11/10/16

Μια απλή σύγκριση λέει πολλά

Ιδού η απόδειξη, η Ρόδος και το ΠΗΔΗΜΑ


Η προκήρυξη του απόστρατου αντισυνταγματάρχη Ανδρέα Κονδάκη,(που οι αριστεροί τον κατήγγειλαν ως συνεργάτη των Αρχών Κατοχής) , η οποία κυκλοφόρησε λίγο πριν μπουν οι γερμανοί στην Αθηνά στην μεταξύ άλλων ανέφερε:

«...Οι συμμορίται της βλεδυράς 4ης Αυγούστου, εν γνώσει του αναποφεύκτου της εθνικής συμφοράς, έθεσαν εν κινδύνω αυτήν την ύπαρξιν της Ελληνικής φυλής, δολίως παρασύραντες εκ νέου την πτωχήν Ελλάδα με το μέρος των πλουτοκρατών και του Διεθνούς Εβραιομασσωνισμού... Ο δε ξένος προς την Ελληνικήν ψυχήν πρώην Βασιλεύς Γεώργιος Β’, τον οποίον δι’ εξαπατήσεως του λαού εγκατέστησεν εν Ελλάδι η διεθνής πλουτοκρατία, όστις ήθελε να παριστάνη τον Λεωνίδαν των Θερμοπυλών, αυτός εδραπέτευσε διά νυκτός εξ Αθηνών πριν ακόμη ο κίνδυνος εμφανισθή καν εις Θερμοπύλας...».

Η κοινή επιστολή του μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, του αντιστράτηγου Δεμέστιχα και του υποστράτηγου Γ. Μπάκου προς τον Τσολάκογλου με την οποία τον καλούσαν, ως αρχαιότερο, να παρακάμψει τον Πιτσίκα και τον Παπάγο και να αναλάβει τη διοίκηση της Στρατιάς, για να ζητήσει ανακωχή ανέφερε:
«Δεν πρέπει να ανεχθώμεν να μας προδίδουν οι εν Αθήναις ανάλγητοι και αργυρώνητοι ούτε πρέπει να ανεχθώμεν το αίσχος να μας διοική ο ανόητος Κοτζιάς και να κανονίζη την τύχην της Πατρίδος και των σφαγιαζομένων τέκνων της».

Ο Χίτλερ στο γνωστό διάγγελμα του μίλησε για «διεφθαρμένη ηγέτιδα τάξη» της Ελλάδας η οποία καθοδηγούμενη «από έναν υποτεταγμένο στη Αγγλία Βασιλιά, εξυπηρετούσε την αγγλική πολιτική και όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Το ΕΑΜ/SOE στην προκήρυξη του έλεγε:

«Έλληνες, Ελληνίδες, Νέα Γενεά! Υποδουλωθήκαμε στον ξένο κατακτητή όχι γιατί μας έλειψε το θάρρος κι ο ηρωισμός, μα γιατί προδόθηκε ο αγώνας μας, γιατί κρατηθήκαμε διασπασμένοι και σκλάβοι εσωτερικά, γιατί ο λαός μας καταληστεύθηκε αντί να προετοιμαστεί για την εθνική άμυνα, γιατί γαλουχήθηκαν στις γραμμές μιας καταστάσεως η διαφθορά κι η προδοσία, γιατί οι Τσολάκογλου και Σία, αυτοί που αποσύνθεσαν το μέτωπο και χτύπησαν πισώπλατα τον φαντάρο, τον τσολιά, τον Κύπριο και Δωδεκανήσιο εθελοντή, τον ήρωα της Κρήτης, παίζαν ηγετικό ρόλο τότε. Γι' αυτό και μόνο γι' αυτό υποδουλωθήκαμε στον ξένο καταχτητή» .

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η λεγόμενη ΕΑΜική «Εθνική Αντίσταση», δημιουργήθηκε για τους Σκοπούς και τις επιδιώξεις της Αγγλίας και μόνο , και δεν ωφέλησε σε τίποτα τον ελληνικό λαό.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Ο Χίτλερ στο γνωστό διάγγελμα του μίλησε για «διεφθαρμένη ηγέτιδα τάξη» της Ελλάδας " ...ποιο γνωστο διαγγελμα;;;; δε ξερουμε τιποτα ρε παιδια!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι ετσι ειναι, αλλα κε Χατζαρα, αν επικρατουσαν οι Χιτλερικοι ή οι κομμουνισται αργοτερον απλα θα ζουσαμε απο τοτε μεχρι σημερα την κατασταση του σημερα..... Τουλαχιστον γλυψαμε κανενα κοκαλο τα χρονια που περασαν με τη Στοα και τους Αγγλοαμερικανους. Αλλωστε οι Ρωσοι παντα διστακτικοι και αμφιθυμικοι ησαν και τουτο φαινεται σημερα ακομα καθαροτερα. Τα γραφω αυτα γιατι ειναι μεγαλη κουβεντα να κανουμε αλματα για να βρουμε αλλους προστατες αφου ετσι κι αλλιως μια χωρα ρημαγμενη που γερναει ειμαστε ..... Καλυτερα τα παρασιτα που ξερουμε.....

Ανώνυμος είπε...

ο παραπανω με το σχολιο "γλειψαμε κανενα κοκκαλο και καλυτερα τα παρασιτα που ξερουμε", ειναι ρουφιανος! Κι αν δεν ειναι ρουφιάνος ειναι γραικύλος του κερατα!

Ανώνυμος είπε...

https://is.gd/O2z6ma

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...