7/11/17

Σερβία: Το Κράτος Δικαίου έστειλε νέα «μήνυματα» του θείου Σαμ στον Βούτσιτς

Ο τέως τρομοκράτης και νυν Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Βοσνίων στη Σερβία Σουλεϊμάν Ούλιανιν, ξαφνικά ζήτησε να οριστεί ημερομηνία για την «απόσυρση της σερβικής αστυνομίας, του στρατού των δικαστικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών, από το Σάντζακ», και την αναγνώριση της «εδαφικής αυτονομίας της επαρχίας από τις αρχές του Βελιγραδίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο Σουλεϊμάν Ούλιανιν, που στη δεκαετία των 90 κρυβόταν στην Κωνσταντινούπολη είναι αρχηγός του Κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης, και τέως «συναγωνιστής» με τον Ρασίμ Λιάιτς, επικαλέστηκε και το (παράνομο) «δημοψήφισμα», του 1991.
Η «ξαφνική» επαναφορά του ζητήματος του Σάντζακ, καθώς μάλιστα την σερβική «αρμοδιότητα» για το Σάντζακ, αναγνώρισε και με την κοινή επίσκεψη του στο Νόβι Πάζαρ με τον κ. Βούτσιτς ο κ.Ερντογάν .

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ούλιανιν ως «προκλητικές», και είπε ότι στοχεύουν στην πρόκληση ταραχών.

Παράλληλα η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, (ICIJ), που χρησιμοποιήθηκε από τους αμερικανούς για να δημιουργηθεί ο θόρυβος για την «περιουσία Πούτιν» εντόπισε στα «Παραδείσια έγγραφα» την «γιγαντιαία περιουσία» του Σέρβου Υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Νέναντ Πόποβιτς, που «είναι ίσως ο πλουσιότερος πολιτικός στη Σερβία, με περιουσία αξίας τουλάχιστον 75 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ», «αλλά αγοραία αξία τους είναι πιστεύεται ότι είναι πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ», και τα φιλο-αμερικανικά μέσα τον καταγγέλλουν για «διαφθορά».

Ο Πόποβιτς, ο οποίος ηγείται του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος και μετέχει στον Συνασπισμό του Βούτσιτς έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία και την Ευρώπη, και είναι έντονα υπέρ της Ρωσίας ενώ έχει επικρίνει τα «Ανοιχτά Σύνορα¨του Σόρους και έχει υποστηρίξει την κατασκευή ενός φράχτη για τους μετανάστες σαν εκείνο της Ουγγαρίας.

Η σερβική Υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς, που είναι αρμόδια για το Πόθεν Εσχες των Πολιτικών ανακοίνωσε ότι ο κ. Πόποβιτς δήλωσε τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα του κατά την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων όπως απαιτείται από το νόμο, και ότι «τα σχετικά δημοσιεύματα και οι πληροφορίες τους, θα αξιολογηθούν και θα επαληθευτούν από τον οργανισμό».
Ο ίδιος ο Πόποβιτς είπε ότι «δεν είχε καμία εταιρεία στις υπεράκτιες ζώνες». «Όλες οι εταιρείες μου είναι καταχωρημένες στη Ρωσία και την Ευρώπη και , έχω δηλώσει όλες μου τις εταιρείες στον οργανισμό καταπολέμησης της διαφθοράς, της Δημοκρατίας της Σερβίας,», είπε η Πόποβιτς.

Το τρίτο «χτύπημα» προσήλθε από τον αντιπρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, (SPS) Μπράνκο Ρούζιτς, που διέρρευσε την «επιθυμία» του Κόμματος για αντικατάσταση του Ιβιτσα Ντάτσιτς.
Ο Ντάτσιτς, μέσω τις «Κουρίρ» ανακοίνωσε ότι σκέπτεται να επισπεύσει το Συνέδριο του Κόμματος, που κανονικά θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος. «Του έχω βαρεθεί. Είμαι πάντα εκείνος που φταίει για τα πάντα και στο Κόμμα και στο Συνασπισμό. Οπότε είναι καιρός να θέσουμε τέλος σε αυτό.
Με αρρωσταίνουν όλα», δήλωσε ο Ντάτσιτς, και είπε ότι «πιθανώς δεν θα ειναι υποψήφιος για Πρόεδρος του SPS και πάλι», και ότι «θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει».

Ταυτόχρονα εμφανίστηκαν με δηλώσεις τους κατά το Ρώσου πρέσβη οι «υπότροφοι» της αμερικανικής πρεσβείας.
Η διευθυντής του Κέντρου Ευρω-Ατλαντικών Μελετών Γελένα Μίλιτς δήλωσε σοκαρισμένη «από τη ρωσική χειραγώγηση», ο Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς (LDP) (που λαμβάνει αμερικανικό μισθό από την εποχή του φοιτητικού «Οτπορ»),είπε ότι «η ρωσική πλατφόρμα οδηγεί στην αποσταθεροποίηση της περιοχής, με την υποστήριξη των εθνικιστών είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της Σερβίας», και η LSV, (του κ. Τσάνακ στην Βοϊβοντίνα) είπε ότι «η Σερβία δεν θα γίνει μια ρωσική επαρχία».

Περισσότερες ειδήσεις από τα βαλκάνια θα βρείτε εδώ...
https://ta-mavra-nea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο «Φράχτης» που θα ορθώσει το Κινήμα 21 για τους ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ θα είναι αξεπέραστος

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ  ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ           ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ...