17/2/24

17 Φεβρουαρίου 1946. Δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη η απόφαση της 2ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αποφάσισε «την προοδευτική έναρξη του ένοπλου αγώνα», «αποχή και την από τις εκλογές».

Η Δεύτερη  Ολομέλεια, κάλεσε το λαό να αποκρούσει τη δολοφονική τρομοκρατία της αντίδρασης με την ανάπτυξη της «μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας», και αποφάσισε «την προοδευτική έναρξη του ένοπλου αγώνα, σε συνδυασμό πάντα με την πολιτική δουλειά και τη μαζική πάλη για τη συμφιλίωση και για την ειρηνική εσωτερική δημοκρατική εξέλιξη». Αποφασίστηκε ακόμη η «αποχή από τις εκλογές».

  Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΝΟΥΔΟΥ  ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. 

Με την απόφαση της Ολομέλειας, με βάση την μαρξιστική Λενινιστική ανάλυση, το "Μακεδονικό" το υποστήριζαν οικονομικά και το υποδαύλιζαν οι Μοναρχοφασίστες και οι Αγγλοι, και το ΚΚΕ υπερασπιζόταν τα ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΡΑ.
 
Το ΚΚΕ κατήγγειλε «με αδιάψευστα..
Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΚΕΦΑΛΟ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, συνεχώς δικαιώνεις τον μουστάκια και τον Ζαχαριάδη. Κάθε μέρα που εντρυφείς στον Ριζοσπάστη γίνεσαι όλο και πιό κομμουνιστής!