2/6/10

Προβοκάτσια, είναι η αγαπημένη μέθοδος των ΗΠΑ για την εφαρμογή της αδηφάγου πολιτικής τους.

Η νέα ένταση στην Κορεατική χερσόνησο προκαλεί ανατριχίλες

Του Κώστα Μπετινάκη

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2834

Ποιος θυμάται πλέον, την βύθιση του αμερικανικού σκάφους στον κόλπο του Τονκίνο; Για να ξεκινήσει η αμερικανική «εμπλοκή στο Βιετνάμ…

Θα θυμίσουμε την καραμπινάτη παγίδευση του Σαντάμ Χουσεΐν, από την πρεσβευτή των ΗΠΑ, Έιρπιλ Γκλάσπι, που τον είχε διαβεβαιώσει πως «τις ΗΠΑ δεν ενδιαφέρουν οι ενδοαραβικές διαφορές», ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Ύστερα, είχαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ που χαρακτήριζε τον «Απελευθερωτικό Στρατό Κοσσυφοπεδίου», «τρομοκρατική οργάνωση», παγιδεύοντας έτσι τον Μιλόσεβιτς, για να ξεκινήσουν λίγο καιρό αργότερα οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην τέως Γιουγκοσλαβία.

Τώρα, η ίδια ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται. Αντιγράφουμε από την "Washington Post":

«Πως είναι δυνατόν, ένα υποβρύχιο μιας δύναμης πέμπτης κατηγορίας, να διεισδύσει στην διάρκεια διεξαγωγής ναυτικών πολεμικών γυμνασίων αμερικανικών και νοτιοκορεατικών σκαφών, και να βυθίσει ένα σκάφος ειδικό στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο; Το επεισόδιο συνέβη (τον περασμένο Μάρτιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 νοτιοκορεάτες ναυτικοί)σε αμφισβητούμενα ύδατα από τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με ιαπωνικά αλλά και νοτιοκορεατικά δημοσιεύματα τα γυμνάσια Operation Foal Eagle είχαν στόχο να προκληθεί η Βόρεια Κορέα».

-Η φιλελεύθερη εφημερίδα Hankyoreh της Σεούλ, διερωτάται:
«Το ερώτημα παραμένει, είναι δυνατόν για νοτιοκορεατικό υποβρύχιο να διεισδύσει σε μία ναυτιλιακή περιοχή εν καιρώ στρατιωτικών γυμνασίων, που σημαίνει ανάπτυξη ασφάλειας μέγιστου βαθμού, χωρίς να επισημανθεί από το «Cheonan»;

Εφημερίδα Japan Focus: «Η νήσος Baengnyeong βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από τις Βορειοκορεατικές ακτές. Τα γυμνάσια διεξάγονταν εκεί όπου η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι βρίσκεται η θαλάσσια εμπορική της ζώνη».

Η υπόθεση αυτή μήπως σας θυμίζει τους κινδύνους από τα γυμνάσια που πραγματοποιούν το Αιγαίο ναυτικές δυνάμεις των δύο γειτονικών χωρών, και τις αεροπορικές αναχαιτίσεις;

Αλλά ξέχασα. Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται (τουλάχιστον ακόμα) για προβοκάτσια στην περιοχή. Εκτός αν η επιχείρηση «βαριοπούλα», που ανεπιτυχώς σχεδιάστηκε πρόσφατα στην φίλη σύμμαχο και γείτονα, έχει κάποια σχέση με μια πολύ παλιά υπόθεση –πόσοι θυμούνται την επιχείρηση «προβιά»;
Αμερικανικής έμπνευσης κι εκείνη, όπως το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο «Προμηθεύς».
Καλη νύχτα και όνειρα γλυκά.
Δεν λέω «και καλή τύχη», επειδή οι τύχες μας ελέγχονται από αλλού.
Παρασύρθηκα από τις «θεωρίες συνωμοσίας». Τίποτα δεν έχει αποδειχτεί ακόμα. Ούτε και πρόκειται. Η ιστορία του νικητή πάντα θα βγάζει τα δικά της συμπεράσματα.
Ήδη Αμερικανός αναλυτής μας παραμύθιασε από τη ΝΕΤ, πως «πρόκειται για σχέδιο έμπνευσης του δικτάτορα της Κορεάς που είναι βαριά ασθενής και χωρίς διάδοχο».
Η Βόρεια Κορέα από την άλλη, υποστηρίζει πως δεν διαθέτει υποβρύχιο κλάσης 130 τόνων, και πως τους σειριακούς αριθμούς στις τορπίλες της χαράσσει μηχάνημα στο εργοστάσιο παραγωγής και δεν χαράσσονται «στο χέρι»!!!
Ποιους ψευταράδες να πιστέψουν οι μανάδες κι οι χήρες των 47 που χάθηκαν άδικα;
Μόσχα (AFP) – Η Ρωσία δεν πρόκειται να στηρίξει τις προσπάθειες να τιμωρηθεί η Βόρεια Κορέα για τη βύθιση νοτιοκορεατικου σκάφους, ώσπου να πεισθεί απόλυτα, πως η Πιονγιάνγκ βρίσκεται πίσω από το περιστατικό, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, βλέπω την εκπομπή στο youtube

τη περίμενες να γινόταν στρατό και φυσικά αστυνομία

έχουμε την διαδικασία εγκαθιδρύσεις πραξικοπήματος απλά...........

τα ίδια έκανε και ο Χίτλερ μόλις πήρε την Εξουσία........

το πραξικόπημα της κατάργησής του
ελληνικού κρατους και μετατροπείς σε αλβανο-πακιστανική δημοκρατία.......

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Το στρατιωτικό καθεστώς του 1967-74,  δεν ζήτησε ποτέ,  την εξόφληση του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου, όταν ο Βίλλυ Μπράντ το εξοφλούσε στου...