιως από το κράτος τα πρακτορεία και η μεταφορικη εταιρια !!!

Πραγματικά ελεεινή και εμετική δημοσιογραφία...

και οταν λεμε κρατος δεν τα πληρωσε ουτε ο μειμαρακης ουτε ο τσιπρας ουτε η κυρα τασια απο την τσεπαρα τους

στο μουνι της τατιανως τους αυτοι ολοι

αυτοι τα παιρνουν μια ζωη απο το κρατος εσυ τους πληρωνεις και τους λαθραιους μαζι

εσυ μαλακα ανεργε ελληνα τα πληρωνεις τα γαμησιατικα τους

εσυ μαλακα πληρωνεις τις δημοσιες σχεσεις τους με τον τριτο κοσμο και τα χουβαρνταλικια τους

δεν θα πανε ουτε στη γλυφαδα ουτε στην πολιτεια τα λαθροπιθηκια που φερνουν με καραβιες στη χωρα

Ξερεις οτι εσενα θα ερθουν να βρουν μεσα στο σπιτι του

μαλακα ελληνα

σε γαμανε και το ξερεις

και εσυ ακομη να τους καψεις τις πλουσιες γειτονιες τους με αυτους μεσα στα διπατα τους και να εξεγερθεις

Ανώνυμος είπε...

ο γιατροs με τον θωμαιδη τηs τον κανανε τηs πολλαπληs χρησεωs και τηs ξανθειαs παρουσιαστριαs να μια τρουπα

Ανώνυμος είπε...

22 εκ. νεκροί από τους ναζί σε έναν πόλεμο από τους πολλούς που έχουν γίνει ανά τους αιώνες!

100 εκ. νεκροί από τον κομουνισμό σε έναν πόλεμο ενάντια “στους αδελφούς τους” που όποιος το ψάξει θα δει πως δεν ήταν καθόλου αδελφοί τους, για να τους αρπάξουν την περιουσία τους και να εξαφανίσουν τον πολιτισμό τους, όποιον πολιτισμό και εάν είχαν!
Ούτε αυτόν δεν σεβάστηκαν , ήθελαν και θέλουν να μετατρέψουν τους εθνικούς πλυθησμοὐς σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που είναι.
Ότι ακριβώς προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κάνει η νέα τάξη, η παγκοσμιοποίση και τώρα σε όλον τον πλανήτη με πρώτο πειραματόζωο την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας!

Σε όλον τον πλανήτη ο ναζισμός έχει εξομοιωθεί με τον κομμουνισμό , μόνον στην Ελλάδα είναι διαφορετικά ,ζει και βασιλεύει και μάλιστα με “δεξιές” μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
Οι δε μορφωμένοι καταπίνουν την καραμέλα των ΜΜΕ , αμάσητη και ταυτόχρονα τα κατηγορούν και για παραπληροφόρηση!!!!
Ας μην παραπονούμαστε για όλα αυτά που ζούμε αφού

Ο έξυπνος μαθαίνει από τα σφάλματα των άλλων και ο ηλίθιος από τα δικά του!


Αλήθεια όλοι αυτοί που κατακρίνουν τους ναζί αλλά όχι τον κομουνισμό έχουν ρωτήσει κάποιον από τα ταξικά αδέλφια τους που ήρθε από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες να μάθει πως περνούσαν;
Και αφού ήταν τόσο καλά γιατί ήθελαν όλοι μηδενός εξαιρούμενου , από τους απλούς πολίτες , “όχι την νομενκλατούρα των νταμαρτζήδων” –όπως και εδώ συμβαίνει στις ήμερες μας -να φύγουν και να δραπετεύουν στην “καπιταλιστική κόλαση”;

Ολοιιιιιι αυτοί οι σημερινοί πενηντάρηδες + γιατί δεν έφευγαν από την “φασιστική Ελλάδα” να πάνε να ζήσουν στους κομουνιστικούς παραδείσους και πήγαιναν στην “κόλαση του καπιταλισμού” η έμειναν εδώ και έκαναν περιουσίες;

Είναι ο κομμουνισμός... ηλίθιε
Apr 17, 2013

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Tέλος εποχής για την Αλέκα
Από τους Σοβιετικούς "υπεργολάβους" η διεύθυνση του ΚΚΕ επέστρεψε στα χέρια των Αμερικανών και των Εβραίων.
Η συμμορία του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να προκαλεί.
………

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2013/04/einai-o-kommounismos-ilithie.html

Ανώνυμος είπε...

ξαναβγηκανε οι περιστεροχεσμενεs κυλοτεs τα λαμογια οι απατεωνεs οι ξευτιλισμενεs βρωμοκουραδεs οι ελεεινοι σιχαμεροι γλοιωδηs ψωλ..ολαγνεs κωλ..ογλυφτρεs ψωλ...ολογλυφτεs κωλ...ογλυφτεs ψωλ...ορουφηχτρεs του λαμογιου απατεωνα οφσοροδοξου σανοπωλη γαλατα σαβανοτσεπη η αργυρουλα η νευρικια ο τιγρηs του κω...λου ο οικονομου τηs που...τσαs η ψωλ...οαρπαχτρα η φαλακρη κερκυραια η κοκκινου πιπα η νανσυ τρυπα παπαλουκα ξεκολιδου τσαμπιερη ψωλιδου γιουτσου τρυπιδου ο καψιωτηs κω...λοs νυζαμηs τρυπιοs πασχοs η λουλου μυλονοκλανακηs η κλαψωμ...ουνα βροχοπουλου ζαρκαδα λερα γκατσου πιπιλασιον μητρουλια η ερμαφροδειτη παραδειση τσιμπουκη αστρατευτη φυγοστρατη κυλοτα η μπουχεσα μπανανα ο σαπιοs κω...λοs κτλπ κτλπ κτλπ...

Ανώνυμος είπε...

chakra,
Το ύποπτο είναι ότι η μοναδική αυτή συνέντευξη που έδωσε ο Ιωαννίδης μέσα στη φυλακή δημοσιεύτηκε μόνον μετά τον θάνατό του το 2010 από θερμοπληξία!

Γιατί δεν δημοσιεύτηκε το 2009 όταν την έδωσε δηλαδή την συνέντευξη; Γιατί ο "δημοσιογράφος" την είχε βάλει στο ψυγείο για 14 μήνες μέχρι να πεθάνει ο Ιωαννίδης; Ποιός ξέρει πόσα κομμάτια της συνέντευξης λείπουν...

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλης Καλόπουλος - official Mixalis Kalopoulos

Φίλε ... Αν σε ικανοποιεί τόσο η ιουδαιο-χριστιανική προπαγάνδα, που ασκείται διαχρονικά στους Έλληνες, από νηπιακή ηλικία, με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, και από εκατοντάδες χιλιάδες μισθωμένους προπαγανδιστές, τότε τόλμησε να τους ρωτήσεις… γιατί άραγε δεν απαντούν στις εκατοντάδες ερωτήσεις μου, εδώ και 25 συναπτά χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

αυτήν την ώρα στο Κόντρα μιλάει εκπρόσωπος τού ΠΑΣΟΚ και λέει ότι επιστρέφει ο κόσμος και τα στελέχη και ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ.

μιλάμε έχουν ξεφύγει τελείως.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτο μεγαλο λαθος ειναι οτι η ελλας επιτρεπει στη φροντεξ να παιζει το βρωμικο ρολο που της εχουν αναθεσει τα ευρωενωσιακα συμφωνα μεταναστευτικης πολιτικης.

Η φροντεξ ειναι ενα οργανο των συνθηκων δουβλινο 2 κλπ συμπληρωματικο των συμφεροντων των δυτικων χωρων που αυτη εξασφαλιζει .

ο ρολος τους στο αιγαιο ειναι κυνικα απλος, να διασφαλιζουν οτι ολοι οι λαθροπροσφυγομeταναστες θα καταγραφονται στην ελλαδα,επομενως θα μπορουν να απελαθουν σε αυτη οταν ταυτοποιουνται στην βορεια ευρωπη...

η φροντεξ δηλαδη διασφαλιζει απλως τα συμφεροντα των βορειων χωρων και το ρολο της ελλαδος ως τερματοφυλακας χωματερη τους...



μην λησμοναται οτι ο κωστας σημιτης, αν και υπηρξε ο εμπνευστης αυτης της προδοτικης για την ελλαδα συνθηκης εκτος απο τον υπογραφεα της, ο συγχρονος εφιαλτης της ελλαδος,ουδεποτε εχει δωσει εξηγησεις ακομη και σε δημοσιογραφους γιατι και με ποιο οφελος για την ελλαδα οταν η γαλλια και η γερμανια στις αρχες του 2000 ξεσηκωθηκαν κατα της ελληνικης πολιτικης Του για ανοιχτα συνορα ,αυτος τους εδωσε την συνθηκη δουβλινο για να καλμαρει τις αντιδρασεις τους και να τους εγγυηθει οτι οσοι πανε στην ελλαδα ,απλως ανηκουν σε αυτη δια βιου και δεν θα τους φορτωθει ο πλουσιος βορρας για τις παλαβομαρες του σημιτη !

Η ελλας λοιπον κακως και εγκληματικα κανει που α) καταγραφει τους αλλοδαπους εισβολεις ωστε τα προσωπικα δεδομενα τους να ταυτοποιουνται στις αστυνομιες των βορειων χωρων και να μπορουν αυτες να τους διωξουν στην ελλαδα πισω.

Αυτο ακριβως θελει και η γερμανιδα καισαρας μερκελ που ζητησε να καταγραφονται ολοι σε ελλαδα και ιταλια...

β)κακως κακιστα η ελλας φορτωνει σε καραβια τους αλλοδαπους εισβολεις και τους ξεφορτωνει στην αθηνα στο λιμανι πειραια.

ολοι πρεπει αμεσως να διωχνονται με το καραβι στα βορεια συνορα και να φευγουν αμεσα προς φυρδομ αλβανια αλλα και προς την βουλγαρια.

δεν εχουν καμμια δουλεια στην ελλαδα οι λαθροπροσφυγομεταναστες,η θεση τους ειναι στα συνορα με τους βορειους εχθρους μας

η βουλγαρια δεν ειναι φιλος , ειναι υπονομευτης της ελληνικης οικονομιας με τις οφσορ μηδενικου φορολογικου κοστους που παιρνει τις δουλειες των ελληνων,πρεπει να της δημιουργησουμε προβλημα και να εκθεσουμε τους βορειους εχθρους γειτονες μας,να δειξουν σε ολη τη διθενη κοινη γνωμη το αληθινο ρατσιστικο τους προσωπο απεναντι στους λαθροπροσφυγες.

τι θα κανουν θα βαλουν το στρατο να τους σκοtωνει; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΟΙ ΦΥΡΔΟΜ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

αυτο που κανουν ειναι να πιεζουν την ελλαδα να τους κρατησει βαζοντας μπροστα τις πλουσιες χωρες του βορα να ασκουν εκβιασμουυς και πιεση στη χωρα να αυτοκτονησει κρατωντας ολους τους λαθρομετανστες της ευρωπης!

η ελλας πρεπει να επιμεινει παση θυσια να στειλει τους αλλοδαπους ως ταγματα εισβολης στη φυρδομ και την βουλγαρια.

να κανει οτι και η τουρκια σε εμας,αυτοι ειναι ο στρατος μας πλεον.

Ανώνυμος είπε...

25 χρονια οι αλβανοι κανουν εισβολη απο τα συνορα μας

ωρα να τους ανταποδωσουμε το καλο που μας εκαναν

στειλτε τους χιλιαδες καραβανια στα αλβανικα συνορα απο λαθραιους προσφυγες να τους ευχαριστησουμε για τα 25 χρονια προσφορας στην ελλαδα...

η εκδικηση τρωγεται κρυα

ωρα να αντιστραφει το βελος της εισβολης απο αλβανια προς ελλαδα

ωρα να καταστρεψουμε τους βαλκανιους γυφτους με το υπεροπλο του λαθροστρατου που αποκτησαμε

ας κανουμε τους λαθραιους απο κριση ευκαιρια|

ας τους μετατρεψουμε απο οπλο καταστροφης μας σε οπλο επιθεσης και καταστροφης των εθχρων μας βαλκανιων και βορειοευρωπαιων

απο οπλο της τουρκιας εις βαρος μας σε οπλο δικο μας να το κανουμε μπουμερανγκ


ενα οπλο που δεν πυροβολειται απο τακτικους στρατους και δεν σταματιεται

αν ειμασταν εξυπνοι αντι να κανει η τουρκια τους λαθραιους οπλο εις βαρος μας ,θα τους καναμε εμεις οπλο εις βαρος των βαλκανιων γειτονων και της δυτικης ευρωπης που μας χρησιμοποιει ως αποικιακο γεωστρατηγικο οικοπεδο την ωρα που αναγωριζει δικαιωμα εθνικης κυριαρχιας απεναντι στους προσφυγες για την φυρομ αλλα οχι για την ελλαδα!!


εχουμε ενα λαθροστρατο τα χερια μας για να εκβιασουμε τους ξενους και δεν το χρησιμοποιουμε

μια συνεχως αυτοτροφοδοτουμενη μαζα που εμεις αντι να την στρεψουμε ως δευτερο στρατος μας προς τα βαλκανια για ειδικες επιχειρησεις υπονομευσης των εχθρων μας

καθοαμαστε σαν εθνος κακομοιρηδων και τους ταιζουμε και πελαγωνουμε τι θα τους κανουμε και τους αμολαμε στην πρωτευουσα μας καταστρεφοντας τη χωρα μας

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΓΕΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ,ΓΙΑ ΦΥΡΟΜ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ... ΝΑΤΟ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΙΡΑ....

ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥN ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ;


«ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ»

Σοκάρουν οι Τσέχοι: Ζητούν μεγάλο στρατόπεδο εκτός Σένγκεν για τους πρόσφυγες


Τα εξωτερικά σύνορα της περιοχής Σένγκεν πρέπει να κλείσουν εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος Αντρέι Μπάμπις.

«Τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν πρέπει να κλείσουν κατευθείαν και να προστατευτούν ενάντια στην εισροή μεταναστών», δήλωσε ο Μπάμπις στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε πως η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία χρειάζονται τη βοήθεια των δομών του NATO επειδή δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν από μόνες τους τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Μπάμπις, ένα μεγάλο στρατόπεδο για τους πρόσφυγες μπορεί να δημιουργηθεί εκτός της περιοχής Σένγκεν για να εντοπίζει εκείνους που χρήζουν επείγουσας βοήθειας. Όσοι δεν χρήζουν άμεσης βοήθειας θα τους αρνείται η είσοδος στην ζώνη του Σένγκεν.


Ανώνυμος είπε...

26-8-2015

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ...

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Βρετανία: Φυλακή και κατάσχεση μισθών για παράνομα εργαζόμενους μετανάστες


Αντιμέτωποι ακόμη και με φυλάκιση και κατάσχεση των απολαβών τους βρίσκονται πλέον οι μετανάστες που εργάζονται παράνομα στη Βρετανία, σύμφωνα με νέα μέτρα που ανακοίνωσε η χθες η κυβέρνηση της χώρας.


Αντιδρώντας στην απότομη αύξηση σε προσπάθειες μεταναστών να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από την Γαλλία, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων, καθώς βρίσκεται υπό πίεση να δείξει ότι κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει τη κρίση.

Η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος της Καλαί, πόλης-λιμανιού στη βόρεια Γαλλία όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν να περάσουν απέναντι στη Βρετανία, έχει δηλώσει ότι το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της γειτονικής χώρας και οι χαλαροί έλεγχοι ταυτότητας καθιστούν τη Βρετανία μαγνήτη για παράτυπους μετανάστες.

«'Οποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσερ. «Θα συνεχίσουμε να καταπολεμάμε την παρανομία και να χτίζουμε ένα μεταναστευτικό σύστημα που δουλεύει προς το βέλτιστο όφελος των Βρετανών και όσων υπακούουν στους κανονισμούς», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα εισαγάγει νέους νόμους όταν τελειώσει η καλοκαιρινή διακοπή της Βουλής τον Σεπτέμβριο οι οποίοι θα τιμωρούν την παράνομη εργασία με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο. Οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται, είπε.

Με τα νεα μέτρα, η κυβέρνηση είπε ότι θα καταστεί πιό εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας για τη Βρετανία, και να αυξήσει το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Σερβία: «Αδιαφορούν πλήρως» οι Ελληνες, «πληρώνουν καλά» οι Γερμανοί τους μετανάστες

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε για την κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις αρχές της Γερμανίας και της Ελλάδας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Βούτσιτς δήλωσε «βέβαιος ότι εάν η Γερμανία πρόσφερε λιγότερα χρήματα (σ.σ. σε επιδόματα) στους μετανάστες από o,τι η Ελλαδα, η ροή (των προσφύγων) θα μειωνόταν σημαντικά».

Παράλληλα ο Σέρβος πρωθυπουργός καταδίκασε την «απαράδεκτη» απροθυμία, όπως υποστήριξε, των ελληνικών αρχών να καταγράφουν τους πρόσφυγες διότι κατ' αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται η χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΣΤΡΟΟΥΓΓΑΡΟΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Βοήθεια από την Ουγγαρία και την Αυστρία για τον έλεγχο των διαβάσεων στα σύνορά της -κυρίως με την Ελλάδα- αναφορικά με την είσοδο προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, έχει ζητήσει η ΠΓΔΜ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποφσκι.


Η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει θερμικές κάμερες και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και φυσική παρουσία αστυνομικών-ειδικών σε θέματα ελέγχου των συνόρων από τις δύο χώρες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΠ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΡΤΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ....


Το περασμενο σαββατοκυριακο μάλιστα έφτασε στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος χαρακτήρισε ως δραματική την κατάσταση με τις μεταναστευτικές διαροές στην ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι η χώρα αφέθηκε μόνη(απεναντι στην ελλαδα...) στην αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού των μεταναστών.

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει παρέμβαση της ΕΕ, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να εισέρχονται στην ΠΓΔΜ μη καταγεγραμμένοι μετανάστες από την Ελλάδα και τονισε οτι αποτελει δικαιωμα εθνικης κυριαρχιας της φυρομ να ελεγχει τα συνορα της και να αποκλειει εισοδο παρανομως.

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΡΟΜ ΑΚΑΤΑΓΡΑΦΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΛΟΓΟΣ?

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ...ΣΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ Η ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥΣ ....!!!



ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Η ΦΥΡΟΜ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΟΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΗ ΕΚΕΙ!

ΡΕ ΑΜΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟ ΓΛΥΚΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ....

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

Ανακαλώ τον χαρακτηρισμό ως ζώα, είναι άδικος για τα πλάσματα του ζωΙκού βασιλείου, τα οποία ο Θεός εποίησε λίαν καλώς, όπως όλα βέβαια.

Απαντώντας στον κ. Καλόπουλο, νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί θεολόγοι επαρκώς καταρτισμένοι, για να απαντήσουν στις απορίες σας. Προτείνω αλληλογραφία με τον π. Θεόδωρο Ζήση για παράδειγμα.

Για τα σχετικά με την ιουδαιο-χριστιανική προπαγάνδα μάλλον έχετε αντιστρέψει τις θέσεις θύτη-θύματος. Η σατανιστική τάξη πραγμάτων, που δεν είναι καθόλου νέα, προπαγανδίζει και επιτίθεται συνεχώς στους Ορθοδόξους, με τις διάφορες εκφάνσεις της, όπως τα ακόλουθα: γνωστικισμός, υλισμός, αθεϊα, θεοσοφισμός, αγνωστικισμός, νοησιαρχία, οικονομισμός, ρασιοναλισμός, νατουραλισμός, διαφωτισμός, υπαρξισμός, πανσεξουαλισμός, ναζισμός, μαρξισμός, κομμουνισμός, σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός και η λίστα συνεχίζεται εις μακρός. Ουσιαστικά δεν υπάρχει πτυχή του πολιτισμού που να μην έχει μαγαριστεί σήμερα.

Αν σας φαίνεται προπαγάνδα ότι σήμερα υπάρχουν 20 εκατομμύρια Κοπτών Χριστιανών (δυστυχώς αιρετικών, κάτι όμως που διορθώνεται)στην Αίγυπτο, οι οποίοι κοσμούν τους Ναούς τους δομημένους με τα βυζαντινά πρότυπα, με ελληνικής τεχνοτροπίας εικόνες Αγίων με μόνη διαφορά τα αραβικά γράμματα, ότι προσκυνήματα Αγίων, ιερά λείψανα, κειμήλια, Μονές χιλιετίας βρίσκονται στην Ανατολή διάσπαρτα, ότι υπάρχουν λευκοί (καυκάσιοι) σε Μικρά Ασία, Μεσοποταμία, Συρία και ό,που αλλού, τότε κάτι δεν πάει καλά ή δεν έχεις μελετήσει επαρκώς.
ΥΓ1: Σε απάντηση σχολιαστή, προφανώς υπάρχει και φασίστας με καλή έννοια; Γάμησέ τα..
ΥΓ2: Αφού γουστάρετε τον Γκαίμπελς γιατί παραπονιέστε μετά για αλαφουζόλ, Σκάαααααι και ΜππεεεεεεεΓκα;

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα τα βασικότερα : σιωνισμός, ταλμουδισμός, ρατσισμός, ιμπεριαλισμός, μασωνισμός κλπ

Ανώνυμος είπε...

ο σεβασμιοs γερονταs η υποδικη κυλοτα κατεβαινει ειs ταs εκλογαs με τον κω..λον τοσον να εχει και 52 φορολογικεs δηλωσειs του κω...λου απαλλαχτηκε και με βουλευμα ο βρωμοπ...ουστοs

Ανώνυμος είπε...

Οσο κι αν σου φανει παραξενο υπηρχε ζωη και πριν την δικη της Νυρεμβεργης. Ο Φασισμος λοιπον κυριε ξερολα ηταν το κυριαρχο πολιτικο συστημα στην προπολεμικη Ευρωπη.Πριν την σαπονωποιηση των εξι τρισεκατομμυριων Εβραιων δηλαδη που δημιουργησε την δημοκρατια των τραπεζιτων και τησ πουστιας. Αλλα αυτα ειναι μια αλλη ταλμουδικη ιστορια...

Ανώνυμος είπε...

STOA DIONYSOS ΑΡ.111 GRANDE ORIENDE UNIVERSAL GREECE
17/04/2013 KARA ZAFERI APOSTOLOS PLOTINIOS TSIPIDIS NARKISOS
CHEV DR NIKOLAOS LAOS LABORATUM LITERATOROYM ILLOYMINATOROUM LLI
HOTEL ILISIA ATHENS KOSTAS AIVALIOTIS 27/05/2011
KARAPOSTOLOY GIANAKENAS GEORGIOY

Ανώνυμος είπε...

Mεγαλη συναντηση ο στραβοδοντηs νικολακηs στα τεσσερα στα τεσσερα με την αστρατευτη φυγοστρατη κυλοτα για κοινη καθοδο στα WC (πεδιον αρεωs στουs καμπινεδεs)το αποτελεσμα των επαφων δεν εχουν γινει γνωστα ποιοs θα ειναι εμπροs αν και δεν θα ειχε αντιρηση ο χωντροs
press-gr.com/2015/08/blog-post_8987.html