8/10/16

Πολιτική Ιστορία για να μαθαίνουν και οι Νέοι

Να πως άρχισε το εθνικιστικό «κακό» στον χώρο των τσιφούτ αριστερών. Ήταν το 1976 , από τις 4 έως 8 Φεβρουάριου στο L'Île-Saint-Denis στο Παρίσι έγινε το XXII Συνέδριο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος όπου ο Ζώρζ Μαρσε διακήρυξε: «Ζήτω ο σοσιαλισμός με τα χρώματα της Γαλλίας». (Vive le socialisme aux couleurs de la France*). 
Τότε, μπήκε ο «εθνικισμός» στην «αριστερά». Στο ίδιο συνέδριο το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα εγκατέλειψε το δόγμα της «δικτατορίας του προλεταριάτου» και έγινε το «Κόμμα της Ελευθερίας».
Λίγα χρόνια μετά, ο Μιτεράν ευρισκόμενος στην εξουσία με τις ψήφους του αριστερού Συνασπισμού , πέρασε στις 25 Μαρτίου 1983, στο δόγμα «γαλλικός σοσιαλισμός» με τα χρώματα του φιλελευθερισμού , και υιοθέτησε την αγορά, το ελεύθερο εμπόριο και την ενίσχυση της ατλαντικής αλληλεγγύης .
Το ίδιο έκανε και ο Αντρέ που τον αντέγραφε. Ακριβώς τα ίδια βήματα έκανε και το εβραιόπουλο, με τα μνημόνια. Εμπρός στον δρόμο του Φρατζέσκου.

*Στην ίδια επικοινωνιακή σύλληψη οφείλεται και το «πρώτα η Ελλάδα» και το «Ελληνική λύση».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ενδιαφερουσα λεπτομερεια: Πριν τον πολεμο ο Μιτεραν ηταν εντεταγμενος σε φασιστικες ομαδες και εκανε τρομοκρατια (βομβες) κατα του LEON BLUM (Εβραιος, αλλα ανεξαρτοποιησε την Τραπεζα της Γαλλιας απο τους Ροτσιλντ, που ξαναεχασε την ανεξαρτησια της το 73 και απο τοτε χαθηκε ο ελεγχος του Γαλλικου χρεους). Συνελήφθη και φυλακιστηκε και αποφυλακιστηκε απο την κυβερνηση των δοσιλογων του Vichy. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΦΙΛΟΝΑΖΙ ηταν ο ανθρωπος και δουλευε τον κοσμο. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΕ ηταν νοσταλγοι του Χιτλερ. Ασχετα τι ελεγαν.......ΚΑι ερρεπε προς τον αποκρυφισμο (ειχε προσωπικξ αστρολογο)......

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...