2/2/24

Ο Βαλόντια μίλησε μίλησε σήμερα για την υπέροχή των ρωσικών όπλων έναντι των όπλων του ΝΑΤΟ


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους συμμετέχοντες στο φόρουμ "Όλα για τη Νίκη!"στην Τούλαδήλωσε ότι τα νέα όπλα της Ρωσίας είναι ανώτερα από αυτά του ΝΑΤΟ.


 
 «Φυσικά, αν συγκρίνουμε τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ και τα όπλα της τελευταίας περιόδου της σοβιετικής περιόδου, δεν είναι πάντα κατώτερα από ορισμένες απόψεις. 
Και αν συγκρίνουμε  τα τελευταία μας όπλα, αύτά είναι σαφώς ανώτερα από όλους τους άλλους. Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης. 
 Ο Πρόεδρος  Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι αναφέραται στους πυραύλους, τα τεθωρακισμένα οχήματα και όλα τα όπλα που χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης.
 
Ο Πούτιν είπε ότι επιτυχία των ρωσικών στρατευμάτων στο πεδίο της μάχης οφείλεται στην γρήγορη αντίδραση στα μέσα καταστροφής και αναγνώρισης που χρησιμοποιεί εχθρός τα οποία καταστέλλονται εγκαίρως, κάτι που κάνουν τα ρωσικά στρατεύματα.

«Η επιτυχία ανήκει σε εκείνους που αντιδρούν γρήγορα στα μέσα καταστροφής, αναγνώρισης και καταστολής που χρησιμοποιεί ο εχθρός και όχι μόνο βρίσκουν την ευκαιρία να τα καταστείλουν, αλλά και να κάνουν τα δικά τους πιο αποτελεσματικά μέσα. Αυτό είναι το σημερινό χαρακτηριστικό του ένοπλου αγώνα»,
 δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης και σημείωσε επίσης ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί νίκη στο μέτωπο χωρίς πολύπλευρη υποστήριξη και οι επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, συμβάλλουν σε αυτόν τον κοινό σκοπό. 
 «Είναι αδύνατο να πετύχεις νίκες αν δεν υπάρχει υποστήριξη και η υποστήριξη είναι πολύ διαφορετική και ποικίλη. Και από αυτή την άποψη, φυσικά, η πιο σημαντική συμβολή στο συνολικό έργο γίνεται, φυσικά, από τις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας, το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα», είπε αρχηγός του κράτους πρόσθεσε ότι επί του παρόντος, όλο το έργο των Ρώσων οπλουργών και αρχών στοχεύει στην υποστήριξη των Ρώσων μαχητών στην πρώτη γραμμή.

Ο Ρώσος υπουργό Άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκου. κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε ότι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να ρίξουν τις τελευταίες εφεδρείες τους στη μάχη προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της άμυνας του ουκρανικού στρατού
 «Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης του εχθρού, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν τη στρατηγική πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής. Οι μονάδες μας προχωρούν, επεκτείνοντας τις ζώνες ελέγχου, βελτιώνοντας τη θέση τους στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας και ανακοίνωσε την απελευθέρωση χθες των οικισμών Βέσελε , Κραχμαλνοβς και Ταμπαϊβκα.
 Ο Σεργκέϊ Σόϊγκου επεσήμανε επίσης ότι «οι απώλειες του εχθρού τον περασμένο μήνα ξεπέρασαν τους 23 χιλιάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Επίσης, καταστράφηκαν 3 χιλιάδες μονάδες διαφόρων όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των Νατοϊκών.
 Συνολικά, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν 127 επιθέσεις στη στρατιωτική υποδομή και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: